Libodřice – Plaňany 4:2

„Do zápasu jsme byli nuceni nastoupit z různých důvodů bez tří hráčů základní sestavy, ale na druhou stranu měli možnost zabojovat jiní 
o místo v sestavě do dalších utkání," uvedl trenér Libodřic Michal Škopek.

„Začali jsme dobře a hned 
v úvodní minutě měl Hrstka šanci, ale tváří v tvář proti hostujícímu gólmanovi ještě zklamal. Pak i hosté zahrozili, ale v prvním případě byl Kolář na místě a ve druhém hostující hráč v jasné příležitosti nemířil přesně. Důležitý moment přišel ve 40. minutě zápasu, kde se nechal za nesmyslný zákrok vyloučit Pavel Škopek a my šli do deseti. Naštěstí jsme po rohovém kopu dokázali umístěnou hlavičkou Němce už v oslabení zvýšit na 2:0. Kluky jsem varoval před výborným útočníkem soupeře a to především při bránění ve standardních situacích. Opět jako několikrát se stalo, že hráči buď neposlouchají pokynů, nebo jsou nekoncentrováni a zaspí začátek druhého poločasu. Hosté v jeho úvodu zahráli roh a právě Proskočil pohodlně snížil. Hosté ožili a měli jasně navrch. Nastřelili dvě tyčky, břevno, ale střelecky se více neprosadili. Bohužel, náš další hráč byl po druhé žluté vyloučen a to asi nikdo nevěřil, že bychom dokázali Plaňanům ještě dál vzdorovat. Začali jsme střídat a hráči měli jasné pokyny, které tentokrát plnili na výbornou. Z brejku dokázal Hrstka uplatnit svou rychlost a zvýšil na 3:1. V závěru ještě utekl Filip Šafránek a téměř z nulového úhlu dal na strhujících 4:1. Hosté sice ještě dokázali snížit, ale to jsme již oslavovali vybojovaný konec vítězství," dodal Škopek.

„Zápas zhodnotím z několika hledisek. Podali jsme velice špatný výkon a kdybychom hráli až do Vánoc, tak z vyložené šance branku stejně nedáme. Za druhé se mi nelíbil bezohledný až brutální výkon rugbyového mužstva Libodřic. Dále nás porazil střelec Hrstka. Co mě však nejvíc zaráží je to, že třetí a čtvrtý gól 
v naší síti byly naprosto neregulérní a nepochopitelně uznané," zlobil se po utkání trenér Plaňan Tomáš Kučera.

Branky: 15. a 78. Hrstka, 42. Němec, 88. F. Šafránek – 47. a 89. Proskočil. Rozhodčí: Zdeněk. ŽK: 2:2. ČK: 40. P. Škopek, 61. M. Šafránek (oba L). Diváci: 80. Poločas: 2:0.
Libodřice: Kolář – M. Šafránek, Müller, Hrodek, Pohanka – Hovorka (69. F. Šafránek), P. Heverle, Němec, Mikeš (57. A. Heverle) – Hrstka (84. Lanc).
Plaňany: Hradecký – Bug (46. Kruliš), Brecík, Břichnáč, M. Freund – Mbemba (46. Debnár), Vinš, Kozdera (72. Nágl), Proskočil, Švehla (78. Handanagič) – Javorský (65. Češner).

Jestřabí Lhota – Jevany 0:1

„Bez gólů se nedá vyhrát," řekl starou pravdu kouč Jestřabí Lhoty Petr Sixta.

„To platí již od začátku letošní sezony pro naše mužstvo. Vytvoříme si spoustu šancí, ale jejich proměňování je přímo hrůzostrašné. Pokud chceme v dalších zápasech uspět, musíme být mnohem důraznější jak v koncovce, tak v osobních soubojích," dodal Sixta.

„Po domácím nevydařeném zápasu jsme odjížděli do Jestřabí Lhoty s obavami. Soupeř skončil v minulém ročníku okresního přeboru na druhém místě a v domácím prostředí body nerozdává. 
V našem týmu došlo k několika změnám na postech, a to se ukázalo jako dobrý tah," konstatoval trenér Jevan Jan Lahoda.

