AFK Pečky – Libodřice 4:1

„Utkání jsme začali vlažně, jako by se nehrálo o tři body a byla jistota záchrany z naší strany. Hráli jsme bez pohybu a to nešlo. V 17. minutě se po naší chybě soupeř ujal vedení, ani to s námi nepohnulo a tak byla v poločase v kabině bouřka, která splnila účel. Ačkoliv beze změny, do druhé půle nastoupilo jiné mužstvo. Ve 47. minutě Růžička mladší srovnal, o chvíli později dal na 2:1. Pak se k němu přidal jeho bratranec, který také dvěma góly skóre uzavřel. Soupeře jsme jasně přehráli a vítězství si zasloužili. Především za druhý poločas bych chtěl klukům poděkovat," konstatoval asistent Peček Martin Švára.

„Důležitý zápas pro naši záchranu jsme nezvládli. V prvním poločase jsme sice začali aktivně a zaslouženě šli do vedení, kdy Batelkou zahraný trestný kop krásně zpracoval Němec a z otočky skóroval. Další šance například Pohanky, který šel sám na brankáře, zůstala neproměněná. Zápas jsme měli dobře rozehraný. 
V kabině jsem hráče důrazně varoval před nástupy našich druhých poločasů. Marně. Opět, a to již poněkolikáté, jsme obdrželi téměř hned branku. Domácí vyrovnali a najednou jich bylo plné hřiště. Během dalších dvaceti minut dokázali ještě třikrát skórovat a my se na víc nezmohli. V závěru zápasu jsme se zlepšili, ale třeba Pohanka se dostal sám před brankáře, ale opět situaci vyřešil bez gólového efektu," hlesl trenér Libodřic Michal Škopek.

Branky: 47. a 54. Růžička ml., 65. a 77. Růžička st. – 17. Němec. Rozhodčí: Malý. ŽK: 1:4. Diváci: 100. Poločas: 0:1.
AFK Pečky: Hemmer – Soukup, Plaček, J. Hovorka, Zelenka – Růžička ml. (82. Havelka), Moravec (80. R. Hovorka), Modrovič, Hanzelín – Růžička st., Macháček.
Libodřice: Kolář – Hovorka, Batelka, Müller, F. Šafránek – Pohanka, Pěkný, Heverle, Medlen (54. P. Škopek) – Němec (76. M. Šafránek), Košík (83. Mlázovský).

Dobré Pole – Třebovle 2:3

„Celý první poločas jsme byli v defenzivě a nemohli si poradit se soupeřovou rychlou kombinací. Branky jsme inkasovali v rychlém sledu ze dvou standardních situací. Lehká bouře v kabině nás nabudila do druhého poločasu, nedávali jsme soupeři tolik prostoru a začali jsme být nebezpeční i my. V šedesáté minutě jsme snížili vedení soupeře, naši snahu o vyrovnání potrestal soupeř vstřelením třetího gólu po průniku do otevřené obrany. Pokračovali jsme v tlaku na soupeřovu branku, ale stihli jsme jen zkorigovat skóre vstřelením branky na konci utkání na konečnou výhru Třebovle 3:2," konstatoval vedoucí Dobrého Pole Petr Varyš.

„První poločas jsme hráli velmi dobře, což se projevilo i na výsledku. Po přestávce si ale domácí začali víc všímat našich důležitých hráčů a my na chvíli vypadli z koncentrace. Dokonce se jim podařilo snížit. Když jsme ale deset minut před koncem dali na 3:1, dohráli jsme to už v poklidu. Dokonce jsme hráli na víc útočníků. Výhra mě těší také proto, že do hry kvůli některým absencím zasáhli náhradníci a roli zvládli," uvedl trenér Třebovle Josef Kocourek.

Branky: 60. Kušta, 90. Hozman – 20. Hromádko, 25. Němec, 80. Homolka. Rozhodčí: Jelínek. ŽK: 2:1. Diváci: 30. Poločas: 0:2.
Dobré Pole: Neveselý – Jícha, Březina, Svoboda, Hozman – Jambor, Strejček, Kušta, Vosecký – Štefančík, M. Kosmata (83. M. Varyš).
Třebovle: L. Pokorný – Růžek (70. Bílek), Daniel Richter, Líbal, Homolka – Andrašík (80. Honc), Hromádko, Dušek, Němec – Polanecký, Kraft (57. David Richter).

Bečváry – Nučice 2:4

„Bohužel jsme nezvládli další důležitý zápas v boji 
o záchranu. Opakují se stále stejné věci. Hrubé chyby v obraně a neproměnění vyložených šancí. Musíme se soustředit na další zápas. Dostali jsme se bohužel do velmi vážné situace. Ale dostali jsme se tam sami, není se na co vymlouvat," hlesl asistent Bečvár Josef Kuba.

