Bečváry – Plaňany 3:2

„Byl to z naší strany zatím nejhorší zápas. Soupeř se zatáhl do defenzívy a nám se nedařilo jejich pozornou obranu překonat. A jak už to bývá, z ojedinělé šance jsme dostali branku. Podařilo se nám do poločasu vyrovnat, ale náš špatný výkon pokračoval i ve druhém poločase. Držení míče bylo sice jasně na naší straně, ale nevytvářeli jsme si šance, chybělo nám více pohybu a byli jsme nepřesní při kombinaci. Jediné pozitivní je, že to stačilo na tři body. Do příštích zápasů musíme naši hru zlepšit. Chceme nejen vyhrávat, ale i hrát dobrý a pohledný fotbal. A to se nám tentokrát nedařilo," přiznal trenér Bečvár Josef Kuba.

„K zápasu jsme odjížděli poněkud s obavami. Dosud neporažený tým Bečvár a naše oslabená sestava příliš optimismu nepřinášelo. Hráči však k zápasu přistoupili s nasazením, bojovností a za celý zápas jsme domácí do vyložených šancí nepustili. Problémy jim dělal aktivní bránící blok, z kterého jsme vyráželi do nebezpečných protiútoků. Po jednom z nich jsme také vstřelili, zásluhou hlavičky Pilaře, vedoucí gól. Bohužel jsme vedení neudrželi do přestávky, kdy domácí velmi šťastně vyrovnali. Po přestávce jsme inkasovali druhý gól. Po souhře dua Brecík – Švehla jsme se opět vrátili do zápasu. V 83. minutě jsme pak po tečované střele inkasovali potřetí. Vyložená šance Brecíka skončila minutu před koncem nad břevnem, a tak jsme domů odjeli
s prázdnou a naštvaní," uvedl trenér Plaňan Tomáš Kučera.

Branky: 39. Čáslava, 61. Jahoda, 81. Dědek – 20. Pilař, 66. Švehla. Rozhodčí: Fligr. ŽK: 0:1. Diváci: 60. Poločas: 1:1.
Bečváry: Stoupa – Kubásek, Holub, J. Kšírl, V. Kšírl (75. Šmejkal) – P. Kuba, Dědek, Horáček Jahoda (85. Sikáček) – Čáslava, Vanta.
Plaňany: Hradecký – A. Kučera, M. Vinš, Břichnáč, Češner – Chábera (55. Grulich), Švehla, Brecík, Kozdera, Nykodým (68. Hanzálek) – Pilař.

Pečky – Břežany II 4:0

„Byl to zápas o první brance. Tu jsme mohli dát tak jako v jiných zápasech hned na začátku zápasu, kdy jsme šli třikrát sami na branku, ale nedali. Zbytek poločasu jsme hráli v křeči, nepřesně, prostě to nebylo moc ke koukání. V přestávce jsme si museli důrazněji říci, jak zvládnout druhý poločas tak, abychom vyhráli. Rozhodla první branka, na kterou jsme museli počkat do 60. minuty, pak jsme 
v rychlém sledu přidali další tři. Soupeř se snažil hrát disciplinovaně, a to se mu dařilo do obdržené branky. My jsme se zlepšili, až když soupeř fyzicky odpadl.
V tomto zápase nám průměrný výkon stačil na tři body," konstatoval trenér Peček Petr Šafránek.

„Domácí byli po cely zápas aktivnější, víc drželi míč a vytvářeli si šance, které naštěstí pro nás dlouho nemohli proměnit. Pak už jim to ale vyšlo a po našich dalších chybách dali nakonec čtyři góly. My se taky 
k nějakým náznakům dostali, většinou po chybách domácí obrany, jenže nemáme v útoku dostatečnou kvalitu, abychom z toho něco vytěžili," posteskl si trenér Břežan II Michal Pikner.

