„Díky tomu dostali jedno privilegium. Budou prvním týmem, který bude mít na putovním poháru speciální štítek, kde bude napsáno, že turnaj vyhráli třikrát v řadě," uvedl jeden z organizátorů Václav Klepal.

Pro Slovácko to bylo v sedmnáctileté historii již čtvrté vítězství. „A doufáme, že nebylo poslední. Příští rok chceme titul obhájit," hlásí Michal Žoha z vítězného celku.

Turnaj  v Bělušicích opět ukázal, že má své místo v kalendáři. Vždyť se ho zúčastnilo dvacet mužstev. „Byly samozřejmě ročníky, kde těch týmů bylo daleko víc. Ale v poslední době se téměř na každé vesnici pořádá turnaj. Je větší konkurence. I když se nám těsně před turnajem odhlásilo pár celků, jsme s počtem spokojeni," podotkl Václav Klepal.

„Jinak vše proběhlo plynule a nebyl žádný konflikt. Překvapení pro mě bylo vypadnutí Býchor už v osmifinále," dodal Klepal.

Stejně jako v minulých ročnících, i v tom letošním došlo na střelbu do lahve šampaňského. A bylo se na co dívat. Vždyť se trefili hned čtyři hráči. „V minulosti byli nejvíc  úspěšní dva střelci," poznamenal Václav Klepal.

Výsledky, čtvrtfinále: Velký Osek – Eurovia 2:1, Betafogo Ohrada – White Riders 5:3, Slovácko – Jagerman Team 4:1, Kutná Hora – Býchory 5:1, semifinále: Velký Osek – Betafogo Ohrada 0:0 (PK 7:6), Slovácko – Kutná Hora 1:0, o 3. místo: Betafogo Ohrada – Kutná Hora 1:5, finále: Slovácko – Velký Osek 5:2.

Pořadí: 1. Slovácko, 2. Velký Osek, 3. Kutná Hora, 4. Betafogo Ohrada.

Nejlepší střelec: Jan Karban (Velky Osek) – 13 gólů, nejlepší brankář: Matěj Kasal (Betafogo Ohrada).
Pohár obecního úřadu Bělušice: Betafogo Ohrada (sympatický mladý tým).

Slovácko: Skalický, Malý, P: Kesner, M. Kesner, Žoha, Šmídek, Křelina, Mojžíš, Mokrý, Zika, Linhart, Mikeš.
Velký Osek: Sodoma, J. Adamec, Polák, L. Černý, Koubek, Karban, Souček, M. Černý, D. Adamec, Pfeifer, Bayer, Kalinec.
Kutná Hora: Havlíček, Pašiak, Bláha, Kautys, Záhrobský, L. Vokoun, Mukařovský, R. Vokoun, Marek.
Ohrada: M. Kasal, J. Vondráček, Kesner, Kopáček, M. Vondráček, Kosina, Plaček, J. Kasal, Jehlička.

Rozhodčí: Burda, Holý, Radina,Vala,  Zikmunda.