Pečky – Nučice 1:0

„Bohužel musím přiznat, že se nám doma již několikátý zápas herně nedaří. Pokud nedáme první branku, tak nás svazuje zbytečná a neoprávněná nervozita a podle toho vypadá i naše hra. Získali jsme ale další důležité body, a to se počítá. Jinak soupeř přijel podle mě pro remízu a celý zápas hrál pozorně v obraně, směrem dopředu si šance nevytvářel, ale ani my jsme tentokrát dlouho šance neměli. To nejdůležitější se odehrálo posledních deset minut. Jednak jsme prostřídali 
s tím, že na hřiště přišli čerství hráči a postupně jsme soupeře dostávali pod tlak. Ten vyvrcholil v 87. minutě, kdy jsme kopali penaltu za sražení Jedličky 
v pokutovém území, ale neproměnili ji. O minutu později si hosté dali málem vlastní branku, když míč skončil na břevně. V 90. minutě jsme se po rohu dočkali, když Růžička po deseti minutách na hřišti hlavou rozhodl. Za posledních deset minut jsme si zasloužili vyhrát," konstatoval trenér Peček Petr Šafránek.

„Bylo to bojovné a vyrovnané utkání se šancemi na obou stranách. Branku jsme dostali v 90. minutě a těsně předtím chytil náš brankář Tomáš Krutský penaltu," uvedl asistent Nučic Jan Hodík.

Branky: 90. Růžička ml.. Rozhodčí: Novák. ŽK: 1:4. Diváci: 120. Poločas: 0:0.
Pečky: Cihlář – Železný, Plaček, Chudoba, Braňka – Štégl, Modrovič, Novák (70. Chrastný), Lukáš (65. Mužík) – Jedlička, Materna (75. Růžička ml.).
Nučice: T. Krutský – Šulc, Hurtík, Vedral, Kočí – Jelínek, Chromý (8. Stanke), Novák, Nevšímal ml. – Kubalík, P. Krutský ml.

Velký Osek – Plaňany 0:4

„Utkání o šest bodů jsme vůbec nezvládli a po katastrofálním výkonu prohráli. Soupeř začal utkání jen 
v deseti hráčích a my jsme podlehli klamnému omylu, že vše bude snadné. Je pravda, že jsme měli optickou převahu, ale větší šance měl soupeř. Přesto se šlo do šaten za stavu 0:0. Druhý poločas začal soupeř lépe a po úniku byl podražen naším brankařem plaňanský útočník a z následného pokutového kopu dostal své mužstvo do vedení. My jsme odpověděli zvýšenou aktivitou, ale srovnat se nám nepodařilo. V největší šanci selhal Špaček a z následného protiútoku navýšili hosté vedení. Styl, jakým jsme se v tomto zápase prezentovali, nám již nedával šanci na obrat a tak soupeř přidal ještě další dvě branky. 
Z předvedené hry jsme jako trenéři opravdu rozčarováni," posteskl si trenér Velkého Oseka Jiří Sodoma.

„Utkání pro nás nezačalo dobře. Bloudící záložník Švehla způsobil, že jsme prvních patnáct minut hráli o deseti. I tak jsme si vytvořili dvě čisté šance, které jsme neproměnili. Domácí zahrozili až po půl hodině rychlým průnikem do naší obrany, ale Hradecký svým vyběhnutím brance zabránil. Do poločasu ještě zahrozilo po jedné šanci na každé straně, ale výsledek zůstal stejný. Vstup do druhého poločasu nám vyšel a po faulu na T. Freunda proměnil penaltu Proskočil. Domácí se za druhý poločas prakticky, kromě jednoho závaru, nedostali k naší brance. Druhý gól přidal po sólu opět Proskočil, který pak svým centrem vybídl ke skórování Brecíka. A když průnik Švehly skončil penaltou, Proskočil dostal šanci zkompletovat hattrick. Velmi dobrý rozhodčí Netáhlík, který přispěl ke slušné úrovni utkání," řekl trenér Plaňan Tomáš Kučera.

Branky: 50. z PK, 55. a 90. Proskočil, 63. Brecík. Rozhodčí: Netáhlík. ŽK: 1:4. Diváci: 50. Poločas: 0:0.
Velký Osek: Kalinec – Šmiřák, Sixta, Koubek, Špaček – Koška, D. Adamec, J. Karban, S. Karban (75. From) – Mašek (46. M. Černý), Bayer (75. Sodoma).
Plaňany: Hradecký – A. Kučera, M. Vinš, Břichnáč, Grulich – T. Freund (67. T. Kučera), Švehla, Brecík, Češner, M. Freund – Proskočil.

