Bečváry mají na čele i přes porážku luxusní desetibodový náskok. Lhota má ale zápas k dobru. Na konci tabulky to bude boj do posledního kola. V nejhorší pozici se nacházejí týmy od devátého místa níž – Plaňany, Nučice, Velký Osek, Konárovice a Zásmuky.

Jestřabí Lhota – Bečváry 1:0

„V prvním poločase rozhodovala tříminutovka kolem třicáté minuty. Po chybě brankáře vstřelil Záhora jediný gól utkání. Po ještě větší chybě Stoupy dal Krupka sám před brankou vedle a za minutu na druhé straně netrefil Černý z malého vápna. Druhý poločas měly Bečváry více ze hry, Heres chytil dvě tutovky a i my jsme se několikrát ocitli ve vyložené šanci, ale gól už nepadl," uvedl trenér Jestřabí Lhota František Machurka.

„Ukázalo se, že Jestřabí Lhota má po zásluze nejméně obdržených branek v celé soutěži. V prvním poločase se nám nedařilo dostat se do vyložené šance, bohužel jsme dostali laciný gól, na který jsme v první půli nedokázali reagovat. Ve druhém poločase jsme již šance měli, ale branku jsme vstřelit nedokázali. Opticky jsme byli asi o něco více na míči, ale na šance to bylo vyrovnané. Herně to byl z naší strany lepší zápas než minulé kolo na domácím hřišti, k bodům to ale bohužel nevedlo," posteskl si trenér Bečvár Josef Kuba.

Branka: 26. Záhora. Poločas: 1:0.
Jestřabí Lhota: Heres – Mikeš, Klička, Skalický, L. Týma – Hron (78. Hájek), Pavelka, Kesner, Záhora (76. Mojžíš) – Kureš (62. Kubíček), Krupka.
Bečváry: Stoupa – Holub, V. Kšírl, Čáslava, Slezák (76. J. Kšírl) – Kuba, Dědek, Horáček, Jahoda – Černý, Vanta (82. Šmejkal).

Žiželice - Libodřice 4:4 (PK 0:3)

„Zápas v krásném slunečném počasí přinesl celkem osm gólů, což jako podívaná pro diváka byla paráda, ale bohužel pro nás ne, protože jsme vstřelili pouze polovinu branek. Nastoupili jsme už v jakžtakž zotavené sestavě a náš výkon tomu po delší době odpovídal. Hráli jsme aktivně a v zápase dominovali, bohužel nás srazilo neproměňování šancí a inkasování po našich chybách. Penaltový rozstřel jasně ovládli hostí a to znamenalo dva body pro ně," uvedl vedoucí Žiželic Jan Novotný.

„V Žiželicích jsme se chtěli pokusit bodovat i přesto, že jsme odjížděli bez tří hráčů základní sestavy. V 9. minutě otevřel skóre Hrstka, po dobrém centru Škopka. Ve 20. minutě využil hrubé chyby domácího brankáře Hrstka a bylo to 0:2. Domácí však hráli dobře a během pár minut dokázali vyrovnat. Do poločasu se však znovu trefil Hrstka a přetáhl vedení na naší stranu. Druhý poločas byl podobný tomu prvnímu, domácí měli více ze hry, ale branku jsme dali my, kdy se nádherně trefil z přímého kopu Sova. To však nebyl konec, Žiželice to nevzdávaly a hrály stále aktivně, což vyústilo v pokutový kop, po netaktickém zákroku Šafránka. Jenže Kolář chytá pokutové kopy tak, jako žádný jiný brankář v této soutěži, a penaltu chytil. V 73. minutě se nechal zbytečně vyloučit Šafránek a bylo zle, závěr zápasu jsme nezvládli a domácí vyrovnali. Penaltový rozstřel jsme zvládli i díky Kolářovi, který hned první pokus domácích lapil. Musím uznat, že domácí byli lepší, ale počítají se body a my máme z tohoto zápasu dva a jsme spokojeni," řekl trenér Libodřic Lukáš Lanc.

Branky: 22. D. Živný, 33. Medlen vlastní, 87. Lekeš, 89. Novotný – 9., 20. a 44. Hrstka, 68. Sova. ČK: 73. Šafránek. Poločas: 2:3.
Žiželice: Mical – Janata, Apiján, Hůlka, Chlupáč – Novotný, Scháněl (70. Midloch), D. Živný, R. Lekeš – O. Lekeš, Korčák.
Libodřice: Kolář – Mlázovský, Baško, Šafránek, Medlen – Šudy, Sova, Košík, Hovorka (80. Kruliš) – Škopek, Hrstka.

