Polepy - Říčany 4:1

„Jsem rád, že jsme tento zápas zvládli. Nikde jsem to neříkal, ale již ten předchozí i tento zápas jsme se potýkali s tím, že v našem mužstvu řádila viróza. Děkuji hráčům za to, že zápas, který byl pro nás z důvodu zdravotního i toho, že že jsme minulý zápas prohráli, těžký, nakonec zvládli," uvedl trenér Polep Bohuslav Mokříž.

A na své svěřence mohl být opravdu pyšný. Hráči Polep se fotbalem doslova bavili. Navíc vstřelili i parádní góly. Třeba poslední dva byly opravdu výstavní. Nejprve se parádní střelou z pětadvaceti metrů trefil přesně do šibenice Slezák. O chvíli později ho napodobil z trestného kopu Lukáš Kmoch. V anketě „gól roku" by se určitě umístily hodně vysoko.

Klid do domácích řad dal ale kapitán Suchánek, který již ve čtvrté minutě usměrnil hlavou rohový kop Lukáše Kmocha. Ten asistoval i u druhé branky. Na jeho centr si pro změnu naběhl Kalivoda a hlavou mířil také přesně.

Branek nakonec mohli domácí vstřelit daleko víc. Jenomže Vojtíška, Javorka nebo Müllera vychytal brankář Černý. A když byl již překonán, zachránilo ho při pokusech Lukáše Kmocha a Suchánka břevno.

„Jsem rád, že jsme nastříleli čtyři góly, i když těch gólů mohlo být víc, kdybychom proměnili všechny šance, které jsme měli," podotkl Bohuslav Mokříž.

Už to vypadalo na výhru s čistým kontem. Nakonec to ale nevyšlo. V závěru korigoval výsledek střídající Boubín. Během zápasu se Říčany dostaly ještě do dvou šancí, s kterými si však poradil gólman Výborný, který v závěru přenechal místo Jaroslavu Benešovi. Muži, jenž dlouhé roky chytal za polepské béčko. Pak sice s aktivní kariérou na čas přestal, aby se opět vrátil. Z Pivní ligy to dotáhl až do I. A třídy.

„Soupeř vůbec špatný nebyl. O jeho kvalitách hovořilo třeba to, že dokázal vyhrát v Zelenči 6:0, kde my zase prohráli. Z tohoto pohledu nemohl být špatný a toho jsme si byli vědomi. Hodně nám taky pomohlo, že soupeř chtěl hrát fotbal a nebyl zalezlý," konstatoval Mokříž.

„Rozdíl byl nesrovnatelný. Hlavně v kvalitě kádru," uvedl trenér Říčan Zdeněk Šalda. „My sem přijeli s cílem nějakým způsobem to odehrát, protože pro nás jsou důležitější zápasy," dodal.

Branky: 4. Suchánek, 30. Kalivoda, 52. Slezák, 56. L. Kmoch – 79. Boubín. Rozhodčí: Žáková. ŽK: Javorek, Slezák – Šalda, Dobrý, Koranda. Diváci: 100. Poločas: 2:0.
Polepy: Výborný (87. Beneš) – Růžička, Kalivoda, Suchánek, Dušek – Slezák, Paták (70. Král), L. Kmoch, Vojtíšek (64. D. Kmoch) – Müller, Javorek.