„Povedl se nám vstup do zápasu. Chtěli jsme dát brzkou branku, a to se nám i povedlo. Soupeře jsme za celý poločas nepustili do žádné šance. Naopak, co se nepodařilo proměnit během první půle nám, to bylo neuvěřitelné. Stačilo by to na tři zápasy. Druhý poločas jsme kontrolovali hru a drželi soupeře pod tlakem. Ten mě v dnešním utkání zklamal, s čím sem na derby přijel i jak ho odehrál. Během zápasu byl sice o jednoho hráče oslabený, který dostal červenou kartu za nesmyslný faul po odpískání. Náš tým musím za dnešní zápas pochválit. Potěšil mě Matoušek, i když neměl moc práce, tak ukázal, že z něj roste dobrý brankář a může dělat dvojku Machovi," řekl po derby tuchorazský hrající trenér Lukáš Trnka.

„K dnešnímu derby jsme opět odjížděli velmi oslabeni, což bylo znát. V první desetiminutovce jsme měli dvě šance k otevření skóre. Pak jsme dostali hloupý gól a pak naše hra klesla na mizernou úroveň. Domácí měli asi šest jasných gólovek včetně neproměněné penalty. V druhém poločase nás soupeř zlomil druhou brankou ze standardky. To už jsme hráli v deseti, když nám byl po zbytečném zákroku vyloučený hráč. Soupeř byl jasně lepší. Za dnešní výkon jsme si nic nezasloužili a mám strach, že pokud budeme takto hrát do konce sezony, bodů už se nedočkáme," zhodnotil utkání lodivod Liblic Petr Samek.

Jak šly minuty

9. Hanuš špatně odhadl trajektorii míče, který se od něj odrazil až k nohám Šmejkala. Ten ho poslal technicky na zadní tyč, mimo dosah chybujícího brankáře hostů – 1:0.
19. Neuvěřitelná série tuchorazských tutovek. Hanuš jako by svou branku po nešťastné chybě zamkl. Během jediné minuty si na něm vylámal zuby dvakrát Pazderec, pak svou šanci neproměnil ani Kolařík a jednou trefili domácí břevno. Famózní chvilka liblického brankáře.
37. Ve vápně Liblic byl za dres stažený Pazderec. Nařízenou penaltu však Hanuš Doksanskému chytil.
44. Strčení liblického Rišiana do domácího Kolaříka musel hlavní rozhodčí prokonzultovat se svým asistentem na lajně a pak ukázal hostujícímu stoperovi červenou kartu.
52. Hrstka zatáhl míč po lajně a předložil ho do šance Pačesovi, ten však míč špatně trefil a bylo z toho jen slabé zakončení.
54. Voseckého roh na zadní tyč uklidil do sítě hlavou Kolařík – 2:0.
56. Kolařík nabuzený první trefou uplatnil svůj důraz, aby prošel laxní obranou Liblic a navýšil vedení Tuchoraze – 3:0.
74. Rozumný narazil míč Doksanskému, který si ho posunul a následně ho poslal nechytatelně za háčky hostující branky – 4:0.

Tuchoraz – Liblice 4:0

Branky: 9. Šmejkal, 54. a 56. Kolařík, 74. Doksanský. Rozhodčí: Bekešský. ŽK: Pazderec – Dušek, Pačes. ČK: 44. Rišian (L). Diváci: 150. Poločas: 1:0.
Tuchoraz: Matoušek – J. Černý, Trnka, T. Černý, Birkuš – Šmejkal (65. Topol), Kolařík, Doksanský (84. Vostrovský), Vosecký – Pazderec, Rozumný (76. Borovička).
Liblice: Hanuš st. – Kovačka, Rišian, Vlk, F. Řípa – Pop, Dušek (64. Vondrášek), Bázlík (69. Flieger), Pačes (78. Rohn) – Novotný, Hrstka (57. Hanuš ml.).

(Jan Břečka)