Český Brod B – Třebovle 3:2

„Do zápasu jsme po dohodě s mým otcem nasadili za odměnu ve své soutěži kluky z dorostu. A ti celý zápas hráli velmi dobře. Rozdíl ve skóre mohl být ještě větší. Jenom škoda dvou naprosto zbytečných gólů, jinak ale kluky musím jen pochválit," uvedl trenér Českého Brodu B Zdeněk Šmejkal mladší.

„Vzhledem k tomu, že domácí nastoupili s poměrně mladým týmem, zápas se hrál ve svižném tempu. My si v první půli vytvořili několik šancí, bohužel jsme žádnou neproměnili. Ve druhé půli jsme inkasovali jako první, po chvíli jsme ale vyrovnali a vypadalo to nadějně. Bohužel jsme v rychlém sledu dostali dva góly a bylo prakticky rozhodnuto. Nám se v závěru už podařilo jenom snížit. Je to škoda, mohli jsme na půdě lídra bodovat, ale chyby nás o to připravily," posteskl si trenér Třebovle Josef Kocourek.

Branky: 59. Svoboda, 80. a 82. Hanzl – 68. Daniel Richter, 86. Němec z PK. Rozhodčí: Novák. Diváci: 50. Poločas: 0:0.
Český Brod B: T. Vymazal – Srnec (60. Cangar), Skořepa, Šíma, Černy (46. Kulhavý) – Svoboda (60. Kiewak), Kohout, Kliment, Junek – Rezek, Hanzl.
Třebovle: Pokorný – Růžek, Němec, Čáslava, Homolka – Král, Líbal, Bobek (85. Kutnohorský), Janoušek – Daniel Richter, Vnuk.

Libodřice – Jestřabí Lhota 0:4

„Od začátku byl soupeř o něco fotbalovější, ale šance byly na obou stranách. Na rozdíl od nás soupeř proměnil dvě do poločasu. Druhá půle byla téměř stejná. Naši hráči nedokázali nic proměnit a soupeř ke konci opět trestal. Výsledek je až možná moc krutý, ale fotbal se hraje na branky a ty soupeř dal," konstatoval vedoucí Libodřic Radek Šafránek.

„V prvním poločase se nám hra celkem dařila. Okolo desáté minuty jsme se dostali do dvou velkých šancí, které jsme ale neproměnili. Při standardních situacích Libodřic jsme špatně obsazovali a i před naší bránou to několikrát hořelo. Až v závěru poločasu vyjádřil Kureš dvěma góly naši převahu. Do druhého poločasu vyrukovaly Libodřice s velkým důrazem a nám se hra přestala dařit. Na obou stranách bylo hodně šancí a nutno přiznat, že soupeř mohl pohodlně srovnat skóre. Nám se podařilo opět v závěru dvakrát skórovat. Rozhodčí Suchánek měl těžkou pozici, protože zvláště ve druhém poločase byla na hřišti velká nervozita," přiznal trenér Jestřabí Lhoty František Machurka.

Branky: 39. a 44. Kureš, 82. Martínek, 84. Mojžíš. Rozhodčí: Suchánek. ŽK: 2:2. Diváci: 80. Poločas: 0:2.
Libodřice: Kolář – Medlen, Pánek (46. Pohanka), F. Šafránek, Hovorka – Oliva, Heverle, M. Šafránek (70. Lanc), Sova – Hrstka, Kruliš (46.Košík).
Jestřabí Lhota: Heres – Hron, Kubánek, Klička, L. Týma – Záhora, Kesner, Mikeš, Krupka (74. Mojžíš) – Martínek (58. Kubíček), Kureš (87. Bilík).