Kouřim – Jevany 2:1

„Výsledkově jsme naštěstí zápas zvládli, ale herně to na tři body určitě nebylo. Hosté měli za celý zápas dost příležitostí na to, aby sami rozhodli, ale v koncovce selhávali. Buď jsme jim střely zablokovali, nebo je vychytal výborný Lukáš Havránek. Nám se podařilo konečně využít standardní situace, v prvním poločase doklepl míč do brány po rohu Paclík a ve druhém poločase dal vítězný gól po standardce Michal Havránek. Konec zápasu byl hodně nervózní a vyhrocený, podrážděně jsme reagovali na výroky rozhodčího a odnesli to dvěma červenými kartami. Naštěstí jsme to ale ubránili," řekl trenér Kouřimi Martin Snížek.

„Do zápasu jsme vstoupili velmi dobře. Domácí jsme sevřeli na jejich polovině a ohrožovali jejich branku. Po brankách volaly šance Janoucha, Sochůrka a volný přímý kop R. Krejčíka skončil na tyči. Bohužel se opět naplnilo známé: nedáš – dostaneš a domácí šli do vedení. Nadále jsme Kouřim tlačili, ale efektivita naší koncovky je a byla nulová. Druhá půle se podobala první. Sice jsme opět domácí tlačili, ale ti se štěstím navýšili své vedení na 2:0. V 60. minutě jsme se dočkali i my. Krákora krásnou střelou ze střední vzdálenosti snížil na 2:1. Poté už domácí zcela fyzicky odpadli, ale naše koncovka byla žalostná. Chtěl bych říct, že ne vždy vyhraje lepší tým," konstatoval trenér Jevan Jan Lahoda.

Branky: 13. Paclík, 59. M. Havránek – 69. Krákora. ČK: 83. Klégr, 88. Královský (oba K) Poločas: 1:0.
Kouřim: L. Havránek – M. Havránek, Holub (72. Jasenovský), Novák, Svoboda – Světnička, Královský, Macháček, Paclík – Pazderec, M. Snížek (57. J. Keltner).
Jevany: Trázník – Machek, R. Krejčík st., Čechák, Chaloupka (50. Pacourek) – Novák, Bečvařík, Krákora, Sochůrek – Janouch, Koula (79. Matuška).

Krakovany – Konárovice 4:1

Mužstvo hostů nás v sousedském derby, zejména v prvním poločase, svým výkonem hodně potrápilo. Hlavně svoji agresivitou. Vytvořili si několik závarů, především po standardních situacích, které jsme někdy i se štěstím přečkali. Jedinou branku v prvním poločase vstřelil Pospíšil. Na začátku druhé půle hosté vyrovnali po trestném kopu. Vzápětí se nám během sedmi minut podařilo vstřelit po pěkných akcích tři branky, což nás uklidnilo a druhý poločas jsme měli hru pod kontrolou. Několik dalších šancí na zvýšení skóre jsme neproměnili, včetně neproměněného pokutového kopu v poslední minutě," uvedl trenér Krakovan Vlastimil Chlád.

„V Krakovanech jsme potřebovali udělat body k záchraně. Hra byla celkem vyrovnaná, Krakovany ale měly větší touho po gólech. Naše marnost přetrvává a jsme jednou nohou ve třetí třídě," posteskl si trenér Konárovic Petr Jandák.

Branky: 27. Pospíšil, 50. Sixta, 52. R. Tlučhoř, 57. Dostál – 48. M. Černík. Poločas: 1:0.
Krakovany: Douděra – Kutil, Jelínek (80. Skokan), Šindelář, Neruda (50. Chvojka) – Pospíšil, L. Tlučhoř, R. Tlučhoř, Dostál – Antoš, Sixta.
Konárovice: Ernyger – R. Černík (74. Němec), Kahoun, Kopecký – Sojka, Jandák, Vokoun, D. Plachý – R. Pokorný (69. Brunclík), M. Černík, Marek (76. Patočka).

Nučice – Pečky 2:2 (PK 2:4)

„Celý zápas byl vyrovnaný. Soupeř šel do vedení po rychlém brejku, který po pár minutách vyšel i nám. Minutu před půlí nám hosté po zaváhání defenzívy a nedůrazném odkopu dali branku. Druhou půlku jsme začali nátlakovou hrou, ale šance nepřišly. Po jednom z úniků byl faulován Filip Kubalík a penaltu jsme se štěstím proměnili. Do konce zápasu se již nic nestalo a o výsledku musel rozhodnout penaltový rozstřel, při kterém byli hosté úspěšnější," řekl asistent Nučic Petr Houdek.

