„Byl to náš nejhorší výkon v jarní části," přiznal trenér Kolína Ladislav Bobek.

Kolín porazili dva hráči. Zeman a Melunovič. První jmenovaný se trefil dvakrát, druhý dokonce třikrát. „Herně se nám sice tolik nedařilo, ale vlastními chybami jsme soupeře postavili na nohy. Góly jsme dostali po našich hrubých chybách. Chyby nás srazily natolik, že jsme nakonec dostali pět gólů," posteskl si Bobek.

Ústí o své výhře rozhodlo již do přestávky, když si vypracovalo dvoubrankový náskok. Kolín se střelecky dokázal prosadit až za stavu 0:4, kdy se trefil Teplý. „Jsem neskutečně zklamaný, protože takhle se hrát nedá. Chybí nám konkurence, pak se to projeví u některých hráčů, kteří nepodají stoprocentní a maximální výkon," dodal Bobek.

„Jsme rádi, že jsme dokázali vyhrát takovým rozdílem, i když jsme po druhé brance trochu přestali hrát. Vyplatila se nám sázka na Smolu s Melunovičem. Alen ukázal, jak dobrý je a já jsem rád, že se prosadil. Teď nás čekají další těžké zápasy, ale promrhat jedenáct bodů by byl hřích," nechal se po utkání slyšet kouč Ústí Petr Němec.

Kolín zůstal v tabulce s deseti body poslední. O další bude bojovat v neděli. Na domácím hřišti přivítá od 17 hodin Třinec. Ten má o patnáct bodů víc a je třetí od konce. Dokáže navázat na předchozí domácí vítězství s Mostem?

Branky: 12. a 65. Zeman, 35., 52. a 77. Melunovič – 69. Teplý. Rozhodčí: Nenadál. ŽK: Zukič, Pícha – Jelínek, Ježdík, Hýbl. Diváci: 1434. Poločas: 2:0.
Ústí nad Labem: Zacharda – Vraštil, Zukič, Vaněk, Pícha – M. Zeman, Peterka, Martykán, Leibl (63. Krátký) – Melunovič, Smola (71. Veverka).
Kolín: Vejmola – Ježdík (69. Procházka), Jelínek, Kouřil, Hýbl – Veselý, Skwarczek, Eliáš, Hurka (36. Bláha) – Mehanovič (56. Sodoma), Teplý.