Jak hodnotíte letní přípravu?

Co se týká výsledků v přípravě, tak horší být snad ani nemohly a to je špatné. Nicméně je třeba se na to dívat i z jiné strany. Jako každé mužstvo i nás o letní přípravě trápily dovolené hráčů a musím přiznat, že jsme letos měli první dost velký problém s tím, že nám celkem na poslední chvíli tři hráči odešli, aniž by to dopředu avizovali. V tak krátké době přípravy a přestupovém období je pak těžké sehnat náhradu. Z těchto důvodů jsme přípravu odehráli s velkou pomocí hráčů B – týmu a tam byly znát ty výkonnostní rozdíly. Přesto jsem hráčům za jejich pomoc poděkoval a věřím, že i pro ně to byl přínos.

K jakým změnám došlo přes léto ve vašem kádru?

Původní záměr byl zachovat stávající kádr pohromadě a doplnit ho o dva nové hráče. Ale jak jsem říkal, odešli nám Martin Puk, Dan Hubáček a třetím je Michal Volavka, který je sice naším hráčem ale netrénuje s námi, připravuje se jinde. Co se týká příchodů, tak k nám míří na půlroční hostování Mjartan za Sadské, Králík z Kolína a teď nejaktuálnější informace je, že nás posílí Filip Hrbek, který působil v Pražském přeboru. Přesto, že se mistrovské zápasy už blíží, určitě to není konec změn v našem kádru. Během dvou dnů budeme vědět, jak bude tým poskládaný a pak je pravděpodobné, že se někdo do toho kádru nevejde, bude to tedy změna z naší strany. Ještě čekáme vyloženě na jednoho hráče, o kterém se dozvím, jestli přijal naši nabídku.

Jaké máte cíle v nové sezoně?

Cíle, co se týká umístění, si nikdy nedáváme. Ani vedení je po mně nechce. Našim cílem je hrát v Radimi I.A třídu dlouhodoběji, tak aby se zachovala i pro současnou mládež, se kterou se tu výborně pracuje. Ve skupině máme nové, jistě ambiciózní soupeře, které neznáme. Takže to bude těžké, jako vždy. Důležitý je start do soutěže. Já budu chtít, aby se herní projev současného kádru posunul o kousek dál. Je to těžké a jde to strašně pomalu, ale uvidíme, na co nám to bude stačit. Já věřím, že pokud dopadne vše, jak by mělo, tak bychom se nemuseli bát žádných existenčních starostí. Ale to ukáže až samotná soutěž.

Co říkáte na vašeho prvního soupeře, tým Dobrovice B?

Soupeře známe, protože se s ním v soutěži už nějakou dobu potkáváme. Je to silné technické mužstvo, které hraje velice dobrý fotbal. Musím říct, že nám ta jejich hra docela sedí. Jak jsem ale říkal, my do utkání nastoupíme s hráči, kteří se na hřišti uvidí pravděpodobně poprvé. Bude tedy třeba nějaký čas, než se sehrajeme. Máme výhodu domácího prostředí, ve kterém rozhodně nebudeme chtít ztrácet body. Ovšem čeká nás na začátek těžký soupeř.

Jan Břečka