Český Brod slavil na renovované Kutilce jasné vítězství, které mohlo být i vyšší, ale to by v 55. minutě po faulu na Makovského musel z nařízeného pokutového kopu Hrdlička vyzrát na hostujícího gólmana Blumentritta: „V Úvalech jsem penaltu v závěru zápasu proměnil, nyní bohužel ne. Stane se,“ nedělal z toho vědu neúspěšný exekutor.

Na všechno dal ale zapomenout, když necelých deset minut před závěrečným hvizdem udělal gólovou hlavičkou tečku za tímto utkáním.

V podzimním počasí za trvalého mrholení skóre zápasu otevřel po více jak půlhodince hry kapitán domácího celku Šmejkal. Krátce po poločasové pauze ho následoval opět ofenzívně naladěný Makovský. Ten už se mohl do střelecké listiny zapsat ve 14. minutě, kdy jeho pohotová střela prolétla jen těsně vedle levé tyče a o pět minut později, ale tečovaný balon poslal z hranice malého vápna jen vedle té pravé.

Hostující celek si v podstatě za celý zápas žádnou kloudnou gólovku nevypracoval a pokud už se dostal na dostřel Ordeltovy svatyně, s přesnější muškou si zrovna dvakrát nepotykal.

„Je to bída. Trápí nás zranění a kvalitativně se s Českým Brodem můžeme jen těžko srovnávat. Ten byl v zápase jasně lepší a zaslouženě vyhrál,“ konstatoval kouč Nového Boru Josef Vinš.

Domácí trenér Zdeněk Šmejkal byl s předvedenou hrou svých svěřenců samozřejmě spokojenější: „Druhá pětačtyřicetiminutovka lepší té první, jen mě mrzí, že jsme převahu brankově více nezužitkovali. Škoda neproměněné penalty, ale Hrdlovi nemohu nic vyčítat, nyní to nevyšlo, v Úvalech na sebe tu zodpovědnost vzal a dal.“

„Jednoznačně zasloužená výhra v tomto střetnutí, ve kterém dostali příležitost hráči širšího kádru. Teď nás ale čekají podstatně těžší zápasy. V příštím kole zajíždíme na Kladno a o týden později pak doma uvítáme v této sezoně velmi dobře hrající Neratovice, aktuálního lídra soutěže,“ řekl prezident domácího klubu Luboš Holý.

Branky: 34. Šmejkal, 48. Makovský, 81. Hrdlička. Poločas: 1:0.
Český Brod: Ordelt – Smola (87. Carda), Hrdlička, Marek, Moravec – Makovský (76. Suk), Michálek, Slicho (90. Gajdasz), Medek, Šmejkal – Fikejz (81. Křelina).

(Mojmír Strachota ml.)