V první pětačtyřicetiminutovce se hrál vyrovnaný fotbal, nicméně blíž ke skórování byli hostitelé. Ve 20. minutě ale Slicho neproměnil tutovku, když z malého vápna mířil jen vedle pravé tyče.

Svoji převahu vystupňovali před poločasovým hvizdem sudího Kyncla. Po centru Fikejze mířil Michálek jen nad břevno, následovalo vyškolení jednoho z hostujících obránců Makovským, jeho střela v pádu však skončila jen na nohách brankáře Pettíka. Pak se domácí přece jen dočkali. Po dlouhém autu Šmejkala ml. a po závaru před brankou se míč odrazil k neobsazenému Hrdličkovi, který v poslední akci prvního poločasu prostřelil vše, co mu stálo v cestě.

Druhá půle začala hodně nervózně, plnou osobních soubojů, fotbalová krása trpěla.

Do první vyložené šance se po pěkné kombinační akci po hodině hry dostal hostující Kabele, ale i kdyby proměnil, jeho branka by pro odmávaný ofsajd neplatila.

Na druhé straně se neujala střela z první Makovského. Pak vzplály emoce, když se v 76. minutě po faulu na Šmejkala dožadovali domácí penalty. Hlavní arbitr po poradě s pomezním situaci vyhodnotil jinak a nechal zahrávat za hranicí velkého vápna.

Pojistku vítězství SK dal po samostatném úniku v nastaveném čase Michálek.

„Po prohraném zápase s Kladnem jsme chtěli tady bodovat, apelovali jsme na hráče, aby přidali na důrazu a bojovnosti, ale za celý zápas jsme nebyli schopni vypracovat si kloudnější gólovku, protože všechno jsme chtěli hrát až do kuchyně. Český Brod patří do horní šestky, v tomto utkání to jednoznačně prokázal a zaslouženě vyhrál,“ řekl po utkání trenér hostujícího celku Zdeněk Hašek.

Jeho protějšek Zdeněk Šmejkal starší měl důvod k radosti: „Jsem rád, že ty domácí zápas s mančafty z čela tabulky, jak s Neratovicemi před týden, tak i ten dnešní s Hostouní, kluci zvládli, protože venku to není pořád ono. O našem vítězství rozhodly závěry obou poločasů. Kaňkou na střetnutí je svalové zranění synátora, pro kterého podzim skončil,“ dodal zklamaně.

„Každý ze soupeřů představuje jinou kvalitu a tento dokázal, že je zvyklý vyhrávat, což se projevovalo na jeho důrazu. Toto utkání zase potvrdilo, že doma hrajeme zatím lépe než venku, ale věřím, že na poslední dvě domácí výhry navážeme příští neděli v Lounech,“ připojil se prezident Českého Brodu Luboš Holý.

Branky: 45. Hrdlička, 90. Michálek. Poločas: 1:0.
Český Brod: Ordelt – Carda, Hrdlička, Šmejkal (78. Marek), Moravec – Makovský (89. Hanzl), Medek, Michálek, Slicho, Suk (87. Gajdasz) – Fikejz.
Hostouň: Pettík – Krndžija (33. Hanuščík), Motlík, Trapp, Charvát – Kabele, Vašák (60. Viduna), Marek, Dukát (46. Šilhan), Novák – Gajecký (50. Trnka, 77. Podobský).

(Mojmír Strachota ml.)