FK Kolín U13  – Slovan Liberec 2:5

Události v tomto utkání byly příkladnou ukázkou toho, jak několik málo okamžiků během pár minut mohou ovlivnit konečný výsledek celého utkání.

„Chlapci si po dvou vyhraných zápasech v řadě na Liberec věřili. Stejné postavení obou týmů v tabulce nasvědčovalo vyrovnanému utkání. Hned od úvodního hvizdu byl však náš soupeř lepší a měl menší převahu v poli. Hlavně obrana našeho soupeře pracovala na obou polovinách naprosto precizně. Liberec se po deseti minutách hry ujal vedení 1:0. Na tento výsledek se nám ještě podařilo odpovědět během pěti minut. Za stavu 1:1 přišla poslední desetiminutovka prvního poločasu, která rozhodla celé utkání. Na obou polovinách jsme udělali fatální chyby obránců, díky nimž jsme inkasovali tři naprosto laciné góly," uvedl trenér Vladimír Zeman.

„Ve druhém poločase se hra vyrovnala opět s menší územní převahou soupeře. Na obou stranách se střídaly brankové příležitosti včetně dvou penalt na obě mužstva. My jsme konečně dokázali penaltu proměnit, naopak Liberec po zákroku našeho gólmana tuto výhodu nevyužil. Po dalších šancích, tyčích a břevnech na obou stranách skončil druhý poločas remízou 1:1. Mým závěrečným konstatováním je, že ačkoliv byl dnešní soupeř o něco málo lepší, dalo se s ním uhrát daleko příznivější výsledek, pokud by si všichni hráči důsledně plnili své úkoly. U některých z nich mi tentokrát chyběla i bojovnost a chuť hrát," dodal.

Branky: Š. Pokorný 2. Poločas: 1:4. Sestava A: Zeman – Vobořil, Hejduk, Prokůpek, Veselý, Uman, Vlášek, Cabrnoch, Duba. Sestava B: Barták – Hoření, P. Pokorný, Erben, Záhora, Soukup, Kuchař, Schulz, Chadraba, Červeňák, Š. Pokorný.

FK Kolín U12 – Slovan Liberec 7:8

„K utkání přistoupili hráči velice zodpovědně, i když si myslím, že se zbytečným respektem. Odměnou jim byl velice slušný výsledek," konstatoval trenér ročníku 2001 Jaroslav Bejlek.

„Myslím si, že je na škodu malá účast na trénincích hráčů se střídavým startem. Snažím se domlouvat s okolními oddíly o uvolňování talentů a najít společnou řeč, ale pořád to drhne. Zatím mi to vychází s Jestřabí Lhotou. Věřím, že se přidají i další. Snad všichni zúčastnění pochopí, že nejde o Kolín, ale o výchovu fotbalových talentů," dodal.

„I přes relativně špatný závěr nám utkání přineslo jistá pozitiva. I se soupeřem takovéto kvality se dá hrát, jen je to nesmírně fyzicky náročné. Úvodní poločas, kdy jsme byli čerství, to jasně prokázal. To jsme předvedli náš nejlepší výkon v této sezoně. Ale nebylo to zadarmo," konstatoval asistent ročníku 2002 Miloš Vrkota.

„I v tom druhém jsme nějakých patnáct minut vzdorovali, to nám ještě zbývaly síly. Pak se ukázalo, že rok navíc je prostě rok navíc. Sice jsme nadějný náskok 5:1 prohospodařili, ale nebylo to tím, že by kluci předváděli špatný výkon. Soupeř nás prostě uběhal a poté se projevila jeho vyšší fotbalová kvalita. Navíc nás i opustilo štěstíčko, protože dvě z pěti inkasovaných branek byly hodně smolné, ale to už je fotbal," dodal Vrkota.

Branky: Kopáček 2, Chábera 2, Exner, Tichý. Poločas: 4:2.
Sestava 2001: Šín – Suchý, Holub, Vejdělek, Chvalovský, Klepal, Jedlička, Tichý, Machurka, Pokorný, Šulc. Sestava 2002: Čábelka – Batelka, Baloun, Klas, Robovský, Kopáček, Konyvka, Exner, Chábera, Michálek, Záhora, Čáp.