„Nastoupili jsme ve velmi kombinované sestavě. I přesto to na soupeře stačilo. Po chybě hostující obrany měl velmi jednoduchou práci Stárek. Domácí si pote vypracovali dvě stoprocentní šance, které zneškodnil náš gólman. Nevyvarovali jsme se však dalších chyb v obraně, které domácí potrestali a otočili skóre. Po přestávce mohli domácí odskočit na dvoubrankový rozdíl, ale náš gólman skvělým zákrokem zneškodnil soupeři jasnou tutovku. Vzápětí jsme ze série rohových kopu vyrovnali, kdy se prosadil Novák. Obrat dokonal Jícha, který využil přihrávky Kubalíka. Rozdíl mezi oběma týmy byl dle mého především v brankářích. To dokumentovala naše čtvrtá branka. Dlouhý výkop našeho gólmana domácí obrana nezachytila a rychlonohý Kubalík toho dokázal využít. Poté se ještě jednou zaskvěl nás gólman, který vzal domácím šanci na zdramatizování zápasu. Domácí mě zklamali především v nasazení. Takhle se o záchranu nehraje," uvedl trenér Nučic Pavel Krutský mladší.

Branky: 27. Horáček, 45. Jahoda – 18. Stárek, 66. Novák, 69. Jícha, 77. Kubalík. Rozhodčí: Kumstát. ŽK: 2:0. Diváci: 80. Poločas: 2:1.
Bečváry: Zavřel – J. Kuba, Uher, Vanta, Hampl – P. Kuba, Dědek, Černý (62. L. Kubásek), Jahoda – Horáček, Čáslava (75. Urbánek).
Nučice: T. Krutský – Miňovský, Podolák, Hurtík, Vedral – Stárek, Jícha, Zápotocký, M. Hervert (55. J. Hervert) – Kubalík, Novák.

Polepy – Konárovice 5:1

„Po celé utkání jsme měli častěji balón na svých kopačkách a zaslouženě máme tři body. Hosté hrozili jen z rychlých brejků, ale až na jednu výjimku se nám podařilo jejich útočníky eliminovat," řekl kapitán Pole František Suchánek.

Branky: 28. Javorek, 31. Slezák, 39. Suchánek, 46. a 49. Kalivoda – 70. R. Pokorný. Rozhodčí: Löwe. ŽK: 1:0. Diváci: 50. Poločas: 3:0.
Polepy: Černý – Hruška (46. Zelenka), Rak, Suchánek (80. Duchan), Dittrich – Slezák, Kalivoda, L. Kmoch, Sejpal – Javorek, Bělina (46. D. Kmoch).
Konárovice: Svoboda – Kopecký, Jandák (68. V. Patočka),Vokoun – M. Patočka, Kutil, Kahoun, Havlíček, Sojka – R. Pokorný, M. Černík.

Ratboř – Zásmuky 1:0

„V dalším utkání o šest bodů jsme na domácím hřišti přivítali celek Zásmuk. Prvních dvacet minut na nás soupeř vlétl, ale žádné šance Zásmuky neměly. Poté jsme se osmělili i my. Své první dvě šance ještě Honza Adámek neproměnil, ale potřetí se již nemýlil. Na půli obral kličkujícího obránce o míč a samostatný únik přetavil v naši vedoucí branku. Druhý poločas se již odehrával od vápna k vápnu. My hrozili z brejků, ale vždy něco chybělo k tomu, aby to bylo dotažené do konce. Zásmuky jsme prakticky za celé utkání nepustili do vážnější šance. Vzruch před naší brankou nastával jen tehdy, když hosté zahrávali standardní situaci kolem vápna nebo rohový kop. Pro nás to je další veledůležité a myslím i zasloužené vítězství v boji o záchranu," zhodnotil duel lodivod Ratboře Vladimír Pěkný.

„Herně to nebylo z naší strany špatné utkání, ale jen po vápno. V posledních zápasech máme problémy s finální fází. O osudu zápasu rozhodla hrubá chyba v obraně. Branku jsme domácím doslova darovali," zlobil se trenér Zásmuk Václav Jindra.

Branka: 31. J. Adámek. Rozhodčí: Vala. ŽK: 0:3. Diváci: 40. Poločas: 1:0.
Ratboř: Jeřábek – Skopec, Kemza, Vančura, Vondráček (70. Hošek) – Vohnický, P. Dolejš, Švarc, M. Adámek – J. Adámek, Brtník (89. Palermo).
Zásmuky: Kubelka – David (75. Jonáš), Jelínek, Fetter, Karkoš – Vokáček (60. Benda), Kraus, Pechar, Sobotka – Roth, Durňák (35. Chábera).

Jestřabí Lhota – Jevany 3:1

„Na utkání s Jevany jsme museli nastoupit bez šesti hráčů základní sestavy, proto nastoupila v brance i naše legenda, Míra Foršt. V kombinované sestavě jsme však podali bojovný a zodpovědný výkon a vítězství jsme si zasloužili. Všem, kteří nastoupili, chci poděkovat za vítězství a tři body," uvedl trenér Jestřabí Lhoty Petr Sixta.