Branky: 62., 70. a 76. Jedlička, 84. Konůpek. Rozhodčí: Uher. ŽK: 0:2. Diváci: 150. Poločas: 0:0.
Pečky: Cihlář – Železný, Plaček, Chudoba, Konůpek – Novák (65. Chrastný), Modrovič, Štégl (75. Malý), Mužík (70. Michálek) – Materna, Jedlička.
Břežany II: Zeman – Trejbal, Mišák, Karban – Svoboda, Pikner, Slavík, Pekárek – Hladík, Stejskal, Borovička.

Konárovice – Zásmuky 3:2

„Přijel k nám soupeř, který se trápí od začátku sezony jako my. Věděli jsme, že se musíme o body poprat, protože je nutně potřebujeme. Chtěl jsem po hráčích kombinační fotbal, což nám v prvním poločase vůbec nešlo a Zásmuky z toho těžily rychlými brejky. Bohužel jsme v prvním poločase oba góly dostali po našich hrubých chybách. Musím uznat, že soupeř měl první poločas mnoho šancí, a kdybychom prohrávali 5:0, nemohli bychom se ničemu divit. Po druhém gólu hned z rozehrání to vzal Miloš Černík na sebe a krásnými nahrávkami prošel až před branku a nemýlil se. Dali jsme důležitou kontaktní branku do šaten. Druhý poločas jsme pozměnili sestavu a herní styl a vyšlo nám to. Byl to poločas Martina Vokouna. Poprvé krásně zatáhl balón po lajně až 
k brance a z velikého úhlu vstřelil vyrovnávací gól. Podruhé se krásně prosadil ve vápně a nedal hostujícímu gólmanovi šanci. Byl to krásný obrat. Soupeř zvýšil nasazení a dělal nám veliké problémy v obraně. Několikrát nás zachránil Svoboda, ale vydřeně jsme si tři body nechali doma. Z naší strany to byl herně velmi špatný fotbal, ale jak se říká, na krásu se nehraje. Musíme zvednout hlavu a pokračovat ve sbírání bodů," uvedl trenér Konárovic Petr Jandák.

„Z mého pohledu další nepochopitelný zápas. Po prvním poločase, kdy jsme měli hru pod kontrolou a mohli jsme v klidu vést pět nula, přijde laciný kontaktní gól domácích do kabin a
v druhém poločase z naší strany jen chaos. Většina hráčů jakoby neposlouchala, co jim v kabině říkám. Zápasy jsou jen odehrané, není tam ani bojovnost a nasazení. Pravděpodobně to byl můj poslední zápas na lavičce. Třeba to pomůže, 
v hráčích je mnohem víc, než momentálně předvádějí a určitě nepatří na dno tabulky," podotkl trenér Zásmuk Václav Jindra.

Branky: 43. M. Černík, 55. a 60. Vokoun – 17. Borovička, 42. Benda. Rozhodčí: Novák. ŽK: 0:1. Diváci: 40. Poločas: 1:2.
Konárovice: Svoboda – R. Černík, Kahoun, Vokoun – Sojka, R. Pokorný (88. Havlíček, 90. Němec), Jandák, Kopecký – M. Černík, Žídek (46. Brunclík), Patočka.
Zásmuky: Kubelka – Vokáček, Kraus, Mašín (46. Čapek), Roth – Chábera, Benda, Borovička, Lindner (80. Vondráček) – Durňák (87. Kainar), Brtník.

Velký Osek – Kouřim 3:3 (PK 4:5)

„V průběhu týdne jsme řešili obrovské problémy se sestavou, a to jak z důvodu zdravotních, tak i pracovních. Dle informací od soupeře ani oni nepřijeli v ideální sestavě. V týdnu bychom tedy bod brali, teď jsme hodně zklamaní. Zápas jsme začali aktivně, a to brzy přineslo ovoce, když jsme po dvaceti minutách vedli 
o dvě branky díky Bayerovi a Adamcovi. Bohužel jsme 
o náskok zase rychle přišli. V obrovské šanci byl Bayer, ale nedal, naopak Kouřim 
z protiútoku snížila a po několika minutách zcela stejným způsobem, tedy středem hřiště, i vyrovnala. Do kabin jsme přesto šli 
s jednobrankovým náskokem, když po dobrém napadání a chybě soupeře znovu skóroval David Adamec. Druhý poločas nabídl opět hodně, hlavně našich, šancí, ale branku se nám již vstřelit nepodařilo. Soupeř vyrovnal po standardní situaci a lehké teči hlavou. Přesto jsme ještě mohli strhnout vítězství na naši stranu, ale postupně jsme 
v závěru selhali i v těch největších šancích, když soupeře jednou zachránila i tyč. Po průběhu zápasu jsme tedy hodně zklamáni a to i z důvodu, že se na nám v penaltovém rozstřelu nepovedlo získat ani druhý bod," uvedl trenér Velkého Oseka Jiří Sodoma.

