„S konečným umístěním určitě nejsme spokojení. Chtěli jsme skončit do pátého místa, a to se nám nakonec nepodařilo," uvedl jeden 
z trenérů Jiří Ptáček.

„Na druhou stranu kromě tří posledních utkání panuje spokojenost s předvedenou hrou, kdy nás během celého podzimu žádný ze soupeřů fotbalově nepřehrál," dodal Ptáček.

Dlouho jste okupovali přední příčky. Dokonce dvanáct zápasů v řadě jste neprohráli. V závěru ale přišly výkyvy a nakonec vám patří po podzimu sedmá příčka. Jak moc vás tato skutečnost mrzí?
Určitě nás to mrzí. V posledních čtyřech zápasech jsme zbytečně ztratili možnost skončit do třetího místa. Vše začalo v derby v Radimi, kdy jsme ve druhém poločase jasně opanovali hru, ale neproměnili jsme dvě gólové šance a nakonec po řadě nedorozumění inkasovali vyrovnávací branku v nastaveném čase. V dalším utkání 
s Dobrovicí jsme si dali dva vlastní góly a v Luštěnicích jsme v prvním poločase podali nejhorší výkon podzimu. 
V posledním kole jsme opět neproměnili gólové šance a v zápase s Jesenicí jsme ztratili další dva body.

Když jste byli společně s Radimí jediní, kteří ještě neprohráli, cítili jste od soupeřů větší respekt?
Možná při domácích zápasech, kdy většina soupeřů 
u nás bránila a hrála pouze na brejky.

Tabulka je hodně vyrovnaná. Kdo je podle vás největším favoritem na postup?
Vykáň, má kvalitní tým složený ze zkušených fotbalistů.

V sezoně jste odehráli patnáct zápasů. Který byl pro vás nejtěžší?
Asi domácí utkání ve druhém kole proti Sázavě. Nenavázali jsme na vynikající výkon z Dlouhé Lhoty, navíc jsme už v deváté minutě inkasovali. Nakonec jsme vyrovnali až tři minuty před koncem.

V hodně případech platí „můj dům – můj hrad". Ve vašem případě to tolik neplatí. V sedmi zápasech jste získali 12 bodů, což před vlastními fanoušky není zrovna moc. Kde hledat důvody?
Většina soupeřů k nám přijela bránit a hrát pouze na brejky. Hrát do plných nám nevyhovovalo, a když už se nám podařilo prolomit obranu, ztroskotali jsme v proměňování i těch nejvyloženějších šancí.

Naopak venku jste byli úspěšní. V tabulce vám patří se ziskem 11 bodů třetí příčka. Hrálo se vám na cizích hřištích lépe?
Podle bodů to tak vypadá. Je pravda, že když jsme hráli venku, domácí nebránili tak důsledně jako při našich domácích utkáních, a když se hrál oboustranně útočný fotbal, tak to bylo ideální pro náš styl hry.

Kdyby jste měl vyjmenovat největší negativa a naopak pozitiva, která by to byla?
Pozitivní je naše obranná činnost, negativní ta útočná. Obojí se samozřejmě týká celého týmu. Až na výjimku jsme si v každém zápase vytvořili minimálně dvě tutové gólové šance, bohužel největší problém nám činilo přesné zakončení.

Máte celkem mladý kádr. Ale přesto, je pozice, kde vás tlačí nejvíc bota?
Určitě by nám pomohl příchod jednoho klasického útočníka, ale za každou cenu to nebudeme lámat přes koleno. Uvidíme, jak se v přípravě bude dařit našim mladým útočníkům.

Který z hráčů vás nejvíc potěšil a který naopak zklamal?
Nebylo by korektní chválit nebo kritizovat jednotlivce. Vždy je na hřišti jedenáct hráčů, kteří jsou zodpovědní za výkon celého týmu.

Jste na sedmém místě tabulky. Budete zasahovat do kádru?
Kádr zůstane pohromadě, možný je odchod dvou hráčů širšího kádru. Co se týká posílení, mohu potvrdit příchod našeho hráče Víti Regnera, kterému skončilo hostování 
v Úvalech.

Jste jeden z mála týmů, který nemá jednoho hlavního trenéra, ale dva. Jak máte s kolegou Jiřím Ceralem rozdělené funkce?
Jirka má na starosti tréninky, já zápasy. To ale neznamená, že to nemůže být obráceně.

Když mezi vámi nedojde ke shodě, třeba co se týká sestavy, kdo má poslední slovo?
Vzhledem k tomu, že máme s Jirkou téměř totožný pohled na náš styl hry a fungování týmu, tak k neshodám nedochází. Kdyby ale přece jen k neshodě došlo, rozhodující slovo by bylo na mé straně.

Jak se na tuto skutečnost dívají hráči. Neměli s tím třeba ze začátku soutěže problémy?
V podobném duchu to fungovalo už dříve, ať už v době kdy byl hlavní trenér Jarda Češpiva nebo Honza Holík. Hráči s tím problém nemají a respektují to.

Jaký program vás čeká v zimní přestávce?
Zimní přípravu jsme zahájili v pondělí 12. ledna. Trénujeme třikrát týdně. Jednou týdně máme extrafit a dvakrát týdně trénujeme na umělé trávě v Kolíně. Tradičně se zúčastníme zimního turnaje v Kolíně, kde nás čeká pět utkání a dále sehrajeme přípravná utkání 
s Kutnou Horou, Býchory a generálku se Sokolčí.