„Před sezonou jsme chtěli hrát do pátého místa, v polovině sezony jsme byli první a na tomto místě jsme chtěli skončit i na konci. To se podařilo, a že to bylo bez ztráty bodu, to byla nadstavba," řekl spokojený trenér Bohuslav Mokříž.

Kádr, který máte v Polepech k dispozici, je velmi kvalitní a své zkušenosti ukazuje v každém zápase. Bude třeba ho do vyšší soutěže posílit?
Kádr je kvalitní, ale věk a s tím přicházející zdravotní problémy se ovlivnit nedají. Někteří hráči končí a kádr bude třeba doplnit.

Když zapátráte v paměti, po kterém zápase jste byl s předvedeným výkonem nadmíru spokojen a kdy jste měl naopak k radosti hodně daleko?
Hodně kvalitní výkony jsme předvedli v prvním a v posledním jarním kole, kdy jsme porazili Bohemii Poděbrady a Sokoleč. Naše výkony rostly vždy s kvalitou soupeře.

Fotbal je týmová hra, přesto máte v týmu několik individualit, které dokážou rozhodnout zápas, nebo alespoň strhnout svým výkonem zbytek týmu. Vyzdvihl byste po této sezóně některého z hráčů?
V jarních zápasech to určitě byli Kalivoda, Javorek, Müller a přes zdravotní problémy hrály dobře i vůdčí osobnosti týmu, Kmoch a Suchánek.

V postupové sezóně vždy hrají prim pozitivní závěry. Najde se však i nějaké negativum, které není radno do nové sezóny přehlížet?
Po odchodech některých hráčů nebude jednoduché kádr doplnit a případně posílit.

K dobré atmosféře v týmu patří i vzájemné hecování mezi hráči, které občas přeroste v nějakou zajímavou sázku, či vtípek. Někdy tomu neuteče ani osobnost trenéra. Patříte k těm, kteří na takové popichování přistoupí, nebo si naopak v takovém případě držíte odstup?
S většinou hráčů jsem si ještě zahrál, tykají mi, takže to je odpověď na otázku. Vždy ale platí, že když jsme na tréninku, tak se pořádně trénuje a to, co si řekneme před zápasem, tak se plní. V tom problém není.

Nejen kvůli stísněným časovým podmínkám, ale i vzhledem k dovoleným a dalším prázdninovým kratochvílím, je letní příprava dosti specifická. Jak bude probíhat v Polepech a kdy ji zahájíte?
Přípravu jsme zahájili 12.července, ale je pravda, že když se kádr téměř z jedné třetiny mění, tak je v letním přípravném období času opravdu málo. Máme za sebou zatím jedno přípravné utkání, porazili jsme Leštinu 4:0.

První červnový den vstoupil v platnost nový přestupní řád. Jak se to dotklo vašeho týmu? Podařilo se vám ulovit posily do příštího ročníku, nebo vás naopak tato možnost o některé hráče připravila?
V Polepech to funguje trochu jinak, již v předstihu jsme věděli, kteří hráči pravděpodobně v případě přihlášení I. A třídy nebudou dále pokračovat. Doplnění kádru se stále řeší.

Statistika

Střelci

27 – Javorek
22 – Müller
15 – Kalivoda
9 – Suchánek
5 – Slezák, Kmoch
3 – Hruška, Dittrich, Linhart
2 – Böhm, Sova
1 – Křelina, Hejduk, Vaňkát, Macháček, Stojka, Zelenka

Sestava kola

12 – Kalivoda
8 – Javorek
7 – Müller
5 – Černý
4 – Suchánek
2 – Rak, Slezák, Kmoch, Linhart, Macháček
1 – Böhm, Sova, Dittrich, Hejduk