Horké chvilky v průběhu prakticky celé sezony vystřídala radost a úleva na jejím konci. Cíl zachránit nejnižší krajskou soutěž i pro příští ročník se podařilo splnit. Panuje tedy po uplynulé sezoně v Liblicích spokojenost?

Spokojenost se záchranou panuje, ale určitě jsme si představovali klidnější průběh. Na druhou stranu si musíme uvědomit naše možnosti a kvalitu a vyrovnanost této skupiny.

Co podle vás stálo za zlepšenými výkony, které vás nakonec udržely v soutěži?

Hlavním důvodem bylo, že se nám uzdravila ke konci jara většina zraněných, takže se zvýšila konkurence v týmu. Také jsme hráli s týmy, které byly na stejné úrovni, nebo v tabulce pod námi. Jediný silný tým, co jsme porazili, byla Tuchoraz, ale jak se říká, derby nemá favorita a rozdíly ve výkonnosti se mažou.

Jaká pozitiva, ale také negativa si ze sezony odnášíte?

Jako pozitivum můžeme brát, že jsme na jaře vyhráli všechny domácí zápasy kromě zápasu s Polepy, které ale byly výkonnostně jinde. Pozitivní také je, že tým ukázal charakter, a když už nám pořádně teklo do bot, tak se kluci semkli a vybojovali záchranu. A jelikož jsem pozitivní člověk, tak negativa jsem radši zapomněl (smích).

Prozradíte, od kterých hráčů jste v uplynulé sezoně čekali víc a naopak, který z hráčů příjemně překvapil?

Naše hra je založena na týmovosti a nemáme žádnou výraznou individualitu, na které bychom stavěli, takže nemůžu jmenovat jednoho hráče. Každý z kluků předvedl vynikající výkony, tak i nepovedené a někdo ve větší míře a někdo v menší.

Se kterým zápasem sezony jste byli opravdu spokojeni, a po kterém se hráči rozhodně pochvaly nedočkali?

Spokojeni můžeme být hlavně na jaře s některými domácími zápasy, i když za celou sezonu si nevybavím zápas, který by se dal zařadit do nezapomenutelných. Jako nepovedený hodnotím domácí zápas s týmem Břežan, ačkoliv jsme ho vyhráli. Kluci si mysleli, že se snad soupeř porazí sám a i přes poločasové vedení 2:0 byla v kabině slušná bouřka. Tenhle zápas se úrovní řadil někam do pralesa.

Jak probíhá předzápasová porada a kdo z realizačního týmu zjišťuje informace o soupeři?

To by měli spíše prozradit trenéři, ale co vím, tak vždy od čtvrtečního tréninku až do zápasu spolu visí na telefonu a probírají všechny okolnosti a komunikují mezi sebou více než se svojí manželkou nebo přítelkyní (smích).

V uplynulé sezoně prožily Liblice několik smolných okamžiků. Který bolel nejvíc?

Takhle nad tím nepřemýšlím, každá věc vás posune dál a buď se z toho poučíte a něco odnesete nebo ne. Pitvat se v tom nemá smysl a už vůbec ne zpětně.

První červnový den vstoupil v platnost nový přestupní řád. Jak se to dotklo vašeho týmu? Podařilo se vám ulovit posily do příštího ročníku, nebo vás naopak tato možnost o některé hráče připravila?

Tato změna se nás určitě dotkla, protože nám odešel gólman zkusit štěstí do sousedního Českého Brodu. Ale také se nám podařilo získat pár zajímavých hráčů. Jedná se o mladé kluky, takže hlavně investice do budoucnosti. Ale po prvních trénincích se jeví velmi zajímavě a určitě budou oživením a přínosem.

Nejen kvůli stísněným časovým podmínkám, ale i vzhledem k dovoleným a dalším prázdninovým kratochvílím, je letní příprava dosti specifická. Jak bude probíhat v Liblicích a kdy jste ji zahájili?

Přípravu jsme začali 12. července a kompletně se odehraje na domácím hřišti a s tradiční náplní. Kluci polykají kilometry pro nezbytnou fyzičku i sžívají se s balónem. Nakonec je za odměnu čekají i nějaké přáteláky.

JAN BŘEČKA