„Utkání, které se hrálo na umělé trávě, bylo hlavně o bojovnosti a už méně prostoru na kombinaci. Začali jsme dobře a v 11. minutě jsme po zahraném přímém kopu Standou Rosendorfem vedli, z dorážky se trefil Miloslav Plandor. 
Ve zbytku poločasu se nic zajímavého nestalo, jen za zmínku stojí nastřelená tyč soupeře a tak jsme poločas vyhráli 1:0," uvedl asistent Petr Káninský.

„Vstup do druhého poločasu se nám opět vydařil a po pěkné kombinační akci po ose Dan Bukač, Standa Rosendorf a Ondra Salva pěknou střelou zpoza vápna zvýšil naše vedení Vojta Uher. Až do 56. minuty byla hra vyrovnaná bez velkých šancí na obou stranách, ale právě v této minutě jsme neuhlídali rohový kop, kdy centr prošel přes celé naše vápno a soupeř snížil na 2:1. Tento moment dostal soupeře nahoru, snažil se útočit, ale my jsme odolávali a mohli jsme 
v 75. minutě navýšit naše vedení, kdy šel Standa Rosendorf sám na branku, ale bohužel neproměnil a z následné akce soupeř vytěžil rohový kop, který jsme opět neuhlídali a soupeř vyrovnal na 2:2. To bohužel nebylo všechno. Soupeř povzbuzený vyrovnáním zahrával opět rohový kop, při kterém jsme nechali trestuhodně volné hráče a jeden z nich v poslední minutě zápasu potrestal naše dnes velice špatné bránění těchto standardních situací a překlopil vedení na svoji stranu a nakonec zvítězil," dodal Petr Káninský.

Kolín v první polovině sezony odehrál třináct zápasů, pět jich vyhrál a osm prohrál. V průběžné tabulce mu patří 
ze čtrnácti účastníků desátá příčka.

Branky: 11. Plandor, 45. Uher – 66. Hrala, 79. Sigmund, 80. Kulík. Poločas: 1:0.
Sestava: Foršt – Mužík, Exner, O. Novák, Bukač – Salva (50. Ceral), Nekolný, Uher – M. Novák, Plandor, Rosendorf.

Konečně zastavili sérii porážek

Sedmkrát v řadě prohráli, poslední duel podzimní sezony ale zvládli. Fotbaloví mladší dorostenci FK Kolín (U16) doma porazili Písek 2:0 a v průběžné tabulce jim patří osmá pozice.

„Kluci si aspoň spravili reputaci v posledním utkání na domácí půdě před zraky svých rodičů a dalších diváků. Po sérií sedmi prohraných zápasů 
v řadě to byla z hlediska psychiky důležitá vzpruha," podotkl trenér Vladimír Zeman.

„Zejména první půle se chlapcům velmi povedla. Soupeř nás vůbec neatakoval při rozehrávce, a tak jsme mohli v klidu rozehrávat přes stopery a obránce. Kombinační hrou jsme se dostávali na půlku soupeře a centry ze stran jsme neustále zásobovali naše útočníky. Písek byl nebezpečný z brejků a hlavně ze standardních situací. I přes náš tlak jsme nedali branku ze hry. Gól jsme dali po standardní situaci, kdy míč propadl až k našemu netradičnímu střelci Lukáši Vackovi a ten dotlačil míč do branky. Po poločase soupeř změnil taktiku a začal nás napadat již při rozehrávce na naší polovině. To nám začalo dělat problémy a hráči Písku se začali dostávat do našeho pokutového území daleko častěji. Šance se střídaly na obou stranách. Soupeřova koncovka byla naštěstí dost nepřesná, tak jsme zahrozili my. Po centu po vybojovaném míči u postranní čáry se ke střele ve vápně soupeře dostal nehlídaný Zelenka, který chladnokrevně prostřelil gólmana Písku. Myslím si, že po nepovedených sedmi zápasech je osmá příčka po podzimní části odpovídající tomu, jakým způsobem se hráči v této fázi prezentovali. Víme však, že tento tým má ještě velké rezervy, a tak máme na jaře určitě co napravovat," konstatoval trenér Vladimír Zeman.

Branky: 17. Vacka, 87. Zelenka. Poločas: 1:0.
Sestava: Hrdinka – Vacka, Hoření, Prokůpek, Motejzík – D. Zbořil, Vlášek, P. Zbořil (Zelenka), Doležal (Nývlt) – Trnečka (Pelikán), Záhora. ⋌