Zásmuky – Břežany 12:0

„Už na začátku utkání bylo vcelku jasné, jak se bude zápas odvíjet. Hosté nastoupili pouze v deseti a od prvních minut přicházela z naší strany šance za šancí. Poločas skončil ještě milosrdně. Ve druhém poločase navíc dostal hostující hráč červenou kartu, když chytil balon rukou na brankové čáře. To už pak byla jen otázka, na jakém čísle se zastaví konečné skóre. Jsme rádi za tři body. Teď už musíme koukat ale dopředu a připravit se na příští kolo," podotkl trenér Zásmuk Václav Jindra.

„Už to došlo tak daleko, že nás bylo jen deset, takže to i na hřišti tak vypadalo. Ze hry jsme neměli vůbec nic a po vyloučení našeho hráče to bylo ještě horší. Díky několika zákrokům našeho brankáře a nemohoucnosti domácích útočníků jsme dostali „jen" 12 gólu. Dělali jsme ostudu v kraji a teď 
v tom plynule pokračujeme v okrese, ale máme, co jsme (ne)chtěli," hlesl hrající trenér Břežan Michal Pikner.

Branky: 9. a 30. Benda, 11. Sobotka, 29., 56., 60. a 63. Chábera, 62. a 66. Roth, 71. Mašín, 80. Svoboda, 85. Jonáš. Rozhodčí: Dvořák. ŽK: 0:2. ČK: 56. Karban (B). Diváci: 80. Poločas: 4:0.
Zásmuky: Kubelka – Borovička, Čapek, Kraus, Vondráček – Chábera (77. Svoboda), Benda (68. Jonáš), Mašín, Roth – Sobotka (24. Olšan), Lindner (71. Vokáček).
Břežany II: Zeman – Borovička, Trejbal, Karban – Svoboda, Slavík, Pikner, Pekárek – Stejskal, Kolář.

Libodřice – Žiželice 
3:3 (PK 3:2)

„Věděli jsme, že utkání nebude jednoduché, což se také potvrdilo. Soupeř nám dělal problémy především svou rychlostí a dobrou kombinační hrou. Šance se střídaly na obou stranách, přesto první poločas skončil bez branek. Druhý poločas byl podobný tomu prvnímu akorát s rozdílem, že v něm již padaly branky. Soupeř se ujal vedení, na což jsme dokázali reagovat dvěma rychlými góly Hrstky. Po naší chybě soupeř vyrovnal a po chvíli šel do vedení, když proměnil pokutový kop. Remízu zajistil pět minut před koncem Heverle. Penaltový rozstřel jsme zvládli, za což jsme rádi. Dva body s tak kvalitním soupeřem, jako jsou Žiželice, se cení. Oboustranně se hrál kvalitní fotbal s mnoha šancemi na obou stranách, což se fanouškům muselo líbit," uvedl trenér Libodřic Lukáš Lanc.

„Během první půlky jsme viděli nezáživné utkání plné osobních soubojů uprostřed hřiště. Z mého pohledu jsme se prvních deset minut rozkoukávali a aktivní byli domácí, v dalších pětatřiceti minutách jsme byli lepším týmem, s více gólovými šancemi. Nicméně jako již tradičně jsme je zahazovali. O přestávce jsme si řekli, co je potřeba změnit, čeho se vyvarovat a jak si dojít pro tři body, které jsme v Libodřicích chtěli vybojovat. Od 55. do 70. minuty se na hřišti strhla vyloženě branková přestřelka. Diváci viděli pět branek, nicméně já z pozice asistenta trenéra jsem rozhodně spokojen nebyl. V obraně jsme hráli naivně, dopouštěli se chyb, přišli o vedení, soupeř dokonce utkání otočil a vzápětí jsme zase strhli vedení na svou stranu my. Jenže ani to nám nepomohlo vedení udržet až do konce a pět minut před koncem jsme byli po zásluze potrestáni za naši hru, která byla plná chyb a nepřesností. Utkání tak skončilo remízou a v letošním druhém penaltovém rozstřelu jsme úspěšní nebyli. Jsem velice rozladěn z našeho výkonu a rozhodně nejsem spokojen, protože jsme v Libodřicích jednoznačně ztratili dva body jako tým, který byl 75 minut lepší," podotkl asistent Žiželic Jiří Novotný.

