Člen a dřívější šéf krajské komise rozhodčích podle informací Deníku spáchal sebevraždu, pravděpodobně kvůli svému vážnému zdravotnímu stavu.  „Takové informace nemám,“ uvedl k tomu sekretář svazu Zdeněk Tasch, který se s Pavlem Drahošem dobře znal a zpráva ho velmi zasáhla.

Bývalý rozhodčí byl známý hlavně na Kolínsku, odkud pocházel. V tamním okresním svazu byl řadu volebních období členem výkonného výboru a předsedou sportovně-technické komise. „Téměř dvacet let působil v profesionálních soutěžích jako delegát,“ připomněl Zdeněk Tasch.

Právě Drahoš před necelým rokem dohlížel spolu s dalším kolegou na rozhodčí v nechvalně proslulém utkání v Příbrami, spojeném s opileckým skandálem rozhodčích Jecha a Pilného.

Podle jiného muže z okruhu osobních známých Pavla Drahoše by sebevražda bývalého policisty neměla mít žádnou spojitost s nejnovější kauzou zatýkání v nejvyšších patrech fotbalové asociace. „Byl dlouhodobě vážně nemocný. Jeho zdravotní stav se zhoršoval a nevypadalo to vůbec dobře. To by měl být důvod sebevraždy,“ řekl zdroj, který si nepřál být jmenován.

Po odchovanci Příbrami Františku Rajtoralovi jde během krátké doby o druhou sebevraždu, která otřásla fotbalovou veřejností ve Středočeském kraji.

(lk, vol)