Čelákovice  - Český Brod 0:2

Domácím to v této sezoně nejde. Jejich bilance se rovná  pouhopouhý bodík. To hosté, kteří se do divize vrátili po dvouleté odmlce, sice nezáří, přesto mají naproti Unionu přece jen mnohem zkušenější kádr.

Tato skutečnost se projevovalo již od začátku. Jen do přestávky se skóre mohlo v neprospěch hostitelů změnit minimálně pětkrát. O výprodej českobrodských šancí se zasloužili především Tománek, Marek, Krejcar a především Michal Kopecký. Ten poslal dokonce střelu z nařízené penalty v 22. minutě pánu bohu do oken. Ostrými měl nabito pouze David Štastný. Nejen proto, že se trefil hned dvakrát. Hlavně proto, že se neustále nabízel zabíháním do volného prostoru. Jeho pokrytí tak dělalo zadákům Unionu nemalé problémy.

Na druhé straně nelze opomenout, že se ani domácí v koncovce nevyznamenali. Šance O. Kocha, Poběrežského zlikvidoval  díky svým zkušenostem pozorný gólman Sova.

Po přestávce se hra vyrovnala. Čelákovičtí se snažili co nejrychleji vstřelit kontaktní branku. Sova však nadále pozorně četl hru a pohotově reagoval na případné nebezpečí  včasným vybíháním. Co mířilo do brány opět spolehlivě pochytal. S přibývajícím časem  hostitelé ztráceli půdu pod nohama. Bylo pouze otázkou času, jestli se neurodí případné zvýšení daného náskoku z první půle. Nestalo se tak, i když například střídající Valenta měl ke gólové trefě blízko.

„Souhlasím rád s tím, co bylo řečeno ze strany soupeře – tedy, že jsme vyhráli zaslouženě. Zejména do přestávky předvedl mančaft sympatický fotbalový výkon. To jsme Čelákovické přehrávali ve všech směrech. Škoda jen, že jsme ho nepotvrdili dalšími góly. Nikdo by se nedivil, kdybychom vedli po prvním poločase vyšším brankovým rozdílem. Po pauze jsme přenechali iniciativu soupeři. Přesto jsme eliminovali jeho platonickou převahu, zbytečně neinkasovali. Nakonec jsme si po právu odvezli tři body," ohlédl se za zápasem trenér vítězů Zdeněk Šmejkal junior.

Branky: 15. a 30. Šťastný. Rozhodčí: Haleš. ŽK: 2:1. Diváci: 120. Poločas: 0:2.
Český Brod: Sova – Ptáček, Marek, Tománek, Hruška – M. Kopecký, Krejcar, P. Kopecký (69. Valenta), Kryštof – Moravec, Šťastný (82.Museti).

(Mojmír Strachota)