„Domácí začali náporem a velmi dobrou kombinační hrou. Ta ale narážela na dobře organizovanou defenzivu Krejčíkem. Ve 30. minutě zápasu jsme po velmi pěkně zahraném trestném kopu trefili břevno. Neujaly se ani samostatné šance Kouly a Popelky, a tak poločas skončil 0:0. Druhý poločas začal domácí tým velkým náporem, ale ani ty nejvyloženější šance díky brankáři Tolstikovovi nedokázal proměnit. A tak v 63. minutě po velmi pěkně zahraném rohovém kopu Končickým Krákora hlavou nezadržitelně skóroval hlavou. Domácí pak stupňovali tlak ve snaze vyrovnat, ale vše jsme se štěstím odvrátili a odvážíme si do Jevan velmi cenné tři body. Všem hráčům chci poděkovat za velmi zodpovědný a bojovný výkon," dodal Lahoda.

Branka: 63. Krákora. Rozhodčí: Pluhař. ŽK: 2:4. Diváci: 60. Poločas: 0:0.
Jestřabí Lhota: Málek – Týma, Skalický, V. Soukup, Martínek – Mikeš, Klička, Kesner, Mojžíš – Krupka (75. Kureš), Pavelka.
Jevany: Tolstikov – Matas, R. Krejčík, Čechák, Chaloupka – Končický (80. Pacourek), P. Moravec (88. M. Moravec), Krákora, Novák (55. Sochůrek) – Popelka, Koula.

Ratboř – Konárovice 4:2

„V tomto zápase jsme chtěli napravit zaváhání z minulého kola a doma zvítězit. Do vedení jsme šli již v 11. minutě, když se levačkou prosadil Dvořák. Hosté svou šanci neproměnili, a tak ve 28. minutě Vohnický zvyšoval po svém úniku na 2:0. Ještě do poločasu vstřelil třetí branku Honza Adámek. Bohužel ve 37. minutě z nenápadné akce hosté snížili, když zpoza vápna vymetli šibenici. Byla škoda, že jsme o půli nevedli vyšším rozdílem, protože šance na to byly. Zkraje druhé půle jsme si zpět uzmuli tříbrankové vedení. Poté jsme do konce zápasu několik šancí spálili a hostům navíc dovolili snížit, když se jejich střelec tváří 
v tvář našemu gólmanovi nemýlil. Se třemi body panuje spokojenost, s předvedenou hrou už méně. Po celý zápas jsme byli lepší, ale ideální výkon to od nás nebyl. Přizpůsobili jsme se pomalejšímu tempu Konárovic. Škoda i několika neproměněných šancí," zhodnotil vítězné utkání lodivod Ratboře Vladimír Pěkný.

Branky: 11. Dvořák, 28. Vohnický, 35. a 48. J. Adámek – 37. Patočka, 75. Jandák. Rozhodčí: Netáhlík. ŽK: 0:0. Diváci: 40. Poločas: 3:1.
Ratboř: Jeřábek – M. Adámek, Kemza, Vančura (46. Skopec, 70. Vondráček), Dolejš – J. Adámek, Dvořák, Švarc, Gembiczki (85. Sova) – Vohnický, Kopecký (65. Stráník).
Konárovice: Svoboda – Kopecký, Žídek, Brunclík – Patočka, J. Pokorný, Jandák, Stempák (60. Kutil), Sojka Havlíček, R. Pokorný.

Zásmuky – Nučice 0:2

„Jsem hodně zklamaný a naštvaný. Varoval jsem hráče, že to nebude jednoduchý zápas, že budou Nučice o body bojovat. Bohužel mě asi neposlouchali. Takřka celý zápas jsme odehráli bez nasazení, důrazu a laxně. Dá se říct, že jsme za celý zápas neohrozili branku soupeře," čertil se trenér Zásmuk Václav Jindra.

„Konečně jsme zahráli zápas podle mých představ. Ano, byly tam ještě občas chybičky, ale všichni hráči bojovali jako jeden muž a vždy stačili hrozící nebezpečí zažehnat. Jsem rád, že kritická slova, která přišla od vedení nučického fotbalu v průběhu týdne a těsně před zápasem, si hráči vzali k srdci a zápas odmakali," uvedl trenér Nučic Pavel Krutský mladší.