Branky: 57., 63. Hrstka, 65. Heverle – 55. a 65. Lekeš, 70. Korčák. Rozhodčí: Pluhař. ŽK: 1:1. Diváci: 100. Poločas: 0:0.
Libodřice: Kolář – Škopek, Baško, Oliva, Medlen – Heverle, Sova, Kovařík (81. Novotný), Hovorka (78. Šudy) – Pohanka, Hrstka.
Žiželice: Mical – Bubeník (89. Scháněl), M. Živný, Kučera, Chlupáč – Novotný, Hůlka, Lekeš, D. Živný – Korčák, Kubelka.

Jevany – Kouřim 
0:0 (PK 4:3)

„Od začátku zápasu se hrál velmi pohledný fotbal, kde obrany dominovaly nad útočníky. Kouřim se prezentovala velmi dobrým výkonem celého týmu a je vidět, že stoupá v tabulce přeboru vzhůru. Opět náš tým neproměnil tři velké šance, dvakrát Novák a jednou Popelka, a to nás stálo tři body. Velmi nám scházel útočník Koula, kterému se narodila dcera a touto cestou mu celý tým blahopřeje. Divákům děkuji za vytvoření hezké atmosféry a hráčům za velmi dobrý výkon. Pokutové kopy jsou vždy velkou loterií a opět se ukázal náš brankář Tolstikov, který tři zneškodnil," uvedl trenér Jevan Jan Lahoda.

„Bod z Jevan bereme. Zápas mohl skončit jak vítězstvím domácích, tak i naším. Hrála se spíše překopávaná, zápas byl plný osobních soubojů a faulů na obou stranách. Do vápen tak létal jeden nákop za druhým, ale žádný tým z toho nic nevytěžil. Pokud nepočítám náš neuznaný gól pět minut před koncem, z mého pohledu regulérní. Na druhou stranu domácí dvakrát netrefili prázdnou branku. Nevyužili také samostatný nájezd, stejně jako my. Musíme kluky pochválit, zápas jsme odbojovali a favorizovaným domácím jsme byli vyrovnaným soupeřem," řekl hrající trenér Kouřimi Martin Snížek.

Rozhodčí: Löwe. ŽK: 3:5. Diváci: 105. Poločas: 0:0.
Jevany: Tolstikov – Chaloupka, R. Krejčík st., Čechák, Jásek – Pacourek, Krákora, Bečvařík, Končický – Novák (77. Šístek), Popelka.
Kouřim: L. Havránek – Svoboda, Holub, Bug (63. Jasenovský), M. Havránek – Novák, Královský, Macháček, Ružinský – Dufek (81. Charvát), Snížek.

Bečváry – Jestřabí Lhota 2:0

„Prvních deset minut nás soupeř zaskočil svou aktivní hrou, vypracoval si brankovou příležitost a náš stoper musel hasit na poslední chvíli na brankové čáře. Pak jsem začali hrát více s míčem my, byli jsme více v pohybu, vyhrávali více osobních soubojů a odměnou nám bylo poločasové vedení 2:0. Druhý poločas jsme zvládli podle našich představ. Nepustili jsme hosty už do žádné šance a naopak minimálně dvě stoprocentní jsme neproměnili. Většina zápasu se odehrávala na polovině soupeře a my s jistotou dokráčeli za dalšími body. Všichni hráči zaslouží pochvalu za kvalitní a zodpovědný výkon. Myslím, že se hrál dobrý fotbal, k čemuž přispěli také hosté i velmi dobrý výkon rozhodčího," konstatoval trenér Bečvár Josef Kuba.

„Naděje, že něco v Bečvárech uhrajeme, byla hned v úvodu utkání, kdy Martínek utekl po levé straně, brankář Stoupa proti němu vystoupil, Martínek přihrál na vápno Kurešovi, který dobře vystřelil, ale na brankové čáře zachránil obránce. Za pár minut byla na druhé straně velká šance, naštěstí Vanta dal z malého vápna vedle. Hra byla celkem vyrovnaná, i když soupeř potvrzoval kvalitu. A když v polovině prvního poločasu dal Černý gól, začali jsme ztrácet půdu pod nohama. Před přestávkou dali domácí druhý gól a bylo s námi zle. Do druhého poločasu jsme chtěli s výsledkem něco udělat, ale výborně hrající Bečváry nám toho příliš nedovolily. Naopak, výsledek je pro nás milosrdný, protože soupeř další čtyři velké šance neproměnil. Buď to byla zásluha Herese, nebo situace Bečváry špatně řešily. Bez chyby řídil rozhodčí Uher," konstatoval trenér Jestřabí Lhoty František Machurka.