„Byl to zápas, ve kterém domácí nutně potřebovali vyhrát a my jsme přijeli bodovat. To se nám podařilo, ale snadné to vůbec nebylo," přiznal trenér Peček Petr Šafránek.

„Domácí hráli to, co jsem očekával, jednoduše nakopávali téměř celý zápas míče k naši brance a čekali, co nám propadne. My jsme se této hře přizpůsobili a to nám nevyhovuje, a tak z toho byl zápas, který moc fotbalové krásy nepobral, spíš naopak. Během celého utkání domácí doháněli naše vedení a ve druhém poločase dokázali srovnat stav na konečných 2:2. Závěrečných patnáct minut bylo o tom, kdo dá vítěznou branku. Nučice hrozily ze standardek my z brejků. Naše třetí branka nebyla uznána, takže to skončilo spravedlivou remízou. Plusový bod z penalt nás těší. S výkonem spokojen nejsem, ale dva body beru. Těší mě, že se střelecky prosadil Růžička. Doufám, že mu to tam bude nyní padat," dodal Šafránek.

Branky: 36. Kulhavý, 69. Kočí z PK – 31. a 43. Růžička. Poločas: 1:2.
Nučice: T. Krutský – Vedral, Kočí, Šulc, Novák – Chromý, Nevšímal, Kulhavý, Hervert – Kubalík, Podolák.
Pečky: Cihlář – Konůpek, Plaček, Modrovič, Aksamit – Mužík, Novák, Lukáš, Dolejš (65. Štégl), Richter (55. Materna) – Růžička st.

Plaňany – Velký Osek 4:2

„Asi se na nás podepsala nervozita, ale první poločas byl nejhorší, co jsme na jaře předvedli. Vázla kombinace a i podle sebe musím říct, že i hra dozadu vůbec nebyla ideální. I přesto jsme se dostali do vedení střelou Proskočila, hosté vyrovnali asi o šest minut později po centru hlavou. Do druhé půle jsme přidali ve fotbalovém myšlení a bojovnosti. Marek Švehla třemi góly zařídil výhru a další šance jsme neproměnili. S předvedenou hrou nejsme nijak extra spokojení, ale musím hráčům poděkovat za bojovnost a velmi důležité tři body. Na závěr chci ocenit výkon rozhodčího Netáhlíka, který byl vynikající," řekl kapitán Plaňan Petr Břichnáč.

„Výkon našeho mužstva ve druhém poločase, a tím spojený konečný výsledek, je pro mne zklamáním. Takto se o záchranu v soutěži nebojuje. Opět jsme doplatili na neproměňování našich brankových příležitostí a lacinost, se kterou opačně branky dostáváme. Do konce soutěže je ještě pět kol, ve kterých budeme mít možnost tuto ztrátu napravit," uvedl trenér Velkého Oseka Martin Koška.

Branky: 8. Proskočil, 48., 70. a 81. Švehla – 14. Koubek, 80. Mašek. Poločas: 1:1.
Plaňany: Hradecký – Grulich, Češner, Břichnáč, T. Freund (73. Postelt) – Málek (68. Hanzálek), Kozdera, M. Freund, Švehla, Andrašík – Proskočil.
Velký Osek: Kalinec – Drahovzal, Sixta, L. Černý, Špaček – Koška (60. M. Černý), Pechanec, Mašek, J. Karban – Lambert, Koubek.

Tabulka

1. Bečváry ⋌ 20 15 0 3  2 63:26 48
2. Jestřabí Lhota ⋌ 19 11 2 1  5 36:18 38
3. Žiželice⋌ 20 10 2 2  6 68:52 36
4. Krakovany ⋌ 20 10 1 2  7 62:37 34
5. Jevany ⋌ 19 10 1 1  7 43:49 33
6. Libodřice ⋌ 19  7 4 1  7 57:47 30
7. Pečky⋌ 19  8 3 0  8 48:48 30
8. Kouřim⋌ 20  6 4 2  8 44:47 28
9. Plaňany⋌ 19  7 1 2  9 37:50 25
10. Nučice⋌ 20  7 0 3 10 35:44 24
11. Velký Osek⋌ 19  6 0 3 10 39:61 21
12. Konárovice ⋌ 19  6 0 0 13 33:58 18
13. Zásmuky ⋌ 19  1 4 2 12 36:64 13