Zápas měl být pro rytíře příjemnou procházkou. Jenže nebyl, po nezáživném prvním poločase vedl Kolín, aby po přestávce Vlašim skóre třemi góly otočila. Jenže v závěru přišel domácí kolaps a hosté nakonec v poslední minutě vyrovnali Biškem.

Začátek zápasu diváky namlsal. Domácí Průcha po centru Kučery ztroskotal na gólmanovi Řehákovi, aby vzápětí musel na druhé straně zasahovat Budínský proti osamocenému Bláhovi. Jenže poté začal fotbal plakat a mnoho zkažených přihrávek nepřipomínalo zápas druhé ligy.

Fanoušci začali nadávat a asi si drbali hlavu, že dali přednost fotbalu před hokejem na mistrovství světa mezi Českou republikou a Rakouskem, zvláště když naši začali ve druhé třetině dávat góly. A tak za 40 minut stály za zmínku jen dvě domácí akce, když Bredu po průniku zastavil až Řehák a pěkná rána Nového šla z dvaceti metrů sice do sítě, ale boční. Jenže přišla 44. minuta. Hosté dokonale rozebrali domácí obranu, Eliáš poslal kolmici na Teplého, jenž sám před Budínským ještě nahrál na Hýbla, a ten pohodlně skóroval – 0:1.

Do druhé půle vyměnil domácí trenér Petržela oba útočníky – za Jíchu s Hejným naskočili útočník Matějka a záložník Barák. A začaly se dít věci. Zvláště Matějky bylo od začátku plné hřiště a sám za chvíli otočil skóre. Nejprve vysunul kolmicí Nového, jehož fauloval v šestnáctce Bláha a Matějka z penalty ranou pod břevno vyrovnal. Za chvíli si naběhl na centr Kučery a hlavou na první tyči překonal Řeháka podruhé. Parádních třináct minut Vlašimi ve druhém dějství završil Brejcha, jenž po centru Kučery nadvakrát poslal míč do sítě – 3:1.

Zdálo se být rozhodnuto. Jenže střídajícího Radoše za vyčerpaného výborně hrajícího Kučeru, vychytal Řehák a na druhé straně se z čista jasna v 80. minutě trefil přízemní střelou z 20 metrů Eliáš. Hosté začali hrát vabank, ale šance měli jen domácí, Brejcha, Radoš ani Barák však nedopravili míč do sítě z jedné akce a Matějku vychytal Řehák. A tak přišel v 90. minutě pro rytíře trest. Po trestném kopu hostů vznikl závar, po kterém stoper Biško vyrovnal na 3:3.

„Dostali šanci hráči, kteří moc nehrají, a jak s ní někteří naložili, jste viděli sami. Zápas mi hodně ukázal do budoucna. Na hru v první půli se nedalo dívat. Do druhé jsme vystřídali, Matějka byl na hrotu pohyblivější a Tonda Barák přinesl kvalitu do středové řady. Naše hra se zlepšila, třemi góly jsme zápas otočili, ale poté jsme výhru zbytečně v závěru ztratili. Neproměnili jsme řadu šancí a soupeř z čeho vystřelil, z toho byl gól," posteskl si po zápase trenér Vlašimi Vlastimil Petržela a odtajnil, proč nechal některé stabilní hráče sedět. „Již víme, že po sezoně o šest hráčů (např. Simerský, Barák, Vopat) přijdeme, a tak zkoušíme hlavně kmenové hráče," dodal.


„Bod je samozřejmě přínosem. Jsem však zklamaný výkonem ve druhé půli, kam jsme šli s jednogólovým vedením. V kabině si řekneme určitá pravidla, které bychom měli dodržovat, a ty potom někteří hráči neplní. Nedařilo se nám vycházet z bloku, špatně jsme bránili, z čehož pramenily tři branky, které jsme dostali. V závěru jsme při hře vabank, hráli nejdřív na dva a poté na tři útočníky a nakonec se nám podařilo srovnat," řekl kouč Kolína Ladislav Bobek, pro jehož mužstvo, které se nachází na sestupové pozici, moc bod neřeší. „Už jsme se sestupem smířeni. V nejbližší době si musíme sednout a říci si, co bude dál, protože máme jen čtyři kmenové hráče a ti, co jsou u nás na hostování, přemýšlí o vyšší soutěži."

Přestože Kolín ve Vlašimi získal dvanáctý bod v sezoně, stal se i tak prvním sestupujícím do ČFL.

Vlašim - Kolín 3:3

Branky: 50. (z PK) a 53. Matějka, 63. Brejcha – 44. Hýbl, 80. Eliáš, 90. Biško. Rozhodčí: Jech – Mokrusch, Kožár. ŽK: Štochl – Bláha, Ježdík, Eliáš. Diváci: 485. Poločas: 0:1.
Vlašim: Budínský – Breda, Hell, Štochl, Nový – Kučera (75. Radoš), Brejcha, Vebr, Průcha – Jícha (46. Matějka), Hejný (46. Barák).
Kolín: Řehák – Ježdík, Biško, Kouřil, Hýbl – Jelínek – Bláha (67. Sodoma), Hurka (46. Veselý), Skwarczek, Eliáš – Teplý.