„Poslední dvě přípravná utkání jsme zvítězili, tak jsem předpokládal, že se to projeví na psychické pohodě v týmu a že kluci budou mít trošku větší sebevědomí proti relativně hratelnému soupeři," uvedl trenér Vladimír Zeman.

„Začátek utkání tomu nasvědčoval, na soupeře jsme doslova vlítli a hned v úvodu jsme si vytvořili několik slibných šancí. Náš počáteční tlak vyústil pokutovým kopem již v desáté minutě. Bohužel náš exekutor Záhora selhal a brankář hostí mu penaltu chytil. Ve dvacáté minutě naše smůla pokračovala, kdy si Zelenka srazil míč do vlastní branky. Od té doby soupeř převzal iniciativu a až do konce poločasu byl lepší. Ve druhé půli jsme se hned od začátku zase vzpamatovali a hra se přenesla na polovinu soupeře, který byl pod neustálým tlakem. Zelenka odčinil svůj vlastní gól, když naší převahu přeměnil ve vyrovnávací branku. Chlapce to ještě více povzbudilo a deset minut před koncem Vlášek rozhodl o našem vítězství," popsal klíčové okamžiky Zeman.

Kolín sice zůstává nadále poslední, ale na dva týmy před sebou ztrácí již jen dva body. Další utkání hraje v neděli na půdě šesté Cidliny.

Branky: Zelenka, Vlášek – vlastní Zelenka. Poločas: 0:1.
Sestava: Krob – Pokorný, Záhora, Vacka, Šindelář – Bím, Zelenka, Vlášek, Eiman – Pelikán, Nývlt. Střídali: Duba, Červeňák.

Čtrnáctka nedala ani gól

Zatímco patnáctka svého soka porazila, čtrnáctka už tak úspěšná nebyla. Se stejným protivníkem prohrála 0:1 (0:1).

„V tomto zápase, kde jsme prakticky nastoupili bez jediného útočníka, se hrálo za neustále převahy hostí. Ti z mnoha šancí zužitkovali v prvním poločase naštěstí jenom jednu. V druhém poločase se obraz hry nezměnil a jenom díky našemu brankáři jsme neinkasovali víckrát," konstatoval vedoucí mužstva Petr Hejduk.

„My mohli v poslední minutě vyrovnat po pěkné akci, ale bohužel jsme si neproměnili. Vzhledem k naší značně kombinované sestavě a průběhu zápasu je výsledek pro nás přijatelný. Kluci zaslouží pochvalu za přístup a bojovnost," dodal.

Kolín zůstal po těsné porážce předposlední. O další body bude bojovat v neděli v Cidlině.

Sestava: Folop – Nováček, Machurka, Šulc, Jedlička – Koudela, Vejdělek, Novotný, Bukač – Šín, Suchý. Střídal: Šimurda.