„Podali jsme naprosto otřesný výkon," posteskl si trenér Kolína Tomáš Staněk.

„Hráli jsme bez agresivity, bez pohybu, bez kombinace. Jenom jsme míče nakopávali, a ty jsme stejně nedokázali vyhrát. Neměli jsme snad žádný odražený balon. Bylo to jedno velké trápení," dodal Staněk.

„Bylo to dramatické utkání. Obě mužstva jsou v podobné situaci a potřebují body. Bylo to o jedné brance, kdo ji vstřelí, tak vyhraje," uvedl trenér Benešova Luboš Zákostelský.

Ten mohl být nakonec rád. Jedinou branku utkání vstřelil minutu před koncem právě Benešov. A branka to byla po výstavní akci. Bourenane poslal přízemní centr před bránu, kam si nabíhal Žák, ten míč ale pustil za sebe, kde byl připravený zakončit Čapek. Pro něho to byla lahůdka. Dával do prázdné.

„Z naší strany to byla hovadina. Dávali jsme balon na prostředek. Soupeř se zmocnil míče a situaci dobře vyřešil," hlesl Staněk.

Derby postrádalo herní kvalitu. Bylo vidět, že proti sobě hrají týmy, které se pohybují na hraně sestupu. Brankáři moc práce neměli. Co ale prošlo na bránu, bez větších problémů pochytali.

Kolín se dostal do dvou velkých příležitostí, ani jednu však neproměnil. První měl v 55. minutě. Brunclík zahrál rohový kop přímo do brány, gólman Tetour míč špatně vyrazil, Nešpor jeho malé chybičky ale nevyužil. Míč poslal mimo. Čtvrt hodiny před koncem mohl zase po centru střídajícího Kučery rozhodnout Brunclík, situaci ale podcenil a hlavou vůbec nezakončil.

Hostům zase patřil závěr zápasu. Obrovskou šanci promarnil Kučaba, který běžel sám na Knoblocha, ten mu ale zmenšil střelecký úhel a svůj tým podržel. Pět minut před koncem mu po rohu Skopce pomohla tyč. V 89. minutě se už musel dívat, jak soupeř slaví jediný gól utkání.

„I když by to bylo asi nespravedlivé, ale zápas jsme mohli rozhodnout ve vlastní prospěch. Bohužel se tak nestalo. Štve mě to, že v týmu máme hráče z ligy a ty by takové zápasy a situace měli zvládat," zdůraznil Staněk.

„Musíme si sáhnout do svědomí. Bylo to bez ducha. Přišlo mi, že Benešov hrál uvolněněji. Na našich hráčích možná ležela větší tíha, že hráli doma a každý jim říkal, že musí vyhrát. Ale tím je nechci bránit," dodal Staněk.

„Jsem hrozně šťastný, že jsme branku vstřelili a uhráli hrozně důležitý tři body, ale tím to pro nás nekončí. Nyní hráčům řeknu, že musíme v úsilí pokračovat a do konce sezony se ještě pokusit vydolovat nějaké body, protože nás čekají doma Žižkov a Písek a venku Jirny. Soutěž nekončí. Naopak, my jsme se dostali někam, kde jsme chtěli být od začátku soutěže a teď nesmíme polevit proto, abychom zase nespadli dolů. Pro nás je to hrozně cenné vítězství a hráčům gratuluji, protože předvedli spolehlivý výkon. I když domácí měli trošičku smůlu. Přestože terén vypadal dobře, tak kombinaci a kontrolu míče ztěžoval. Dneska na to domácí doplatili, protože těch situací, jako my jsme dali toho góla, oni měli několik. Balon jim ale vždycky odskočil na druhou stranu než potřebovali, nebo jsme to nějakým způsobem zachránili," podotkl Luboš Zákostelský.

Kolín - Benešov 0:1

Branka: 89. Čapek. Rozhodčí: Matějček. ŽK: 0:0. Diváci: 130. Poločas: 0:0.
Kolín: Knobloch – Seifert (79. Jukl), Kouřil, Šourek, Nešpor – Dostálek, Brunclík, Jelínek, Bláha – Štoček (64. Kučera), Veselý.
Benešov: Tetour – Večeřa, Braný, Štancl, Preisler – Vrňák (85. Svoboda), Laštovka, Skopec (90. Rejhon), Čapek – Kučaba (78. Bourenane), Žák.