Kolín U13 – Čáslav 9:4

„Lepší úvod do sezony si trenér ani snad nemůže přát. Jsem velmi rád, že se přes prázdniny podařilo dát dohromady partu kluků, které baví hrát fotbal a mají chuť trénovat a zlepšovat se. V loňském roce byl ročník 2001 početně nejslabší a nastupoval pouze v jedné osmičce. Letos je v kádru 22 hráčů," uvedl trenér Vladimír Zeman.

Podle jeho slov má na výsledku velký vliv dobrá příprava. „Od konce července jsme zahájili letní přípravu, do které se většina hráčů zapojila a poctivě trénovala až do prvního mistrovského utkání," podotkl Zeman.

Prázdninová pohoda se nakonec přenesla i do prvního mistráku proti Čáslavi. „Díky tomu, že se ještě nehrají okresní soutěže, jsme mohli nastoupit v plné síle se všemi hráči. Náš soupeř přijel dost oslabený s malým počtem hráčů a vstup do nové sezony nám velmi usnadnil. I přesto však musím hráče Čáslavi pochválit za velmi bojovný výkon a v určitých fázích utkání nám byl rovnocenným soupeřem," přiznal Zeman.

„První tým velmi dobře kombinoval a vypracovával si mnoho brankových příležitostí, které bohužel ani z poloviny nebyly proměněny. Druhý tým měl velké problémy s obrannou činností a dostával zbytečné branky, ale i tak v žádném poločase neprohrál. I přes první výhru víme, že nás čekají daleko těžší zápasy, na které by tento výkon nestačil, ale myslím si, že je to dobré povzbuzení do další práce. Příští víkend už některým hráčům začínají soutěže v jejich domácích klubech, což se může projevit na počtu hráčů na utkání. Věřím , že se s tímto problémem v průběhu sezony vypořádáme a důstojně ji odehrajeme," uzavřel Vladimír Zeman.

Branky: Záhora 3, Klepal 3, Holub, Koděra, Koudela. Poločas: 4:2.
Sestava A: Veselý – Erben, Juřica, Koděra, Záhora, Koudela, Václavek, Uman, Novák, Šulc.
Sestava B: Šebesta – Suchý, Jedlička, Machůrka, Chvalovský, Holub, Melichar, Jiroudek, Klepal, Šín.

Kolín U12 – Čáslav 5:7

Měla to být jasná záležitost, realita však byla jiná. Hráči kategorie U12 na úvod překvapivě prohráli o dva góly.

„Největší rozdíl mezi oběma týmy jsem viděl v tom, že hosté přijeli na mistrovské utkání, kdežto my na plážový pouťák. Krásný letní den k tomu sice sváděl, ale takto se fotbal prostě hrát nedá. Absolutně nám scházel pohyb, s míčem i bez míče. Místo krásného „kombinačního tance" byla k vidění klasická „řecká tragédie". Naše přihrávky postrádaly přesnost, navíc jsme často pokoušeli štěstí v individuálních akcích namísto týmového výkonu. Tím se kluci zbytečně vysilovali. Bojovnost a morálka byla někde u bodu mrazu a s každou další chybou bylo vidět, jak klukům odchází i sebedůvěra," čertil se po utkání asistent Miloš Vrkota.

„Chtěl bych věřit tomu, že mizerný výkon některých hráčů byl zapříčiněn náročným programem posledních dní a určitou nervozitou z prvního startu a stejně tak asi podceněním soupeře. Největším problémem party „Konyvek" byla asi střelba, protože většina akcí zůstala nezakončena. Parta „Vodafonů" měla problém, že nebyla partou. Oproti přípravě nejvíce zklamala, hlavně herně, protože fotbal tentokrát prostě nehrála. Kluci si tentokrát na hřišti nedokázali vyhovět a zaslouženě prohráli. Vždy se snažím najít alespoň něco pozitivního, ale tentokrát to bylo mimořádně obtížné. Snad tedy jedině to, že takto špatný či dokonce horší výkon již není v našich silách předvést," dodal Vrkota.

Branky: Pokorný, Buřič, Nykodým, Snížek, Chábera. Poločas: 3:3.
Sestava A: Čábelka – Klas, Chábera, Batelka, Snížek, Nykodým, Michálek, Konyvka, Škorpil, Záhora.
Sestava B: Šebesta – Čáp, Baloun, Buřič, Vilím, Švára, Pokorný, Robovský, Tůma, Trojan.