„Zápasy ve Velkém Oseku jsou pro nás tradičně náročné, tak velké hřiště úplně nemusíme. Snažili jsme se pokrýt Adamce s Bayerem, což se nám během mezihry relativně dařilo, ale přesto nám oba dali dohromady tři góly. K nim jsme jim ale bohužel sami pomohli obrovskými chybami v rozehrávce a prvnímu gólu také domácí pomezní. Nám se podařilo Pazdercem smazat dvougólové manko, ale minutu před koncem jsme dostali úplně zbytečný třetí gól. Ve druhém poločase pak srovnal hlavou po standardce Michal Havránek, který zahrál opět vynikající zápas. Objektivně musím přiznat, že Osek měl k vítězství určitě mnohem blíže. Ve druhém poločase trefil tyč a minimálně další tři velké šance nevyužil. My jsme dohrávali na morálku, musíme kluky pochválit za bojovnost a obětavost. O to více nás těší, že bereme
z penaltového rozstřelu bod navíc," řekl k utkání trenér Kouřimi Martin Snížek.

Branky: 13. Bayer, 19. a 44. D. Adamec – 30. a 39. Pazderec, 52. M. Havránek. Rozhodčí: Svoboda. ŽK: 3:4. Diváci: 60. Poločas: 3:2.
Velký Osek: Kalinec – J. Adamec, Koubek, Šmiřák, M. Černý – Koška (89. Kubík), D. Adamec, J. Karban, S. Karban (80. D. Bezucha) – Bayer, Sodoma.
Kouřim: L. Havránek – Svoboda, Holub, Paclík (78. V. Bug), M. Havránek – J. Keltner, Macháček, Ružinský (46. Dufek), Jasenovský (88. Světnička) – Královský, Pazderec.

Libodřice – Nučice 4:4 (PK 4:2)

„Utkání začalo pro nás celkem ideálně. Brzy jsme šli do vedení a měli utkání pod kontrolou. Jenže místo toho, abychom pokračovali v dobrém výkonu, přišel opak a soupeř nejenže vyrovnal, ale během chvíle po našich hrubých chybách vedl 3:1. Ještě štěstí, že jsme stihli do poločasu alespoň snížit na rozdíl gólu. Do druhé půle jsme nastoupili aktivně, což jsme korunovali obratem. Soupeř v druhé půli hrozil jen výborně zahranými přímými kopy. Naši hráči se předháněli 
v zahazování šancí, vše vyvrcholilo i neproměněnou penaltou. Když už každý čekal, že těsné vedení udržíme, přišel v nastavení trest. Poté penalty, a to je vždy loterie. Naštěstí pro nás dopadly dobře. Utkání se muselo líbit divákům, méně již trenérům, neboť dostat čtyři branky doma, je celkem dost," uvedl vedoucí Libodřic Radek Šafránek.

„V úvodu utkání nás soupeř překvapil kombinační hrou a rychlými protiútoky, které vyústily v úvodní branku. Do hry nás dostala krásná branka Matěje Chromého. Začali jsme kombinovat a dostali jsme soupeře pod tlak, což vyústilo v další dvě vstřelené branky. Poté jsme vlastními hrubkami darovali soupeři vyrovnání. Od této doby to byl vyrovnaný zápas se šancemi na obou stranách. Po brance na 4:3 jsme dostali domácí pod tlak, což vedlo k vyrovnávací brance v nastaveném čase. Remíza je zasloužená," uvedl vedoucí nučického mužstva Petr Houdek.