„Hra byla od začátku zápasu vyrovnaná. Hrálo se spíše od vápna k vápnu. Domácí hrozili prostrkávanými balony za obranu, se kterými si naše nově složená obrana 
s vypětím všech sil poradila. První naše branka padla 
po krásném centru za obranu od Marka Šulce, kde se objevil zcela osamocený Michal Hervert a danou příležitost chladnokrevně zakončil. Další naši šanci měl Jelínek, ale balon do branky nedotlačil. I domácí měli v prvním poločase své šance. Jednu z nich skvěle chytil náš gólman, který hostujícímu útočníkovi zmenšil střelecký úhel a míč se štěstím chytil. Další šanci měli domácí po rohu zahraném na krátko. Míč potom proletěl naším malým vápnem. Zaplaťpánbůh, že se ani jeden za tří hráčů domácích k balonu nedostal. V druhé půli se obraz hry moc nezměnil. Domácí se snažili, ale naším dobrým napadáním jsme je do šancí opět moc nepouštěli. Až na pár závarů po rohových a trestných kopech. Naopak my jsme hrozili z brejků. A jeden z nich se nám povedl zúročit. Kubalík na půli podstoupil ostrý souboj s Čapkem, po kterém rozhodčí správně nechal výhodu. Míč se dostal k Matěji Chromému, který si ho navedl až na šestnáctku a zamířil přesně k tyči. Další naše brejky již zůstaly nevyužity. Hráčům chci poděkovat za předvedený výkon. Je však potřeba neusnout a takto makat i v dalších zápasech. Body získané venku je nutné potvrdit v dalším domácím zápase," dodal.

Branky: 15. M. Hervert, 65. Chromý. Rozhodčí: Jelínek. ŽK: 4:5. Diváci: 40. Poločas: 0:1.
Zásmuky: Kubelka – Kraus, M. Čapek, Lindner, Roth – Mašín, A. Čapek, Chábera (46. Benda), Sobotka (70. Vokáček) – Borovička (80. Krejčí), Derka (75. Durňák).
Nučice: T. Krutský – Šulc, Miňovský, Hurtík, Vedral – J. Hervert, Jelínek, Chromý, M. Hervert (75. Pekárek) – Novák (84. Podolák), Kubalík.

Kouřim – Velký Osek 6:2

„První poločas se nám celkově velmi povedl. Dali jsme pět gólů, soupeř většinu času působil bezradně. Nenechali jsme ho pořádně rozehrát, nutili nakopávat balóny, které jsme téměř vždy bez problémů sebrali. Velmi dobře jsme se pohybovali, hráli jsme důrazně a Michal Havránek uhlídal Adamce. Věděli jsme, že pokud se mu to podaří, Velký Osek bude mít problémy 
v ofenzivě. Vyšla nám koncovka, navíc několik šancí zůstalo nevyužitých. Na druhou stranu ale soupeř trefil břevno a tyč," řekl k prvnímu poločasu trenér Kouřimi Martin Snížek.

„Druhý poločas už šla naše hra dolů, nebyli jsme tak aktivní a soupeře nechali snížit. Celkově jsme ale zápas kontrolovali a žádné drama naštěstí nepřipustili. Musíme všechny kluky pochválit, odehráli jsme dobrý posvícenský zápas," dodal spokojený Snížek.

„Na malém hřišti v Kouřimi jsme zcela propadli. 
Ve venkovních zápasech se nám zatím bohužel vůbec nedaří, a tak jsme v sestavě udělali několik změn. Bohužel tyto změny nepřinesly to, co bychom očekávali. Kouřim byla od počátku jasně lepší, vyhrávala osobní souboje a my kupili chybu na chybu. Soupeř se tak dostal do pohodlného náskoku 2:0 již během prvních patnácti minut. Pak se nám hru podařilo částečně vyrovnat, ale bohužel jsme inkasovali po standardní situaci z velké vzdálenosti. Navíc soupeř přidal do poločasu další dvě branky a tím zápas rozhodl. Do druhého poločasu jsme nastoupili s cílem zamezit velké ostudě a skóre alespoň trochu opticky vylepšit. To se nám i díky soupeři, který polevil, podařilo. Bohužel Kouřim přidala ještě v závěru jednu branku z pokutového kopu. Zápas se nám prostě nepovedl a je potřeba se připravit na domácí utkání a doufat, že si napravíme reputaci a udržíme domácí neporazitelnost," konstatoval trenér Velkého Oseka Jiří Sodoma.

Branky: 6., 35. a 43. Snížek, 11. a 33. Pazderec, 84. Ružinský z PK – 68. Bayer, 82. D. Adamec z PK. Rozhodčí: Dvořák. ŽK: 1:1. Diváci: 120. Poločas: 5:0.
Kouřim: L. Havránek – Svoboda, Holub, M. Havránek, Novák – Světnička (70. Charvát), Jirků (55. J. Keltner), Královský, Ružinský – M. Snížek, Pazderec.
Velký Osek: Kalinec – Špaček, Sixta, Koubek, Jan Adamec (46. M. Černý) – J. Karban (76. S. Karban), Koška, L. Černý, D. Adamec, Šmiřák – Bayer.

