„Bylo znát, že na nás byl soupeř připravený a má naši hru přečtenou. Snažili jsme se pro tento zápas posílit a měli půjčené dva hráče z A-týmu. Musím říct, že soupeřova defenziva dneska hrála nadstandardně, o sto procent lépe, než v předešlých zápasech, ve kterých jsem ji viděl. My se proto během první půle nedostávali ke své hře. Hned v úvodu druhého poločasu nás podržel skvělým zákrokem Polák a o několik minut později jsme vstřelili druhou branku. Bohužel pak jsme svou zbytečnou chybou dostali Ratboř zpátky do hry. I na tuto situaci jsme dokázali reagovat navýšením skóre. Pak jsme faulem nabídli soupeři penaltu, kterou se dostal na koně. Pak následoval náš herní výpadek, během kterého nás hosté zatlačili na naši půlku a vytvářeli si šance. Naštěstí pro nás jsme ho přežili bez inkasování a naopak se podařilo vstřelit branku nám. To byl zlomový okamžik zápasu, kdy jsme dokázali soupeři odskočit. Tentokrát definitivně. Pro nás jsou to velmi cenné tři body," řekl po utkání trenér velimské rezervy Jaroslav Jedlička.

„Výsledek zápasu by mohl napovídat, že jsme prohráli rozdílem třídy, ale nebylo to tak. Bohužel se nám nepodařilo proměnit svoje velké šance. Trefili jsme tyč, břevno a měli další příležitosti. Naopak my jsme po velkých chybách našich hráčů inkasovali velmi laciné branky, především první dvě. Ale fotbal se hraje na góly a těch dali domácí víc. Chtěli jsme výsledek dotáhnout alespoň do remízy. Po kontaktním gólu se nám podařilo soupeře zatlačit, bohužel opět bez brankového vyjádření. Naopak Velim dokázala využít rychlého brejku ke snadnému skórování. S předvedenou hrou jsem byl celkem spokojen, především s ofenzivní činností. Co mě však mrzelo, byly velmi laciné inkasované branky, kterými jsme se připravili o lepší výsledek. Pak mě mrzela naše nemohoucnost v zakončení, což byl další aspekt, který soupeři pomohl k výhře," zhodnotil utkání trenér Ratboře Vladimír Pěkný.

Branky: 19. Jehlička, 49., 59. a 80. M. Kasal, 85. O. Kosina – 53. Vohnický, 63. Kemza z PK. Rozhodčí: Humpolák. ŽK: 2:1. Diváci: 80. Poločas: 1:0.
Velim B: Polák – Svoboda, Hrabal, Čepelák, Jelínek – J. Kasal (68. O. Kosina), Vlk, Hájek (87. Nedbal), Jehlička (84. Dvořák) – M. Kosina (53. Slavík), Kukal (46. M. Kasal).
Ratboř: Jeřábek – Mráček (86. Vondráček), Hošek, Kemza, Švarc – J. Adámek, Dvořák (55. Mbemba), Kopecký, Gembiczki – Trojan (83. Stráník), Vohnický (80. Nožička).