Nová sezona začala pro Tuchoraz ne zrovna ideálně. Výsledky z přípravných zápasů se promítly do prvního kola I. B třídy. V něm jste na půdě Sadské vysoko prohráli. Prozraďte, co se tehdy v týmu dělo a co stálo za neúspěšným vstupem?
Do Sadské jsme bohužel díky zraněním a pracovnímu vytížení některých hráčů odjížděli pouze v jedenácti. Navíc se nám situace ještě zkomplikovala, když se před poločasem zranil další hráč. Museli jsme skoro hodinu dohrávat v deseti a to se ve druhé půli projevilo.

Ve druhém kole jste uhráli bod proti lídrovi z Hlízova. Tím odstartovala série sedmi zápasů, kde jste získali sedmnáct bodů. Jaké faktory přispěly k zlepšení?
Tento zápas byl velmi kvalitní po herní stránce. Jeden z faktorů byl určitě pohovor vedení klubu s hráči. Kluci si to vzali k srdci a bylo to znát. Také jsem udělal změny v sestavě na některých postech.

Dalším zlomem podzimu bylo 9. kolo, které přineslo domácí prohru 0:5 se Sokolčí. Vy jste si navíc z tohoto utkání odnesl červenou kartu za kritiku rozhodčího. Jak s odstupem času toto utkání hodnotíte?
Nechci to moc rozvádět. Bohužel se nevydařilo.

Do konce podzimu zbývalo dohrát ještě čtyři zápasy, ve kterých se Tuchorazi podařilo získat pouhé tři body. Vypadalo to, jako když sezonu už jen z povinnosti dohráváte. Navíc se začalo spekulovat, jestli jste nesložil funkci trenéra. Co je na tom pravdy?
V posledních kolech jsme se potýkali s marodkou a absencí po vyloučení, to bylo na mužstvu hodně znát. Ano je pravda, že jsem s vedením řešil ukončení funkce trenéra. Byl jsem hodně naštvaný po zápase se Sokolčí. Zbylé čtyři zápasy dotrénovalo mužstvo pod vedením předsedy klubu a vedoucího mužstva. Z kraje nového roku jsem měl s vedením schůzku, na které jsme se dohodli, že připravím mužstvo na jarní část a budu dále pokračovat ve funkci trenéra.

Minulá sezona se Tuchorazi fotbalově vydařila. Ta letošní možná zůstává za očekáváním. Jaké hlavní rozdíly vidíte z pozice trenéra, když porovnáte zdar a nezdar?
Minulá sezona se vydařila úplně na jedničku a nic podobného jsem v Tuchorazi nezažil. Hrálo to úplně samo a v pohodě. Letošek poznamenal odchod některých hráčů. Další nezdar je marodka a zranění Tomáše Bílka v utkání v Čáslavi. Tomáš nám hodně chyběl. Přes zimní pauzu se dá určitě dohromady.

V anketě „Řepka okresu“ vás hlasování fotbalových sudích vyneslo až na příčku nejvyšší. Jak na toto ocenění reagovalo vaše okolí?
Myslím, že pozitivně a s úsměvem (smích).

Do fotbalu proniká stále více technologických prvků. V poslední době to je například zkoušení videorozhodčího, které už si v nejvyšší soutěži svou premiéru odbylo. Jako každá novinka, tak i tato má své zastánce, ale i odpůrce. Jak vidíte tento krok vy?
Myslím, že video v nejvyšší soutěži bude dobrá věc.

Podzim už je minulostí a je třeba teď hledět na jarní odvety. Kdy na ně v Tuchorazi začínáte přípravu a jak bude probíhat?
Přípravu jsme zahájili tradičně druhý týden v lednu. Příprava bude probíhat třikrát v týdnu, kdy budeme pracovat na fyzičce. Máme připravená i přátelská utkání.

Dojde v týmu k nějakých změnám?
Určitě některé hráče v hledáčku máme a pokusíme se vhodně doplnit kádr.