Český Brod B – Krakovany 7:1

„Do utkání jsme vstoupili velice dobře, když po krásné akci Kozlíček – Mašanský druhý jmenovaný uklidil do sítě krásný volej. V 10. minutě po individuální akci Mašanského to bylo 2:0 a o deset minut později po zaváhání obrany využil opět Mašanský další šanci. Do poločasu jsme pak přidali ještě čtvrtý gól, kdy Kozlíček uklidil dobře zahraný roh. Druhý poločas byl naprosto v naší režii, kdy jsme prakticky hosty nepustili za půlku. Škoda, že jsme jen nepřidali více branek. Za dnešní výkon musím mužstvo pochválit, jelikož odehrálo nejlepší zápas na podzim. Je možné, že tomu pomohla sobotní posvícenská zábava, kde jsme měli předzápasové soustředění," řekl s úsměvem trenér Českého Brodu B Zdeněk Šmejkal mladší.

„Musím ale pochválit i hosty, že se snažili hrát kombinační fotbal," dodal.

„Dnešní zápas měl jednoznačný průběh. Narazili jsme na soupeře, na kterého v současné době bohužel nemáme. I přes naši snahu v obranné činnosti jsme nedokázali zastavovat jednotlivé útoky soupeře a jen díky našemu gólmanovi si neodvážíme vyšší příděl," přiznal trenér Krakovan Jan Špinka starší.

Branky: 2., 10., 20., 52., 67. a 82. z PK Mašanský, 35. Kozlíček – 40. Fejl. Rozhodčí: Hlavička. ŽK: 2:2. Diváci: 60. Poločas: 4:1.
Český Brod B: Vymazal ml. – Popovych, Mrázek, Bouma, Böhm – Kozlíček, Skořepa, Moško, Makovský – Mašanský, Kulvajt.
Krakovany: Špinka ml. – Gerhát, Kubánek, Šindelář, Vondrák – Malina, Kozel, Pospíšil, Věříš, Fejl – Sixta.

Třebovle – AFK Pečky 2:4

„Dnešní zápas se nám vůbec nevyvedl. Jediné, s čím můžeme být spokojeni, bylo střídání. Zraněného Hromádka nahradil Líbal a vstřelil dva góly. Snad pouze on zaslouží pochvalu," uvedl trenér Třebovle Josef Kocourek.

„Zápas začal ve svižném tempu. My jsme se ve 21. minutě po pěkné akci ujali vedení. Uběhly tři minuty a bylo srovnáno. Ve 30. minutě 
po pěkné střele Modroviče jsme šli do vedení 2:1. Jenomže domácí do přestávky vyrovnali. Úvod druhé půle nám vyšel dobře a v 56. a 73. Růžička uzavřel stav zápasu na 2:4. Minimálně tři tutovky jsme neproměnili," řekl kouč Peček František Hovorka.

Branky: 24. a 42. Líbal – 21., 56. a 73. Růžička, 30. Modrovič. Rozhodčí: Bláha. ŽK: 2:5. Diváci: 60. Poločas: 2:2.
Třebovle: L. Pokorný – Růžek, Richter, Čáslava, Homolka (75. Šír) – Němec, Bobek, Hromádko (11. Líbal), Dušek, Dejl – Blaščok.
AFK Pečky: Drahňovský – Hovorka, Ružinský (65. Soukup), Malý, J. Ontl – M. Ontl (74. Havelka), Dolejš, Modrovič, Hanzelín – Růžička, Jedlička.

Tabulka

1. Český Brod B⋌ 5 5 0 0 0 35:4  15
2. AFK Pečky⋌ 5 3 1 1 0 24:9  12
3. Kouřim⋌ 5 3 1 0 1 19:9  11
4. Jevany ⋌ 5 3 0 0 2 11:13  9
5. Ratboř ⋌ 5 3 0 0 2 12:20  9
6. Zásmuky ⋌ 5 2 1 0 2 13:13  8
7. Jestřabí Lhota ⋌ 5 1 1 2 1  9:8   7
8. Velký Osek⋌ 5 2 0 0 3 21:21  6
9. Plaňany ⋌ 5 2 0 0 3 10:14  6
10. Krakovany ⋌ 5 1 1 1 2 12:18  6
11. Libodřice ⋌ 5 1 1 1 2 11:17  6
12. Třebovle ⋌ 5 1 1 0 3 14:18  5
13. Nučice⋌ 5 1 0 1 3  7:22  4
14. Konárovice ⋌ 5 0 0 1 4  6:18  1