Krakovany – Jevany 0:3

„Na začátku velice vyhecovaného utkání se do velké šance dostal Věříš, který bohužel neuspěl. Následně na to se hosté ujali vedení. Další branky přidali v průběhu první půle, když využili zejména při druhé brance naši nedůslednost při bránění. Další naši obrovskou příležitost těsně před přestávkou nevyužil Pospíšil. Po změně stran jsme se snažili o zvrácení výsledku, ale Jevany nám to nepovolily," podotkl trenér Krakovan Vlastimil Chlád.

„Na zápas do Krakovan jsme odjeli bez několika hráčů základní sestavy a Končický s Bečvaříkem nastoupili se zraněními. Právě včas se nám uzdravil útočník Popelka. V 7. minutě Jásek našel přesnou přihrávkou Popelku, ten centrem přes celé pokutové území Koulu a ujali jsme se vedení. Domácí se snažili, ale naše obrana hrála velmi dobře. V 29. minutě Koula po přihrávce Krákory obstřelil obránce a nedal domácímu brankáři šanci. V 39. minutě po překrásném sólu upravil Krákora na 0:3. Druhý poločas jsme dobrou obrannou hrou soupeře téměř do ničeho nepustili. Naše šance Kouly a Moravce zůstaly nevyužity, a tak si zaslouženě vezeme z Krakovan tři body. Hráčům děkuji za velmi dobrý výkon," řekl trenér Jevan Jan Lahoda.

Branky: 7. a 29. Koula, 39. Krákora. Rozhodčí: Suchý. ŽK: 2:3. Diváci: 100. Poločas: 0:3.
Krakovany: Douděra – Kozel (27. Novotný), Šindelář (75. Skokan), Jelínek, Neruda – Pospíšil, L. Tlučhoř, R. Tlučhoř, Věříš – Sixta, Olexa.
Jevany: Tolstikov – Chaloupka, R. Krejčík st., Čechák, Jásek (82. Matas) – Sochůrek, Krákora, Bečvařík, Končický (75. Moravec) – Koula (62. R. Krejčík ml.), Popelka.

Plaňany – Zásmuky 2:4

„Utkání mělo slušnou úroveň. Začali jsme tlakem, vytvořili si asi čtyři šance, ale gól padl po chybě ve vápně do naší branky. Bleskurychlé vyrovnání zařídil Freund, který po sólu přehodil brankáře hostí. Následný pokutový kop a další naše vyrovnáni přineslo poločasový výsledek 2:2. Ve druhém poločase jsme si vytvořili snad deset gólových šancí, ale gól nám vstřelili hosté po krásné ráně z 20 metrů. Závěrečný tlak k vyrovnáni nevedl a soupeř potvrdil výhru po brejku v samém závěru zápasu. Utkání na obě strany řídil velmi slabý rozhodčí z Kutnohorska," uvedl trenér Plaňan Tomáš Kučera.

„K tomuto utkání jsme odjížděli s tím, že oběma týmům takřka o nic nejde a že se bude hrát pohodový zápas. Opak byl pravdou. Rozhodčí připustil od začátku utkání tvrdší hru a na hřišti to dost jiskřilo. To se přeneslo i mezi diváky. Vyhrotilo se to při střídání Durňáka, když ho domácí pomezní doprovázel až k naší lavičce a neustále ho urážel a provokoval, namísto aby emoce uklidnil. Jinak byl zápas vyrovnaný jak herně, tak na šance. Za tři body z horké půdy jsme rádi. Víc nemá asi cenu tohle utkání hodnotit," uvedl trenér Zásmuk Václav Jindra.

Branky: 12. Freund, 45. Proskočil – 18. Jonáš, 45. Kraus z PK, 69. Mašín, 90. (+5) Borovička. Rozhodčí: Procházka. ŽK: 1:0. Diváci: 70. Poločas: 2:2.
Plaňany: Hradecký – Kruliš, Vinš, Břichnáč, A. Kučera (62. Češner) – Kozdera, Brecík, Švehla, T. Freund (73. T. Kučera), Bug (62. Javorský) – Proskočil.
Zásmuky: Kubelka – Kraus, Fetter, Lindner, Vokáček – Jonáš (46. Čapek), Mašín, Benda, Sobotka (46. Zikmund) – Durňák (74. Hamsa), Borovička.

