„Je to pořád dokola. Neproměníme šance a pak za to pykáme," posteskl si trenér Kolína Tomáš Staněk.

Měl pravdu. Bylo doslova zarážející, co Kolín neproměnil. Hlavně v posledních dvou minutách. Veselý a Brunclík netrefili bránu ze dvou metrů. „Hráči v ČFL by se nemělo tohle stávat. Minimálně jedna šance měla skončit gólem," podotkl Staněk.

Úvod patřil hostům. Hadaščok trefil tyč, Volešákův pokus vyrazil Vízek na roh. Na třetí pokus to hostům již vyšlo. Minutu po změně stran se po přihrávce od Hadaščoka výstavně trefil Pilík.

Pak to bylo dobývání branky soupeře. Jelínek v dobré pozici přestřelil, Kučerův chytrý obstřel skončil také těsně vedle. V 70. minutě se už Kolín dočkal. Po Kučerově rohu se míč dostal ke Štočkovi, který rozjásal hrstku diváků.

Radost však nemusela vydržet dlouho. O minutu později domácí obrana propadla, Volešák však její zaváhání nepotrestal. Pak málem udeřilo na druhé straně. Kučera ale trefil pouze tyč. Hra se přelévala z jedné strany na druhou. Hosty mohl poslat do vedení Balšánek, jeho pokus vytěsnil Vízek na roh.

V závěru přišly megašance domácích. Veselý a Brunclík v nich doslova zkolabovali. Došlo tak na penaltový rozstřel. V páté sérii měl mečbol Štoček, ale nedal. Rozhodlo se až v deváté sérii. Kouřil poslal balon vedle, zatímco Kilián mířil přesně. Kolínu nepomohlo ani to, že Vízek zneškodnil tři pokusy soupeře.

„Soupeř byl kvalitní, těch gólovek jsme měli ale víc my. Hra, kromě prvních dvaceti minut, nebyla špatná. Co se týká penalt, není možný, abychom jich pět neproměnili. Navíc byly lajdácky kopnutý," dodal Staněk.

Branky: 70. Štoček – 46. Pilík. Rozhodčí: Paták. ŽK: 0:0. Diváci: 60. Poločas: 0:0.
Kolín: Vízek – Seifert (80. Bláha), Kouřil, Šourek, Nešpor – Dostálek, Brunclík, Jelínek, Kučera – Veselý, Štoček.
Králův Dvůr: Krček – Petr, Soldát, Šilhavý, Šindelář – Volešák (75. Hlinka), Balšánek, Kilián, Pilík – Hadaščok (84. Kraus), Procházka (90. Hájek).