„Je to pro nás smolná porážka. Vyhrál šťastnější. My byli po celých devadesát minut lepší, bohužel jsme ale nedokázali skórovat,“ posteskl si trenér Jaroslav Havrda.

Především ho mrzely dvě situace z první půle. „Měli jsme velmi dobrý vstup do utkání a domácí tím zaskočili. V sedmé minutě šel Veselý sám na gólmana, ten ho ale vychytal. Zanedlouho se situace opakovala. Šindelář obešel tři protihráče, následně ale mířil vedle. Zde se zápas lámal. Kdybychom vstřelili góly, dovedli bychom utkání do vítězného konce,“ je přesvědčený Havrda.

Jenomže se tak nestalo. Naopak to byly Pardubice, kdo dokázal skórovat. A to dvakrát na začátku druhé půle.

„První branku jsme dostali z brejku, pět minut na to jsme inkasovali druhý smolný gól. I přesto jsme věřili, že si můžeme odvézt body. Domácí jsme přehrávali. Bohužel v koncovce jsme se trápili. Kdybychom hráli další dva zápasy, branku bychom stejně asi nevstřelili. Zakončení nás trápilo celou zimní přípravu a přeneslo se to i do mistrovské sezony. Musíme se v této činnosti zlepšit. Věřím, že další zápas proti Admiře budeme úspěšnější,“ podotkl Jaroslav Havrda.

Ten ocenil kvalitu soupeře. „Pardubice mají pohyblivé hráče, kteří hrají náročný a běhavý fotbal. Musím pochválit i domácí pořadatele, protože na umělce nebyl ani kousek ledu nebo sněhu. Hřiště bylo výborně připravené,“ dodal.

Branky: 59. Novák, 64. Mužík. Rozhodčí: Matyš. ŽK: 1:0. Diváci: 60. Poločas: 0:0.
Kolín: Blahovec – Biško, Šourek, Nešpor, Seifert (70. Křelina) – Vácha, Živný, Němeček, Šindelář (65. Mlynka), Janecký – Veselý (80. Puk).