„Cíl jsme sice splnili, ale k dokonalosti něco chybělo," uvedl trenér Tomáš Staněk.

O víkendu Kolín prohrál v Zápech. Nyní na něj čekal Most, který měl stejně bodů. V neděli pak přijede Benešov, jenž ztrácel pouhý bod. Úkol byl jasný, z domácího dvojzápasu získat šest bodů.

První díl je splněný.

Lepší vstup do zápasu měli hosté. Již v šesté minutě se dostali do obrovské příležitosti. První možnost brankář Vízek zneškodnil, při druhém mu těsně před brankovou čarou pomohl obránce Šourek.

Domácí se do zakončení také moc nedostávali. Největší šanci měl Brunclík. Jeho pokus z trestného kopu v závěru první půle vyrazil gólman Divkovič na roh.

„Měli jsme šílený vstup do zápasu. Prvních dvacet minut bylo strašných. Dělali jsme hrozný kraviny směrem dozadu. Byly tam rizikový rozehrávky, zpětný malý domů, malý důraz. Prohrávali jsme souboje, což bylo hrozně špatný. Hráli jsme to jako profesoři. Hráči si mysleli, že se jim nemůže nic stát. V kabině bylo proto trošku rušno," přiznal trenér Staněk.

A bouřka pomohla. „Říkali jsme si, že jsou to mladý kluci, že tam musí být větší tlak do vápna a hlavně centry, ke kterým jsme se skoro nedostali. Ve druhé půli se to zlepšilo, dali jsme góla a soupeře do ničeho nepustili," potěšilo trenéra.

Potěšit promrzlé fanoušky mohl chvíli po změně stran Brunclík, ale ani při svém druhém pokusu z trestného kopu nebyl úspěšný. Divkovič opět předvedl své umění.

Po hodině hry předvedli domácí krásnou kombinační akci. Míč se po ose Seifert – Dostálek dostal až k Veselému, který jako první dokázal prostřelil mosteckého gólmana. Pojistku pak přidal po Bláhově neúspěšném pokusu a následném zpětném centru hlavou Brunclík.

„Pro nás jsou to zlatý tři body," oddechl si Staněk. „Nyní nás ale čeká Benešov, kde ty body musíme potvrdit," dodal.

Branky: 62. Veselý, 76. Brunclík. Rozhodčí: Mudra. ŽK: Jelínek – Hejda. Diváci: 140. Poločas: 0:0.
Kolín: Vízek – Seifert, Kouřil, Šourek, Nešpor – Dostálek, Jelínek, Brunclík (83. Kučera), Fusek (64. Bláha) – Štoček (90. Linhart), Veselý (78. Jukl).