Velký Osek – Nučice 2:1

„V utkání jsme vsadili na kvalitní defenzivu, ve které vynikali oba stopeři Sixta s Černým. První poločas byl vyrovnaný, i když více šancí jsme si vytvořili my. Po jedné z nich a skvělém vysunutím Maškem skóroval Bayer. Ve druhém poločase jsme hru zlepšili a snažili se přidat druhý gól a soupeři odskočit. To se nám podařilo hned v 52. minutě, když si prohodili aktéři první branky role a Mašek po nahrávce Bayera mazácky zakončil. Zápas se zdál rozhodnutý, zvláště když jsme v obraně tentokrát pracovali opravdu poctivě a soupeře nepouštěli do šancí. Bohužel přišla poslední desetiminutovka, ve které jsme ještě obrovskou šanci Nučic ustáli, ale z nařízeného volného kopu soupeř snížil. Naštěstí se již nic zásadního nestalo a my uhráli důležité tři body," oddechl si trenér Velkého Oseka Jiří Sodoma.

„Velmi slabý výkon jsme podali proti soupeři, který potřeboval bod k záchraně. Chybělo tomu především nasazení a důraz. Domácí hrozili celý zápas z rychlých brejků. První dva ještě stihl náš gólman zlikvidovat, ale pět minut před pauzou již neměl šanci. Do druhé půle jsme šli s odhodláním více se porvat o výsledek, ale zůstalo pouze u řečí. Naopak domácí ihned nastřelili 
z přihrávky za obranu tyč. 
Z následující šance už se opět nemýlili, když opět osamocený hráč přehodil vyběhnuvšího brankáře. Po druhém gólu jsme hráli již pouze směrem dopředu a na Tomáše běželi minimálně pětkrát domácí hráči sami, ale již bez gólového zakončení. Šance jsme měli i my. Kubalika vychytal gólman a já před zcela osamocený branou, po chybě brankáře, nepochopitelně selhal. Kontaktní gól přinesl až přímý kop Hurtíka, který měl v závěru ještě jednu výhodu trestného kopu, ale ten se mu tolik nevyvedl," konstatoval hrající trenér Nučic Pavel Krutský mladší.

Branky: 41. Bayer, 52. Mašek – 84. Hurtík. Rozhodčí: Baroch. ŽK: 2:1. Diváci: 50. Poločas: 1:0.
Velký Osek: Kalinec – Špaček, L. Černý, Sixta, J. Adamec – Šmiřák (89. Kubík), Mašek, J. Karban, Koška, S. Karban (62. Munzar) – Bayer (76. Belza).
Nučice: T. Krutský – Kadeřábek, Šulc, Hurtík, Miňovský – M. Hervert (55. P. Krutský ml.), Kočí (46. Nevšímal ml.), Chromý, Jelínek – Kubalík, Jirsa.

Ratboř – Kouřim 2:4

„Pro nás smolné utkání. Nehráli jsme špatně. Rozdíl byl dnes ve výkonu brankářů. Zatímco hostující Havránek pochytal řadu našich šancí včetně penalty, tak Jeřábek neměl svůj den," uvedl po zápase trenér Ratboře Vladimír Pěkný.

„Zápas se nám celkově herně příliš nevyvedl, střídali jsme dobré okamžiky s horšími. Především obrana nám dnes nevycházela, domácí se dostávali až příliš snadno do zakončení jednoduchým překopnutím obrany. Přesto jsme to byli my, kdo byl v poločase ve vedení. První gól dal po přiťuknutí Keltnera Klégr a po vyrovnání domácích nás před přestávkou poslal do vedení aktivní Svoboda. Druhý poločas pokračoval naší herní mizérií, ale stejně tak na tom byli domácí. Neproměnili darovanou penaltu, ale po naší chybě v rozehrávce už z brejku srovnali. Pak předvedl blikanec Svoboda a šli jsme do desíti. Přeskupili jsme řady a od té chvíle jsme byli lepším mužstvem. O našem vítězství pak rozhodl dvěma brankami Pazderec," uvedl hrající trenér Kouřimi Martin Snížek.

