„Původně bylo přihlášeno čtrnáct mužstev, den před turnajem se odhlásily Dolní Břežany pro nemoc dětí a v den konání nepřijeli hráči Neratovic, aniž by se jejich trenéři aspoň omluvili. Obzvlášť chování vedení Neratovic je pro mě zklamáním. Každá nečekaná změna je zásahem do průběhu turnaje," uvedl jeden z organizátorů Zdeněk Buřič.

Po nucené změně hracího plánu nejprve proběhly zápasy ve dvou základních šestičlenných skupinách. Postupujících osm týmů pokračovalo systémem play – off a zbývající čtyři mužstva svedla souboje o konečné 9. – 12. místo. Vítězem celého turnaje se stalo mužstvo Admiry Praha, které ve finále porazilo Hradec Králové 3:1. V souboji o třetí místo zvítězila Viktorie Žižkov B nad Vlašimí na penalty po nerozhodném výsledku 2:2.

Kdo se přišel podívat, určitě nelitoval. Mohl vidět zápasy odehrané s ohromným nasazením. Už v této kategorii někteří hráči předváděli parádní výkony a překvapovali svými zvládnutými dovednostmi. Domácí hráči AFK Pečky se v silné konkurenci výrazně neprosadili a skončili na devátém místě, ale hlavně v druhé půlce turnaje kluci předváděli bojovné výkony.

Pro všechna mužstva připravil organizátor turnaje společně s jeho sponzorem bohaté ceny. Kromě startovacího ovocného balíčku a spoustu sladkostí pro každého to byly poháry, medaile a diplomy pro první čtyři mužstva. Velkou motivaci měli nejlepší hráč, střelec a brankář, neboť každého z nich sponzor turnaje navíc obdaroval hi – fi sestavou. Další ceny obdrželi nejúspěšnější hráči z dovednostních soutěží a speciální cenu si odvezli fanoušci z Čelechovic na Hané za nejlepší fanklub.

„Na konci turnaje jsme se rozhodli udělit také cenu fair – play za sportovní gesto brankáře z Hradce Králové, který se ve finálovém zápasu za nerozhodného stavu přiznal k teči a z následného rohu pak soupeř vstřelil vítězný gól. Jak uvedl bývalý ligový fotbalista Marek Kulič, který byl v Pečkách se svým klukem 
v hradeckém dresu, je dobře, že jsou děti vychovávány k poctivému jednání, které tak často u dospělých postrádáme," podotkl Zdeněk Buřič.

„Jsem rád, že jsme u nás
v Pečkách mohli opět uskutečnit parádní turnaj. Z bezprostředních reakcí po turnaji mám pocit, že se vydařil a dobré ohlasy nás motivují do konání dalších ročníků. Veliké poděkování patří Martinu Homanovi, který věnoval dětem skvělé ceny. Chci poděkovat také všem, kdo se podíleli na přípravě a průběhu celého turnaje," dodal.

Konečné pořadí: 1. Admira Praha, 2. Hradec Králové, 3. Viktoria Žižkov B, 4. Vlašim 5. Motorlet Praha, 6. FK Kolín, 7. Pardubice, 8. Beroun, 9. AFK Pečky, 10. Viktoria Žižkov A, 11. Čelechovice na Hané/TJ Smržice, 12. Poděbrady.

Nejlepší hráč: Petr Žalud (Hradec Králové), nejlepší střelec: Lukáš Kusa (Motorlet Praha), nejlepší brankář: Richard Klíma (Beroun).