Lukáš Trnka, který tým trénuje a zároveň ještě plní povinnosti stopera, se musel v sobotu vypořádat s těžkým oříškem. Na hřiště nejslabšího celku dojeli fotbalisté z Tuchorazi bez nejdůležitějšího článku týmu, brankáře. Nakonec to byly právě Trnkovy ruce, na které byly brankářské rukavice nasazeny.

„Já nevím, co bych k tomu řekl. Odjeli jsme na zápas v jedenácti lidech, dokonce nebyl ani jeden z brankářů. Já jsem jakožto hráč z pole musel nastoupit do branky a to se na tom pochopitelně podepsalo,“ uvedl Lukáš Trnka.

Dělostřelecká palba počala hned v první minutě, kdy domácí poprvé vyzkoušeli provizorního muže v brance. Do konce prvního poločasu lovil míč ze sítě ještě pětkrát.

„Je to ostuda prohrát na hřišti posledního a aby hráč z pole musel chytat. Byla to taková malá žumpa,“ řekl rozhořčený trenér.

Malým zmírněním utrpení byl v 61. minutě první a zároveň poslední gól Tuchorazi. V druhém poločase už nebyli domácí tolik nebezpeční a uchytili se jim jen dvě střely. Na světelné tabuli se objevil konečný výsledek, kterým byl debakl 8:1.

„Neúčast nebyla z důvodu marodky. Může za to nedisciplinovanost některých hráčů, kteří nechtějí jezdit na venkovní zápasy. Na hřišti jsme předvedli hrůzu. Za soupeřem jsme zaostali rozdílem třídy. Jsem zklamaný,“ dodal Trnka.

Branky: 1. V. Pipek, 11. Koudelka, 15. Chvátal, 23. a 41. Semrád, 37. a 82. Pipek, 70. Chleborád – 61. Grznárik. Poločas: 6:0
Tuchoraz: Trnka – Nývlt, Bílek, Vosecký, Vostrovský – Novák, Koranda, Černý, Borovička – Grznárik, Rybařík.

(Adam Růžička)