Branky: 20. a 65. Brtník – 12. Klégr, 33. Svoboda, 73. a 79. Pazderec. Rozhodčí: Pluhař. ŽK: 0:0. ČK: 69. Svoboda (K). Diváci: 40. Poločas: 1:2.
Ratboř: Jeřábek – M. Adámek, Kemza, Vondráček, Hovorka – Stráník, Kopecký, Vohnický, Míšek – Brtník, Trojan (81. Sova).
Kouřim: L. Havránek – Svoboda, M. Havránek, Klégr (46. Bug), Jasenovský (52. Dufek) – J. Keltner, Macháček, Královský (82. Navrátil), Ružinský – Snížek, Pazderec.

Konárovice – Pečky 3:1

„Velké zklamání po zápase v naší kabině, jelikož jsme neprohráli s lepším mužstvem a navíc si hráči určitě uvědomovali, že si zápas prohráli sami. Do patnácté minuty jsme měli několik šancí a mohli jsme si zajistit pohodlný náskok, ale nedali jsme a domácí tým nás potrestal dvakrát ze standardních situací. Druhý poločas jsme odehráli po většinu času na polovině domácího mužstva, které se pouze bránilo, navíc mu docházely síly. My jsme toho nedokázali využít, stačili jsme pouze snížit na 2:1 a když bylo vyrovnání na spadnutí, tak těsně před koncem jsme do otevřené obrany inkasovali potřetí. Domácí tým hrál jednoduše nakopávané míče, důrazně po celém hřišti a mimořádně obětavě. My jsme se snažili hrát kombinačně, ale nekvalitní hřiště nám to neusnadňovalo. To ale nebyla hlavní příčina naší prohry. Ta byla tentokrát ve špatné koncovce a špatné defenzívě. Utkání s přehledem řídil rozhodčí Mansour," řekl trenér Peček Petr Šafránek.

Branky: 15. a 27. M. Černík, 90. Havlíček – 61. Jedlička. Rozhodčí: Mansour. ŽK: 2:2. Diváci: 70. Poločas: 2:0.
Konárovice: Svoboda – Vokoun (85. Patočka), Jandák, R. Černík – Kopecký, J. Pokorný (65. Sojka), Brunclík, Havlíček – R. Pokorný, Kahoun, M. Černík.
Pečky: Cihlář – Lukáš, Plaček, Chudoba (46. P. Hovorka), Malý (90. Hanzelín) – Mužík, Modrovič, Růžička ml., Ontl – Růžička st., Jedlička.

Tabulka

1. Český Brod B⋌ 25 20 3 0  2 118:39 66
2. Jevany ⋌ 25 16 1 1  7  76:40 51
3. Zásmuky ⋌ 25 13 3 3  6  54:48 48
4. Kouřim⋌ 25 14 1 3  7  71:52 47
5. Jestřabí Lhota ⋌ 25 12 2 4  7  51:37 44
6. Nučice⋌ 25  9 3 3 10  51:60 36
7. Pečky⋌ 25 10 1 3 11  83:71 35
8. Plaňany ⋌ 25 11 0 2 12  60:67 35
9. Krakovany ⋌ 25  8 3 3 11  42:68 33
10. Velký Osek⋌ 25 10 0 0 15  75:90 30
11. Libodřice ⋌ 25  7 3 1 14  49:77 28
12. Konárovice ⋌ 25  5 5 2 13  46:62 27
13. Třebovle ⋌ 25  5 3 2 15  43:62 23
14. Ratboř ⋌ 25  5 2 3 15  46:92 22