„Utkání v Písku sice výsledkově nevypadá už tak hrozně jako naše předchozí utkání, herně se ovšem stále trápíme a za předvedený výkon si prostě body nezasloužíme," konstatoval trenér Jiří Černý.

„Příčin je určitě víc, ale tou hlavní je úzký kádr a s tím spojený přístup kluků jak k zápasům, tak tréninkům," dodal Černý.

Kolín je po čtyřiadvaceti kolech na průběžném desátém místě. To si může vylepšit již 
v sobotu, kdy od 10 hodin hostí dvanáctý Varnsdorf.

Sestava: Karban – Havlíček, Procházka, Pikner, Richter – Saulich, Kopáček, Jirků, Matějka, Šendera – Kasal.

Poločas jim k výhře nestačil

Zápas měli dobře rozehraný. Po první půli vedli, jenomže vedení neudrželi a nakonec odjeli domů s prázdnou. Fotbaloví mladší dorostenci Kolína (U16) prohráli v dalším kole ligové soutěže v Písku 1:2.

„Prvních třicet minut zápasu jsme byli aktivní. Dařila se nám kombinace, vytvořili jsme si po několika pohledných akcích pár brankových příležitostí a zaslouženě jsme se dostali do vedení. Pohotovou střelou ve vápně se po přihrávce Lukáše Mužíka trefil Matěj Novák. Bohužel v závěru poločasu a celý druhý poločas se nám přestala hra dařit a soupeř toho využil a podařilo se mu otočit stav ve svůj prospěch. Po hodině hry vedl 2:1. Hru jsme zlepšili až v závěru zápasu. Vytvořili si několik nebezpečných situací. Hlavně ta v poslední minutě volala po gólu. Bohužel jsme několikrát po sobě trefili soupeře v brance," uvedl asistent Petr Káninský.

Kolín je dvě kola před koncem soutěže na pátém místě. O další body bude bojovat v sobotu doma proti poslednímu Varnsdorfu (12.15).

Branka: M. Novák. Poločas: 0:1.
Sestava: Foršt – Vyhnánek (55. Nekolný), Exner, O. Novák, Bukač – Salva – Ceral, Uher – Mužík, M. Novák, Drobný.