„V zápase nám chybělo několik hráčů. Kvůli práci Hrdlička, pro zranění Suk, Moravec a Šmejkal. Na to se nevymlouváme, ale pouze to konstatuji,“ uvedl vedoucí mužstva Jan Křen.

Český Brod brzy prohrával o dva góly a v první půli nakonec tahal za kratší konec. „Soupeř byl lepší, běhavější, napadal nás v rozehrávce,“ přiznal Jan Křen.

Svěřenci Zdeňka Šmejkala poměrně dost chybovali. Ve 22. minutě zahrávali hořovičtí hráči trestný kop z 30 metrů a míč skončil v síti. Po půl hodině hry bylo ještě hůře. Hořovice podnikly bleskový protiútok, který i přesně zakončily.

Těsně před přestávkou snížil po parádní přihrávce od Fikejze mladý Gajdasz, který se trefil přesně z velkého vápna.

Obránce SK Slavia Praha Jiří Bílek.
Hvězda na obzoru? A-třídní Vestec vábí nedávného kapitána Slavie

Po změně stran se karty obrátily. Tempo diktoval Český Brod. Zaslouženě také vyrovnal. Jindřich pronikl do vápna, po faulu na něho nařídil rozhodčí penaltu, kterou proměnil Makovský.

Nový útočník Jindřich, který přišel na zkoušku z Kolína, měl na noze po centrech dvě výborné příležitosti. Jednou těsně přestřelil, podruhé mu k míči a skórování chybělo asi pět centimetrů.

Rozhodující moment nastal v 65. minutě. Hráči Hořovic po rychle vhozeném autu od rohového praporku a nedorozumění obrany Českého Brodu upravili na konečných 2:3.

Třetí duel na turnaji v Praze odehraje Český Brod v neděli 28. ledna od 15 hodin proti Královu Dvoru (ČFL).

Branky: 44. Gajdasz, 54 Makovský z PK. Poločas: 1:2.
Český Brod: Vymazal – Carda, Marek, Nekolný, Smola – Gajdasz, Skořepa, Medek, Makovský – Fikejz, Jindřich.
Střídali: Polomský, Michálek, Hanzl, Plášil. 

Z přípravného utkání FK Kolín - Úvaly (1:1).
Kolín pozlobil lídra ČFL