Branky: 22. a 42. Černý. Rozhodčí: Uher. ŽK: 2:2. Diváci: 70. Poločas: 2:0.
Bečváry: Stoupa – Uher, Holub, V. Kšírl (80. Kubásek), J. Kšírl (70. Čáslava) – P. Kuba, Horáček, Dědek, Jahoda (85. Šmejkal) – Černý, Vanta.
Jestřabí Lhota: Heres – Záhora (77. Jehlička), Klička, Skalický, L. Týma – Krajíček, Kesner, Kureš (46. Dohanič), Mikeš (77. L. Soukup) – Martínek (77. Kubíček), Krupka.

Konárovice – Krakovany 3:2

„Přivítali jsme doma Krakovany, o kterých víme, že mají kvalitní tým. Také to od začátku bylo poznat i na hřišti. Bohužel pro Krakovany vše končilo na hranici našeho vápna. První gól jsme dali my. Po krásném centru J. Pokorného hlavičkoval M. Černík bez problému do branky. Po obdrženém gólu Krakovany ještě přidaly. Bohužel jsme inkasovali při nedůrazu ve vápně. Na konci prvního poločasu jsme zvýšili na 2:1 
z penalty, kterou bez problému proměnil R. Pokorný. Do druhého poločasu jsme šli uhájit doma tři body. Bohužel Krakovany důrazem po rohovém kopu srovnaly skóre na 2:2. Jenže my máme Vokouna, který má výbornou formu a po centru se zorientoval nejrychleji ve vápně a poslal hlavou balón mezi tyče. Šli jsme do vedení 3:2, ale Krakovany si chtěly nějaký bod odvézt. Do konce zápasu nás zatlačily na naši polovinu, ale vše jim končilo na vápně. Takže jsme doma vydřeli důležité tři body. Musím poděkovat klukům za zvládnutý zápas takticky a hlavně bojovně," uvedl trenér Konárovic Petr Jandák.

„Utkání o důležité body se od začátku vyznačovalo více bojem než nějakou líbivou kopanou. Naším cílem bylo minimálně v tomto zápase neprohrát, což se nám nepodařilo. Hlavní příčina byla v tom, že jsme domácím umožnili vlastní nedůsledností skórovat. Zejména při první a třetí brance, kdy jsme nechali bez jakéhokoliv ataku hlavičkovat soupeře. Dvakrát se nám podařilo vyrovnat. Třetí branku vstřelil soupeř ve druhém poločase, dá se říci, že se snad dostal za poločas jednou do našeho velkého vápna. Většinu druhého poločasu jsme soupeře tlačili, ale náš tlak byl platonický. V největší šanci byl Jelínek, který se dostal sám před brankáře, bohužel trefil vnitřní stranu tyče, od které šel míč po brankové čáře ven. Domácí umně druhý poločas rozkouskovali, kdy po každém souboji polehávali na trávníku a asi i díky větší touze po vítězství získali body," uvedl trenér Krakovan Vlastimil Chlád.

Branky: 13. M. Černík, 43. R. Pokorný, 77. Vokoun – 37. Jelínek, 61. R. Tlučhoř. Rozhodčí: Baroch. ŽK: 4:3. Diváci: 80. Poločas: 2:1.
Konárovice: Svoboda- R. Černík, Jandák, Brunclík – Sojka, R. Pokorný, J. Pokorný (80. P. Pokorný), Vokoun, M. Černík – Kahoun, Patočka.
Krakovany: Špinka – Kutil, Jelínek, Šindelář (80. Oberreiter), Neruda – Pospíšil (60. Novotný), R. Tlučhoř, L. Tlučhoř, Louda – Sixta, Dostál.

Tabulka

1. Bečváry ⋌ 8 8 0 0 0 31:9  24
2. Jevany ⋌ 8 6 1 0 1 24:16 20
3. Libodřice ⋌ 8 5 1 0 2 34:18 17
4. Žiželice⋌ 8 4 1 0 3 29:19 14
5. Pečky⋌ 8 4 1 0 3 25:18 14
6. Jestřabí Lhota ⋌ 8 3 1 1 3 20:12 12
7. Kouřim⋌ 8 3 1 1 3 16:19 12
8. Konárovice ⋌ 8 4 0 0 4 20:27 12
9. Krakovany ⋌ 8 3 0 1 4 19:16 10
10. Nučice⋌ 8 3 0 1 4 15:18 10
11. Velký Osek⋌ 8 3 0 1 4 22:27 10
12. Plaňany ⋌ 8 3 0 0 5 15:22  9
13. Zásmuky ⋌ 8 1 0 1 6 25:29  4
14. Břežany II⋌ 8 0 0 0 8  7:52  0