„Premiéra byla hodně napínavá. Až do konce. A vítězná. Měli jsme jen těsný náskok a obával jsem se, abychom o tři body nepřišli. Ale premiéra měla sladkou tečku,“ oddechl si po zápase muž, který v posledních letech trénoval týmy na Nymbursku – Libici nebo Poděbrady.

Vyhráli jste, ale o body jste se museli strachovat až do konce zápasu.
Byla by škoda také utkání ztratit. Udělali jsme v utkání dost chyb a celkem zbytečně jsme dvakrát inkasovali. Když jsme dvakrát vedli o dva góly, měli jsme být více v klidu. Snad ale výhra klukům pomůže do dalších zápasů.

Jaká pozitiva a naopak negativa jste si odnesl z dosavadního působení u týmu?
Velmi pozitivní byl přístup všech hráčů. Na hřišti se všichni vydali do posledních sil a bez toho to nepůjde ani dál. Negativní bylo to, že jsme dělali dost chyb, měli jsme zbytečné a laciné ztráty míče. A to soupeři trestají.

Když jste nastupoval do funkce, konzultoval jste situaci s odvolaným trenérem Jiřím Ceralem?
Bavili jsme se spolu.

A co vám o týmu říkal?
Sám věděl, že je potřeba nový impulz a to bylo hlavní téma debaty. Víc není potřeba říkat. Navíc ve Velimi odvedl dobrou práci. Někdy se prostě nedaří, to je zcela normální.

Budete v hráčském kádru dělat nějaké změny?
Pokoušeli jsme se někoho sehnat, ale nepovedlo se. Oslovení hráči chtěli zůstat ve svých klubech. V tomto období to není jednoduché. Budeme pracovat na tom, abychom se zlepšili ve stávajícím složení.

Velimský fotbal dobře znáte. Kdysi jste zde působil jako aktivní hráč, nyní jako trenér. Častokrát jste přijel i jako soupeř. Co byte řekl o tomto klubu?
O zázemí není potřeba cokoli říkat. Parádní travnatá hřiště, jedno osvětlené, totéž umělá tráva. Co víc si přát. Klub funguje jako před lety, kdy jsme ještě hráli divizi. Teď by to ještě chtělo lepší výsledky A – týmu a snad budou všichni spokojeni.