Ratboř - Třebovle 1:1

Nováčka dostal do vedení těsně před přestávkou důrazný Chábera, za hosty vyrovnal Richter, který třináct minut před koncem z trestného kopu zaskočil brankáře Jeřábka.

„Myslím si, že jsme dneska nepředvedli výkon, který jsme měli předvést. Měli jsme Třebovli porazit, což jsme chtěli," uvedl trenér Ratboře Vladimír Pěkný. „Dostali jsme se šťastným gólem do vedení. Do druhé půle jsme nastoupili s tím, že vedení potvrdíme dalším gólem, ale nepochopitelně jsme se zatáhli a dostali gól, kterému navíc předcházel zbytečný faul. Musím ale říct, že výsledek 1:1 odpovídal dění na hřišti," dodal Pěkný.

„S bodem jsem samozřejmě spokojený, ale myslím si, že to pro nás mohlo dopadnout i líp. Kdybychom ale proměnili šance. To je to, co nás trápí. Nedáme góly. Na druhou stranu musím říct, že i domácí měli šance. Takže je to asi spravedlivá remíza," uznal kouč Třebovle Vladimír Forman. „Herně to bylo z naší strany určitě lepší než minulý týden. Ale ta koncovka. Třeba běží dva naši hráči na jednoho, ale Pop nepřihraje. Nebo střídající Růžek netrefí prázdnou bránu. To jsou momenty, které pak soupeř potrestá," dodal Forman.

Jak šly minuty

4. Lepší vstup do zápasu mají domácí. Tomáš Fedor našel na hranici vápna číhajícího Cháberu, ten však ztroskotal na dobře vyběhnuvším brankáři Pokorném.
11. Švarc poslal míč z trestného kopu do vápna, Pokorný vyběhl a vyrazil ho kousek za vápno, kde stál Lukáš Fedor. Balon sice zasáhl pohotově z voleje, jeho pokus ale skončil nad.
23. Tomáš Fedor se řítil z pravé strany sám na Pokorného, jeho slabý pokus v pohodě hostující gólman pokryl.
38. Z dálky to zkouší Chábera, pro Pokorného to však je laskominka. Slaboučký pokus ho nemohl zaskočit.
40. Po dlouhé době se ke slovu přihlásili i hosté. Pokus Duška vyrazil brankář Jeřábek, před dobíhajícím Popem opět dobře zasáhl domácí strážce tyčí.
43. Když už se zdálo, že poločas skončí bez branek, udeřila Ratboř. Švarc poslal do vápna ideální centr na Cháberu, ten se zbavil dotírajícího Batelky a střelou po zemi otevřel skóre – 1:0.
51. Třebovle mohla vyrovnat. Duškův pokus ještě tečoval Batelka, míč však skončil vedle.
52. Na druhé straně se o změnu skóre pokoušel Hovorka. na jeho poměry utěšenou ránu směřující do horního růžku bravurně vytěsnil mimo brankář Pokorný.
58. Pop nachází Hromádka, kterému však zkazí radost Jeřábek, když mu zmenšil střelecký úhel. Odražený míč se dostal ke střídajícímu Růžkovi, který ho ale poslal vedle.
77. Třebovle se konečně dočkala vyrovnání. K trestnému kopu se postavil Richter a střelou z úhlu zaskočil Jeřábka – 1:1.
85. Okresní derby mohli rozhodnout domácí. Po přiťuknutí střídajícího Kruliše se ke střele dostal Karkoš, jeho slabý pokus ale pro Pokorného neznamenal žádné nebezpečí.

Branky: 43. Chábera – 77. Richter. Rozhodčí: Tylchert. ŽK: Hovorka, Karkoš – Řádek, Bug. Diváci: 50. Poločas: 1:0.
Ratboř: Jeřábek – Skopec, Hošek, Kemza, Hovorka – L. Fedor, M. Dolejš (65. Vaněk), Švarc, Karkoš – T. Fedor (84. Kruliš), Chábera.
Třebovle: Pokorný – Batelka, Němec, Řádek, Král (57. Růžek) – Bug, Pop, Richter, Dušek – Končický (89. Homolka), Hromádko.