Svitavy U15 – FK Kolín 2:0

"V dalším kole jsme zajížděli opět na půdu soupeře. Tentokrát do Svitav, kde nás čekal tým, s kterým jsme v minulé sezoně dvakrát vysoko prohráli," podotkl vedoucí mužstva Luděk Špaček.

„Kluci nastoupili k zápasu zodpovědně a první poločas drželi s domácími vyrovnanou hru. Ale musím uznat, že soupeř měl víc ze hry. Do druhého poločasu jsme udělali změnu. Místo Šindeláře nastoupil Vejr, který náš tým oživil a začali jsme Svitavy přehrávat. Až přišla 60. minuta, když zaspal Hartig a nevystavil domácí do ofsajdové pasti, za což nás Svitavy potrestaly vstřelenou branku. Poté jsme se snažili o vyrovnání. V zadních řadách jsme přešli na tři obránce a stopera poslali do útoku, což se nám  nevyplatilo a v poslední minutě Svitavští upravili na konečných 2:0. Kluky přesto musíme za předvedenou hru pochválit," dodal Špaček.

Sestava: Nečas – Jirsa, Vondráček, Hartig, Procházka (Novák) – Hranca, Jirků, Kopáček (Píša), Šindelář (Vejr) – Souček, Stánok. Poločas: 0:0.

Svitavy U14 – FK Kolín 4:2

„Po velmi špatném výkonu především v úvodu utkání, ale i během prvního poločasu, jsme zaslouženě prohráli. Kluci jeli do Svitav s tím, že jasně vyhrají, protože neustále sledují výsledky a tabulky a to se jim hrubě nevyplatilo. Soupeře podcenili, přizpůsobili se jeho nakopávané hře, kdy přestali hrát svoji hru, se kterou uspěli v minulém kole na Žižkově," uvedl trenér Radek Pařez.

„V tomto utkání mě velmi zklamala hra obrany a brankáře. Ke zlepšení došlo až ve druhém poločase, kdy jsem na hráče musel zvýšit hlas a ve hře se to poté projevilo. Podařilo se nám snížit na 3:2, ale v poslední minutě, když jsme hráli již na riziko, tak nám utekl jeden z útočníků soupeře a stanovil konečný výsledek 4:2. Po tomto utkání věřím, že si hráči uvědomí, že je nutné hrát proti každému soupeři tak, jak si řekneme před zápasem a nelze nikoho podceňovat. Já osobně jsem velmi zklamán z přístupu hráčů. Jediného hráče, kterého bych vyzdvihl, je Pepa Nekolný, který bojoval až do konce zápasu," dodal Pařez.

Branky: 24. Korbelář, 52. Hobík. Poločas: 3:1. Sestava: Křížek – Drobný, M. Novák, Exner (63. Havlíček), O. Novák (25. Bukač) – Mužík (65. Havrda), Nekolný, Salva (58. Klička), Korbelář (68. Kuchař) – Hobík (53. Matějka), Rosendorf.