„Za pochmurného počasí jsme zavítali na horkou půdu Slavoje Vyšehrad, který byl
v tabulce před námi o dva body. Hned od začátku se nám domácí snažili dát najevo, kdo je doma a důraznou hrou a rychlou kombinací nás přehrávali. Výsledkem bylo několik brankových příležitostí, které naštěstí vlastní nemohoucností, nebo dobrými zákroky brankáře Dejmka, neproměnili. Z naší strany stojí za zmínku střela z úhlu Standy Rosendorfa po přihrávce Matěje Nováka, kterou brankář domácích vyrazil a únik Miloslava Plandora po přihrávce Daniela Bukače, kdy prvně jmenovaný šel sám 
na branku, ale vystřelil vedle a tak poločas skončil 0:0," popsal první poločas asistent Petr Káninský.

„Ve druhém poločase jsme hru zlepšili, hra v poli se vyrovnala a výsledkem bylo několik nebezpečných příležitostí před brankou soupeře, ale i před naší brankou. Ani jedna strana ale nedokázala útočné snažení dotáhnout do konce. Až přišla 62. minuta a chvilka Miloslava Plandora, který po dlouhé přihrávce Ondry Salvy a nedorozumění domácích stoperů přehodil domácího brankáře a dostal nás do vedení. Do konce zápasu se domácí snažili o vyrovnání, ale my jsme je už do žádné příležitosti nepustili a pohlídali si cenné vítězství," dodal.

Kolín po výhře poskočil 
v tabulce na sedmou příčku. Další duel hraje v sobotu doma. Od 10 hodin hostí třináctou Chrudim.

Branka: Plandor. Poločas: 0:0.
Sestava: Dejmek – O. Novák, Exner, Salva, Bukač – Nekolný, Uher (78. Karban), Ceral – Plandor, Rosendorf (71. Dohanič), M. Novák.

Brankář opět nepodržel

V průběhu zápasu se dostali do vedení. To však neudrželi. Nejenže inkasovali vyrovnávací gól, po změně stran dostali další tři a domů odjeli 
s prázdnou. Fotbaloví mladší dorostenci FK Kolín (U16) prohráli na Vyšehradě 1:4.

„Na horké pražské půdě jsme začali nebojácně. 
Po úvodním tlaku domácích jsme srovnali hru a hráli jsme vyrovnanou partii, která se odehrávala zejména ve středu pole. Ve 25. minutě jsme z levé strany rozehrávali přímý volný kop. Motejzík se rozhodl pro přímou střelu a rozhodl se správně. Po krásném obloučku se míč odrazil od tyče 
do gólmana a do branky. Když už jsme si mysleli, že půjdeme v půlce do šatny s vedením, nařídil sudí přímý volný kop 
z vápna na nás. Opět se projevila naše největší jarní slabina, a to jsou gólmani. Po špatném postavení zdi jsme inkasovali přímo doprostřed branky. Tato událost samozřejmě pošramotila naše rychle nabyté sebevědomí, což se projevilo hned v prvních minutách druhé půle," posteskl si trenér Vladimír Zeman.

„Po dvou naprosto stejných akcích jako přes kopírák jsme dostali z levé strany dva rychlé góly a ve čtvrté minutě druhého poločasu bylo vlastně rozhodnuto. Už nám nebylo nic platné, že jsme opět srovnali hru a hráli jsme ve zbytku času vyrovnanou partii, ale na srovnání skóre jsme už neměli. Naopak nám soupeř na cestu domů ještě jeden gól přidal. Bohužel se některým hráčům zápas nevydařil a to se podepsalo na celkovém výkonu celého týmu," dodal Zeman.

Kolín je v průběžné tabulce na devátém místě. O další body bude bojovat v sobotu doma. Od 12.15 hodin hostí třináctou Chrudim.

Branka: Motejzík. Poločas: 1:1.
Sestava: Hrdinka – Vacka, Hoření, Motejzík, Prokůpek – Vaníček (Vlášek), D. Zbořil, P. Zbořil, Nývlt (Švanda) – Zelenka, Trnečka (Pelikán).