„Do Jestřábí Lhoty jsme odjížděli s obavami. Přijeli jsme jen s torzem týmu, hlavně v obranných řadách. 
S chutí hrající domácí šli už v 6. minutě do vedení po pěkném průniku po křídle. Ve 14. minutě vyrovnal Krákora po pěkné přihrávce Pacourka. Domácí se nadále snažili o navýšení skóre, ale jen dobře postavené tyče a výborný výkon Tolstikova nás uchránil od většího počtu inkasovaných branek. Nakonec domácí přece jen dali druhou branku a zaslouženě šli do vedení 2:1. Po přestávce jsme domácí zatlačili na jejich polovinu a dobrým držením míče jsme je k ničemu moc nepouštěli. Vyrovnání měli na kopačkách Novák a Krákora, ale jejich střely skončily na konstrukci branky. Ke konci zápasu domácí zpečetili třetí brankou své zasloužené vítězství. Rád bych pochválil celý tým za bojovnost a velmi dobrý výkon," konstatoval trenér Jevan Jan Lahoda.

Branky: 6. Martínek, 35. Hájek, 80. Mikeš – 14. Krákora. Rozhodčí: Humpolák. ŽK: 3:5. Diváci: 40. Poločas: 2:1.
Jestřabí Lhota: Foršt – D. Týma, Klička, Beran, Krupka (80. Čáslavský) – L. Týma, Mikeš, Hron, Martínek – Paleček (60. Z. Týma), Hájek.
Jevany: Tolstikov – Honka, Koula, Chaloupka, Matas – Tichý, Krákora, Krejčík, Končický – Pacourek (55. Pokorný), Novák.

Radim B – Krakovany 
3:3 (PK 4:3)

„První poločas se musel divákům líbit. Hrálo se nahoru dolů se spoustou příležitostí na obou stranách. Skóre otevřeli hosté, ale nám se povedl skvělý obrat a po 45. minutách jsme vedli 3:1. Ve druhém dějství měl soupeř lehce navrch a podařilo se mu vyrovnat. V penaltovém rozstřelu jsme byli úspěšnější a bereme dva body. Utkání řídil s velkým přehledem sudí Leština," uvedl kapitán radimského béčka Tomáš Dejl.

„Do utkání jsme vstoupili aktivně a již v osmé minutě po krásné akci vstřelili gól. Ovšem vzápětí po naší nedůrazné obranné hře z brejku soupeř vyrovnal. Do poločasu jsme si vytvořili několik tutovek, avšak bez kvalitního zakončení a naopak soupeř se ujal dvougólového vedení po penaltě a rohu. Druhý poločas byl v naší režii, ale protože se nám ze snad deseti jasných šancí podařilo skórovat jen dvakrát, zápas dospěl do pokutových kopů, kde jsme bohužel byli horší. Již po několikáté jsme si vypracovali řádově více šancí než soupeř, ale hraje se to na góly a ty my naopak každému věnujeme skoro zadarmo a to nás stojí body," podotkl trenér Krakovan Jan Špinka starší.

Branky: 9. T. Ružinský, 32. I. Procházka z PK, 43. Vaníček – 8. Loužil, 58. Jelínek, 74. Novotný. Rozhodčí: Leština. ŽK: 3:2. Diváci: 55. Poločas: 3:1.
Radim B: Urik (72. D. Arnold) – Vaníček, Mašín, M. Ružinský, Hrabal – Michálek (52. R. Procházka, 69. Soukal), Samko, Dejl, Synek – I. Procházka, T. Ružinský.
Krakovany: Špinka ml. – Šindelář (52. Gerhát), Kubánek, Jelínek, Věříš – Kubka, Loužil (46. Novotný), Tlučhoř, Neruda (57. Beneš) – Sixta, Kozel.

Tabulka

1. Polepy⋌ 23 21 1 0  1 128:33 65
2. Jestřabí Lhota ⋌ 23 13 3 2  5  48:28 47
3. Krakovany ⋌ 23 13 0 1  9  53:37 40
4. Nučice⋌ 23 12 1 1  9  42:34 39
5. Konárovice ⋌ 23 11 2 2  8  51:54 39
6. Třebovle ⋌ 23 11 2 2  8  45:53 39
7. Jevany ⋌ 23 10 3 0 10  54:51 36
8. AFK Pečky⋌ 23 11 0 1 11  52:47 34
9. Ratboř ⋌ 23 10 0 2 11  39:51 32
10. Zásmuky ⋌ 23  9 1 2 11  44:54 31
11. Libodřice ⋌ 23  7 2 2 12  36:53 27
12. Bečváry ⋌ 23  5 3 2 13  50:57 23
13. Radim B⋌ 23  4 2 2 15  35:82 18
14. Dobré Pole ⋌ 23  3 1 2 17  19:62 13