FK Kolín U15 – Letohrad 3:0

Měli téměř drtivou převahu, z mnoha šancí proměnili „pouze" tři. Ale i to jim stačilo k vítězství 3:0. „Proti Letohradu jsme podali zodpovědný výkon. Hosté po celou dobu měli méně ze hry. V prvním poločase se 
k žádné pořádné akci ani nedostali. My jsme si naopak vytvořili několik šancí, jen žalostná koncovka nás připravila o vyšší náskok. Ujala se jen jedna šance. V 17. minutě dal branku Kopáček," uvedl asistent Luděk Špaček.

„Do druhého poločasu jsme vstoupili opět aktivně a měli znovu několik brankových šancí, ale ujaly se jen dvě, Vejra a Součka. Ti upravili výsledek utkání na konečných 3:0. Kluci si výhru za svůj výkon zasloužili," podotkl Špaček.

Branky: Kopáček, Vejr, Souček. Poločas: 1:0.
Sestava: Nečas – Jirsa, Jirků, Souček, Procházka (64. T. Novák) – Kopáček (64. Franc), Vejr, Hranca, Šindelář (58. O. Novák) – Píša (58. M. Novák), Rosendorf (36. Stánok).

FK Kolín U14 – Letohrad 6:1

Byl to souboj dvou týmů ze spodku tabulky. Kolínští mladíci ale ukázali, že na jaře mají formu jako hrom a poslední celek tabulky jasně porazili. „Toto utkání nemám nijak moc chuť komentovat. Splnili jsme pouze povinné vítězství nad nejslabším týmem soutěže. Kluci hráli tak, jak jim to umožňovalo nekvalitně připravené domácí hřiště číslo 3, na kterém nebylo možné nijak kombinovat, protože na takto hrbolatém hřišti to nejde. Kluci se přizpůsobili hře soupeře, kdy nakopávali míč za obranu a v brejcích šli sami na brankáře soupeře. Ale v první půli sedm a ve druhé šest 
z nich nevyužili. Stručně řečeno na takovém to hřišti se nedá ani trénovat, natož hrát. Myslím si, že mládež v Kolíně by mohla hrát na lepších hřištích," konstatoval trenér Radek Pařez.

„Po tomto hodnocení je to možná můj poslední příspěvek do novin, poněvadž jsem již podruhé porušil ustanovení v mé trenérské smlouvě. Poprvé to bylo s přípravou nápoje na utkání a nyní hrací plocha. Myslím si ale, že určitě všichni chceme stavět na mládeži, a proto se domnívám nejen jako trenér, ale i jako pedagog, že bychom měli pro ni vytvářet takové podmínky, aby se kluci mohli neustále zlepšovat a ne je honit na trávníku, který by odpovídal povrchu pro drezúru koní. Zase chci věřit, že to bylo pouze výjimečné řešení a že i naši kluci budou někdy moci hrát na kvalitním trávníku, jako tomu bylo například v minulém kole v Náchodě či na jiných hřištích soupeřů. Jinak bych chtěl v tomto utkání vyzdvihnout výkon bratrů Ondřeje a Matěje Novákových a Jakuba Nekolného," dodal Pařez.

Branky: O. Novák 3, Matějka 2, Drobný. Poločas: 3:1.
Sestava: Křížek – Bukač (45. Havlíček), M. Novák, Exner (61. Prokůpek), Drobný – Rosendorf (60. Sýkora), Nekolný, O. Novák, Mužík (45. Korbelář) – Hobík, Matějka (65. Vlášek).