„Dnešní výhru bych rád věnoval mému dědovi, který byl velkým fanouškem Tuchorazi, ale bohužel v pátek zemřel a mistrovských oslav už se nedočkal," začal hodnocení hrající trenér Lukáš Trnka.

Výsledek se zrodil už během úvodních dvaceti minut. Zbytek zápasu se oba celky předháněly jen v zahazování šancí. Chystané oslavy tak ihned po závěrečném hvizdu mohly propuknout.

„Po utkání v Pátku jsme měli svázané nohy, protože jsme věděli, že první místo je blízko, ale poslední krok se nám nedařilo udělat. Nedařilo se nám dávat branky, což se ukázalo i v tomto utkání. Hned v úvodu jsme nastřelili břevno a z následného protiútoku šel soupeř do vedení a naše situace byla ještě horší. Nám se pak naštěstí podařilo brzy výsledek otočit a trochu se uklidnit. Do druhého poločasu jsme si řekli, že pokud chceme hrát o postup, tak to na naší hře musí být znát. Podepsalo se na nás teplo i velká nervozita z neproměněných šancí. Dneska jsme udělali důležitý krok a příští týden si to pojedeme do Českého Brodu jen užít, protože o výsledek už tam nepůjde. Potom nás čeká velká oslava," řekl po zápase Lukáš Trnka.

„Jsem hrozně rád, že se to povedlo dotáhnout do konce. Myslím si, že stejně tak i kluci, co mají už něco odehráno jako Láďa Macho, který v sobotu oslavil pětapadesáté narozeniny, nebo Roman Havránek. V tomhle věku už se snad ani nepostupuje," rozesmál se Trnka a pokračoval:

„Teď budou mít odrazový můstek mladí kluci a uvidí se, jak to bude ještě dál. Chtěl bych poděkovat všem fanouškům, kteří nám v posledních dvou domácích zápasech udělali fantastickou atmosféru a táhli nás za vítězstvím. Stejně tak i všem klukům, kteří si uvědomovali důležitost posledních zápasů a odložili rodinné výlety, aby na hřišti byli. Máme to prostě rádi. Děkuji i své rodině, která se mnou má trpělivost, i když jsem nervózní. Stejně tak děkuju vedení, které odvedlo kus práce," zakončil poděkováním Trnka.

Branky: 13. Havránek, 18. Rybařík – 8. Plot. Poločas: 2:1
Tuchoraz: Macho – Jurka (51. Kuru), Trnka, T. Černý, Bílek – Borkovec (79. Borovička), Doksanský, Bereš, Vostrovský – Rybařík, Havránek.