Branky: 15. a 76. Hrstka, 41. Sova, 51. Košík – 27. a 90. Chromý, 28. a 37. z PK Kubalík. Rozhodčí: Wolfram. ŽK: 1:3. Diváci: 80. Poločas: 2:3.
Libodřice: Kolář – Baško, Šudy, Medlen, Sova – Hrstka, Kovařík-(90. Novotný), Košik (88. Hovorka), Pohanka (72. Škopek) – Šafránek (59. Oliva), Heverle.
Nučice: T. Krutský – Šulc, Hurtík, Vedral, Jelínek – Nevšímal ml., Chromý, Novák, Nanko – Kubalík, P. Krutský ml.

Jevany – Krakovany 2:1

„Domácí zápas za velmi pěkného podzimního počasí jsme začali náporem. Velké šance měli Koula, Popelka a Novák a je až neuvěřitelné, co všechno nedokážeme proměnit. Ve 33. minutě po přihrávce Bečvaříka vymetl Koula šibenici hostující branky. Poté opět pokračoval festival v zahazování našich šancí. Hosté podnikali ojedinělé brejky a jen naše nemohoucnost je uchránila od většího přídělu branek. Ve 41. minutě po nedorozumění brankáře 
s bránícím hráčem hosté vyrovnali na 1:1. Druhý poločas jsme opět zahájili náporem. V 52. minutě se trefil Končický na 2:1. Dále se hra přelévala z jedné strany na druhou a hrál se na okresní přebor velmi pohledný fotbal. Hosté ve snaze vyrovnat nás posledních deset minut zatlačili, avšak žádnou svoji šanci nedokázali proměnit. Až dosud jsem se nevyjadřoval k chování soupeře. Tentokrát ale musím říci, že vulgární a sprosté chování fanoušků a hráčské lavičky Krakovan bylo nedůstojné tomuto zápasu. Svým hráčům děkuji za dobrý a bojovný výkon," řekl trenér Jevan Jan Lahoda.

„Na hřišti nejvážnějšího uchazeče na postup se hrála od začátku oboustranně útočná kopaná. Domácí měli v prvním poločase několik závarů po standardních situacích, které naštěstí neproměnili. I díky, v celém zápase výborně chytajícího brankáře Douděry. První branku vstřelili domácí po naší chybné rozehrávce. Při přechodu do útoku se k míči dostal domácí hráč, kterého se nám nepodařilo zastavit a on trefil šibenici. V 41. minutě se nám podařilo vyrovnat. Po zaváhání domácích hráčů uklidil míč do sítě Novotný. Počátek druhého poločasu jsme hráli hodně aktivně, ale bohužel další chybná rozehrávka na polovině soupeře a po dalších několika chybách v defenzivě soupeř vstřelil druhou branku. Dá se říct, že se domácí až do konce utkání, do 88. minuty, strachovali o výsledek. I když jsme se hodně snažili, bohužel jsme si moc příležitostí nevytvořili. Vzhledem k tomu, že nám chyběli tři hráči, kteří nastupují v základní sestavě, náš výkon nebyl až tak špatný," přiznal trenér Krakovan Vlastimil Chlád.

Branky: 30. Koula, 52. Končický – 41. Novotný. Rozhodčí: Humpolák. ŽK: 3:3. Diváci: 140. Poločas: 1:1.
Jevany: Tolstikov – Chaloupka, R. Krejčík st., Jásek, Matas – Novák (71. Hejdák), Krákora (86. Pacourek), Bečvařík, Končický – Koula (88. R. Krejčík ml.), Popelka.
Krakovany: Douděra – Kutil, Jelínek, Šindelář, Neruda – Pospíšil, L. Tlučhoř, Sixta, Louda (77. Oberreiter) – Novotný, Dostál.

