Český Brod - Nový Bor 2:1

„Hrálo se o hodně, protože boj o záchranu stále trvá, takže pro nás to byl velmi důležitý zápas. Výhra sice byla hodně vydřená, tentokrát ale zasloužená," uvedl vedoucí mužstva Jan Křen.

Český Brod začal hodně aktivně, soupeře zatlačil na jeho polovinu. „Nový Bor měl jen rušivé útoky, ale málo nebezpečné," podotkl vedoucí mužstva Jan Křen.

První velkou možnost ke skórování si připravil po dvaceti minutách hry zkušený Šmejkal. Probil se z pravé strany až před brankáře, ale v poslední chvíli mu míč odskočil a střela šla vedle. Gólově udeřilo o chvíli později.  Walter poslal z rohu balon na malé vápno Markovi, a ten se hlavou nemýlil.

Druhý poločas probíhal ve ve stejném duchu. Menší kaňkou pro domácí byla 56. minuta, kdy po nedorozumění obránců v pokutovém území kopali hosté penaltu. Tu bezpečně proměnil Kaňkovský.

To s Českým Brodem na chvíli otřáslo. Postupně se ale ze šoku dostával a o jedenáct minut později definitivně rozhodl. Vobořil zahrával roh a střídající Marčík hlavou zajistil domácím tři body. „Zápas se již v poklidu dohrával. Nový Bor, který přijel pouze s jedním náhradníkem, již neměl sílu na odpověď," podotkl Jan Křen.

"Vlastně na mě kromě penalty nic nešlo," řekl po utkání brankář Českého Brodu Jan Sova.

Branky: 37. Marek, 67. Marčík – 56. Kaňkovský z PK. Rozhodčí: Tryzna. ŽK: 3:2. Diváci: 100. Poločas: 1:0.
Český Brod: Sova – Kryštof, Marek, Kozák, Šmejkal (46. Marčík) – Müller (74. Brabec), Walter (88. Kozlíček), Mlejnek, Vobořil – Šťastný (90. Petřivý), Moravec.