„Nepodařilo se nám bohužel navázat na výkon z minulého utkání. Přestože začátek nebyl z naší strany nejhorší a vytvořili jsme si dvě až tři slibné situace, ve zbývajícím průběhu utkání jsme po všech stránkách zklamali a zaslouženě odjeli s debaklem," uvedl trenér Jiří Černý.

„Nejvíc mě mrzí, že mužstvo ani nebojovalo, bez nasazení a bojovnosti nelze v těchto zápasech uspět," dodal.

Svěřenci Jiřího Černého jsou po třech kolech na jedenáctém místě. O další body budou bojovat v sobotu doma od 10 hodin proti Chrudimi. Ta na body stále čeká.

Sestava: Dejmek (41.Hruška) – Natan, Procházka, Vondráček, Villner – Kopáček, Miškovský (65. Šendera) – Piskač, Hran Ca (33.Pikner), Fuxa (75. Lylo) – Stánok.

Šestnáctka má první body

Zatímco sedmnáctka prohrála, jejich mladší kolegové slavili úspěch. Po výhře 2:1 získali do tabulky České ligy první tři body. „Po bojovném výkonu se nám povedlo vstřelit první mistrovské branky a vybojovat první mistrovské body 
v soutěži," ulevil si po utkání asistent Petr Káninský.

Kolín měl lepší vstup do zápasu. V první půli vstřelil dva góly a to rozhodlo. „V bojovném zápase jsme si dokázali vytvořit několik brankových příležitostí, ale bohužel se nám podařilo vstřelit jen dvě branky, i když musíme uznat, že i soupeř si vytvořil několik brankových příležitostí, které neproměnil díky nepřesnému zakončení nebo zákrokům výborně chytajícího Dejmka. Bohužel se soupeři povedlo po hodině hry snížit z vymyšleného pokutového kopu, a tak se závěr stal velice dramatickým. Soupeř nás zatlačil na naší polovinu, jeho tlaku jsme ale odolali a mohli zvýšit z protiútoků, ale bohužel jsme špatně řešili brankové příležitosti, proto to byly nervy až do poslední minuty," podotkl Káninský.

„Dnes musíme kluky pochválit za bojovnost a vysoké nasazení, které nás dovedlo 
k prvnímu vítězství. Opět se však projevilo naše špatné řešení útočné fáze hry, kdy docházelo ke zbytečným ztrátám míče a tím jsme dostávali soupeře do hry. Proto nesmíme usnout na vavřínech prvního vítězství, protože nás čeká ještě hodně práce," dodal.

Kolín se díky výhře posunul na desáté místo. To bude v sobotu bránit proti Chrudimi. Duel začíná ve 12.15 hodin.

Branky: Rosendorf, Hobík. Poločas: 0:2.
Sestava: Dejmek – Vyhnánek, Drobný, Exner, Bukač – O. Novák, Ceral (60. Salva), Matějka (55. Nekolný) – M. Novák (71. Vojtíšek), Hobík, Rosendorf.