Ve stejné skupině, v jaké před nedávnem oslnil svou úrovní televizní zápas mezi Velimí a Poděbrady, ukázal krajský fotbal svou méně pozitivní tvář. Místo podání rukou následovala po závěrečném hvizdu na hrací ploše rvačka jako v hospodě nejnižší cenové skupiny. Než se podařilo situaci zklidnit, létaly vzduchem pěsti, k vidění byly dvojičky bijců jako na hokeji, své si „užil“ i hlavní sudí Pudil.

Právě jeho závěrečný hvizd se stal pomyslnou rozbuškou. Hosté z Prahy-východ se na něj okamžitě sesypali. Vyčítali mu, že dotlačil domácího lídra soutěže k vítězství i tím, že nenastavil ani minutu. Zároveň je popudilo, že zápas necitlivě uťal před jejich rohovým kopem a odepřel jim tak šanci odpověď na rozdílový gól inkasovaný jen malou chvíli předtím.

Na festivalu vystoupila i Jana Kirschner.
Věru Špinarovou nahradí na Kmochově Kolíně Jana Kirschner

„Kluci cítili křivdu a přiběhli k rozhodčímu, proč pískl konec. Než mu stačili něco říct, přiběhl nějaký fanoušek a chytil ho. Začaly hádky a emoce mezi hráči, pořadateli i diváky,“ popsal neslavný závěr ze svého pohledu Zdeněk Zderadička, kapitán a sekretář hostí.

Polepští se hájí tím, že jen bránili sudího. „Celý zápas ukřivdění hosté, včetně velmi aktivní lavičky, se po závěrečném hvizdu vrhli na rozhodčího, a nebýt toho, že jsme se do mely přimíchali i my, tak by rozhodčího zlynčovali jak na šotech vídaných z Jižní Ameriky. Přitom můžou být rádi, že dohráli v plném počtu hráčů po hře, kterou předváděli. Ať jdou hrát do Říčan ragby, to je sport pro ně,“ řekl útočník Polep Lukáš Slezák, který prý sám dostal dvě rány do hlavy.

ČERVENOU DOSTALI, ALE NEVIDĚLI

Právě on inkasoval po utkání ještě dodatečně za přítomnosti vedoucích a kapitánů přímo v kabině sudího (na hřišti to podle něj nebylo možné) jako jeden ze dvou hráčů červenou kartu. Podle oficiálního zápisu za vzájemné fyzické napadení s vedoucím mužstva hostí Jakubem Kučerou.

Z Kunických bude disciplinárka řešit brankáře Radka Chadimu. Gólman hostí se dostal do křížku s hlavním pořadatelem, za kterým měl podle zápisu přiběhnout od vlastní branky do chumlu hráčů a udeřit ho pěstí do hlavy. „Pouze se bránil, nemyslím, že by ho praštil,“ hájil spoluhráče Zderadička. Zrovna tak ale mají výhrady ke zprávě rozhodčího v Polepech. Důležitá tak bude i ta od delegáta, kterým byl Martin Prislupský.

Rozhodčí za hlavního iniciátora celé roztržky označil fanouška, který ho přímo na hrací ploše chytil za dres a zasypal sprškou urážek. K nastavení podle svých slov neměl důvod.

Kontejner na bioodpad - ilustrační snímek
Lidé berou třídění vážně, nádob na bioodpad přibývá

DIVÁCI: SUDÍ SELHAL

Proč zápas zašel tak daleko za hranu, bude nyní šetřit disciplinární komise. Ohlasy diváků, které se Deníku podařilo získat, se shodovaly na tom, že svou roli nezvládl rozhodčí.

„Celá situace jednoznačně vyplynula ze špatného výkonu rozhodčího. To neunesli hostující hráči a začala mela,“ řekl přihlížející Pavel Pátek. Jak viděl celý incident z nadhledu? „Kromě rozhodčího dal hlavní impuls dotyčný, který se okamžitě po hvizdu rozhodčího rozeběhl od lavičky hostí na hřiště a začalo se to tam strkat. Z klubka se vyrojily dvojice a regulérně se rvaly jako na hokeji. Naživo jsem to na fotbale neviděl, jenom v televizi,“ dodal.

Podle Luboše Javůrka, fotbalového fanouška z Kolína, sudí jednoznačně ovlivnil zápas ve prospěch Polep. „Celou dobu je tlačil. Bylo to až trapné. A to, co se stalo na konci, byla už jen třešnička. Rozhodčí písknul konec úplně nepochopitelně. Není se tedy vůbec čemu divit tomu, co se odehrálo,“ přiblížil Deníku vzniklou situaci, jejíž část zaznamenal na svém mobilním telefonu. I když z dálky, je patrné, že okolo středového kruhu to chvílemi byla pořádná divočina…

Turecký ministr zahraničí Mevlüt Çavuşoglu.
Do Česka má přijet v době napjatých vzahů s EU turecký ministr zahraničí