„Pro nás to bylo utkání jara, bohužel se špatným výsledkem," posteskl si trenér Kolína Jaroslav Havrda.

Kolín do utkání vstoupil dobře, domácí zaskočil aktivní hrou a vyústěním byl faul na Jindřicha v pokutovém území. Následnou penaltovou výhodu s přehledem proměnil Brunclík.

„Místo toho, abychom pokračovali v aktivním pojetí, nepochopitelně jsme přestali hrát. Prohrávali jsme souboje, nedostávali se na odražené míče a všude byli druhý. Díky tomu jsme dělali zbytečné fauly a domácí díky tomu dostali do tlaku. Sice šance neměli, ale díky svojí agresivitě v pokutovém území zaslouženě vyrovnali," podotkl Havrda.

„Do druhé půle jsme vstupovali s úmyslem navázat na úvod zápasu, což se celkem dařilo. Hráli jsme kombinačně, zlepšili jsme pohyb a domácí přehrávali. Ti se zatáhli a hráli na brejky. Paradoxně v době, kdy jsme měli více ze hry a domácí zlobili, přišel trest. Při ztrátě míče nás domácí potrestali při nedůslednosti v pokutovém území a díky tomu vstřelili vítězný gól," uvedl Havrda.

„Zápasu by možná slušela remíza, ale tento zápas byl o maličkostech a detailech, šancí moc nebylo. Hrálo se ve středu pole, ale dnešní fotbal se rozhoduje ve vápně a tam jsme byli málo agresivnější, a to jak v útočné, tak i obranné fázi. Domácí nás v tomto ohledu jasně předčili a díky tomu vstřelili o branku navíc. Mně nezbývá, než jim pogratulovat," dodal kolínský trenér.

Branky: 41. Petrus, 70. Ujec – 15. Brunclík z PK. Diváci: 160. Poločas: 1:1.
Kolín: Ptáček – Biško, Zdeňka (70. Seifert), Šourek, Nešpor – Vácha (77. O. Puk), Brunclík, Němeček (82. Bora), M. Puk (54. Čapek) – Jindřich, Štoček.