Jestřabí Lhota – Žiželice 2:2 (PK 1:4)

„Žiželice byly v prvním poločase lepší a také šly brzy do vedení. Přesný pas do levé strany si Živný zpracoval a vydařenou střelou skóroval. Nám se brzy podařilo vyrovnat. Standardku Kureše proměnil hlavou Krupka. Pak ale znovu Živný z trestného kopu po divném odskoku míče od země do šibenice dal druhý gól. Druhý poločas měl zajímavou pasáž zhruba od 55. minuty. Žiželice nastřelily tyč, hned na to Krupka sám před brankářem neproměnil. Následně samostatný nájezd Kubelky bravurně zneškodnil Heres a netrvalo dlouho a na druhé straně, když se Krajíček sám před brankářem chystal vystřelit, mu obránce urazil míč do vlastní branky. V rozstřelu jsme první dva pokutové kopy neproměnili a i když brankář Heres třetí dal, tak to nestačilo, protože Žiželice se nemýlily ani jednou," konstatoval trenér Jestřabí Lhoty František Machurka.

„Narazily na sebe dva kluby, které se dobře znají, i když ne A mužstva. Hezkému fotbalu pomohla naše rychlá branka, a i když domácí brzy skóre srovnali, tempo zápasu bylo nadále velice rychlé. Hrál se docela pohledný kombinační fotbal, bez zákeřných faulů. Na rychlém spádu hry měli podíl všichni, jež byli na hřišti, včetně skvěle pískajícího Vladimíra Barocha, který zbytečně hru nekouskoval a odřídil zápas z mého pohledu skvěle. Do poločasu se nám podařilo vsítit ještě jednu branku, takže do kabin se odcházelo za stavu 1:2. Průběh druhého poločasu se nezměnil a stále se hrál rychlý kombinační fotbal se šancemi na obou stranách, kdy se aktivita mužstev navzájem střídala. V 60. minutě domácí proměnili přímý kop z půlky, který přelétl s tečí naši obranu a mezi našimi obránci se protáhl útočník a srovnal na 2:2. Skóre se do konce již nezměnilo a došlo na pokutové kopy. V rozstřelu nás podržel hned první chycenou penaltou Mical, druhou soupeř nastřelil do tyče a naši borci proměnili vše. Takže jsme penaltovou loterii vyhráli a odvezli si, myslím, po zásluze dva body," potěšilo trenéra Žiželic Jiřího Novotného.

Branky: 13. Krupka, 60. Krajíček – 8. a 31. D. Živný. Rozhodčí: Baroch. ŽK: 4:2. Diváci: 120. Poločas: 1:2.
Jestřabí Lhota: Heres – L. Soukup, Klička, Skalický, L. Týma – Krajíček (77. Dohanič), Kesner, Kureš, Mikeš – Martínek, Krupka (82. Záhora).
Žiželice: Mical – Bubeník (39. Scháněl), M. Živný, Kučera, Chlupáč (70. Midloch ml.) – Novotný (75. Midloch st.), Hůlka, Lekeš, D. Živný – Korčák, Kubelka.

Tabulka

1. Bečváry ⋌ 6 6 0 0 0 26:8  18
2. Jevany ⋌ 6 5 0 0 1 19:14 15
3. Libodřice ⋌ 6 4 1 0 1 29:12 14
4. Žiželice⋌ 6 3 1 0 2 21:13 11
5. Krakovany ⋌ 6 3 0 1 2 16:10 10
6. Velký Osek⋌ 6 3 0 1 2 20:18 10
7. Nučice⋌ 6 3 0 1 2 13:13 10
8. Jestřabí Lhota ⋌ 6 2 1 1 2 15:10  9
9. Pečky⋌ 6 2 1 0 3 21:17  8
10. Kouřim⋌ 6 2 1 0 3 13:17  8
11. Plaňany ⋌ 6 2 0 0 4 11:17  6
12. Konárovice ⋌ 6 2 0 0 4 12:24  6
13. Zásmuky ⋌ 6 0 0 1 5 12:26  1
14. Břežany II⋌ 6 0 0 0 6  6:35  0