Velim B – Libodřice 3:1

„Konečně vítězství, které se ale nerodilo snadno. Musím přiznat, že jsme měli velké štěstí. Za ziskem tří bodů stojí vynikající zákroky našeho gólmana a dvě povedené kombinace v poslední čtvrthodině zápasu. Hosté se ujali vedení po střele uvnitř vápna. My jsme branku hostů střelami po většinou míjeli. Ve druhém poločase měli hosté dva brejky, které skvěle zlikvidoval Dejmek. V 73. minutě pak přišla rychlá kombinace po straně, po které vyrovnal Slavík. Chvíli na to přišla druhá, Kadlec byl ve vápně faulován a nařízenou penaltu sám proměnil. Těsně před koncem přidal třetí branku po standardce hlavou Srp. Za tři body spokojenost, ale na hře je stále hodně co zlepšovat,“ přiznal trenér Velimi B Jiří Ptáček.

„Utkání se muselo líbit. Bohužel pro nás dopadlo se špatným koncem, jelikož jsme nedokázali proměnit vyložené šance, a to rozhodlo. Hráčům chci poděkovat za bojovnost a dobrou hru,“ řekl trenér Libodřic Vladimír Zelinka.

Branky: 72. Slavík, 75. Kadlec z PK, 88. L. Vlk – 24. Hrstka. ČK: 75. Baško (L). Poločas: 0:1.
Velim B: Dejmek – O. Kosina, Čepelák, Srp, L. Vlk – Kyncl, J. Vlk, Víšek, Nedbal (85. Kasal) – Zajíc (46. Slavík), Kadlec.
Libodřice: Kolář – Škopek, Baško, Němec, Medlen (83. Dittrich) – Pohanka, Pěkný, Hovorka (83. Skočdopole), Pánek – Sova, Hrstka.

Dobré Pole – Radim 2:0

„V prvním poločase jsme hráli zodpovědně zezadu, směrem dopředu se nám dařilo hrát kombinačně a do šatny jsme šli za stavu 1:0. Po pěkné akci Špičkův centr uklidil k tyči Potůček. Ve druhém poločase se snažila hrát zase Radim, která se logicky musela tlačit dopředu, ale vše končilo na naší obraně až na hlavičku v závěru, kterou kryl gólman. Podařilo se nám vyhrát třetí zápas v řadě, takže pohled na tabulku je už o něco veselejší, ale nesmíme si dobrý dojem zkazit v dalších zápasech. Těšíme se na derby v Nučicích,“ uvedl trenér Dobrého Pole Ondřej Štefančík.

„Utkání nenabídlo žádnou fotbalovou hitparádu. Náš tým dorazil na utkání nekompletní. V prvním poločase to bylo vyrovnané, kdy oba soupeři nenabídli moc velkou fotbalovost, ale byli to domácí, kteří vstřelili branku. V druhé půli jsme sahali po vyrovnání, ale gól v tomto zápase nám nebyl přán. Domácí se za polovinu dostali sporadicky nakopávanými balóny. Po jednom takovém po faulu Arnolda kopali pokutový kop. Tím byl zápas z naší strany zpečetěn,“ uvedl trenér Radimi Ondřej Exner.

Branky: 20. a 78. z PK Potůček. ČK: 87. Arnold (R). Poločas: 1:0.
Dobré Pole: Neveselý – Jícha, Štefančik, Flieger, Ledvina (63. Švrčula) – Špička, Páral, Královský, Štika (81. Varyš) – Žirovnický (73. Krejčí), Potůček.
Radim: Arnold – Hrabal, Mašín, Synek, Král – Vaníček, Doležal, Čábelka, Postelt (46. Dejl) – Exner (78. Soukal), Krutský (71. Hanuš).

Žiželice – Pečky 1:5

„Musíme si přiznat, že jsme nepodali optimální výkon. Myslím si, že se na nás projevila tíha domácího prostředí. Neumím si vysvětlit proč venku hrajeme pěkný fotbal a doma se trápíme. Naše cesta za záchranou bude hodně těžká. Do konce soutěže zbývá devět kol. Musíme bodovat s někým jiným. Jedná se o druhou porážku ze dvou kol na domácí půdě. To je velmi znatelné. Pokud nepřivezeme body ze hřiště soupeře, tak bude velmi těžké a složité se zachránit,“ přiznal trenér Žiželic Luděk Špaček.

„Z vítězství mám radost a očekávám, že nám přinese větší klid a herní pohodu do dalších zápasů. Do podzimní formy máme ještě daleko, ale se zlepšenou hrací plochou se začínáme zlepšovat a řada hráčů se dostává do očekávané formy. Zápas jsme začali rychlou brankou a během několika minut jsme mohli vést již 2:0, ale nedali jsme a tak jsme si na další dvě branky museli počkat naštěstí do konce prvního poločasu. Ve druhém jsme již nepřipustili žádné drama a utkání jsme v klidu dovedli do vítězného konce.
Musím říci že domácí tým neuvěřitelně chyboval v obraně a my jsme toho dokázali využít. Věděli jsme, že největší nebezpečí nám hrozí od Korčáka a tak jsme ho dokázali nepřipouštět do hry a navíc jsme domácí nutili hrát do dobře zorganizované obrany a my jsme měli dost prostoru na protiútoky. Tohle vše byl základ naší výhry. Mám radost z výkonu Štěpána Růžičky, který byl u všech našich branek a jeho výkon z každou brankou rostl,“ uvedl trenér Peček Petr Šafránek.

Branky: 77. Fořt – 8., 38. a 72. Růžička st., 33. Materna, 68. Křivský. Poločas: 0:3.
Žiželice: Mical – Chlupáč, Živný, Konhefr (62. Špaček), Bubeník (67 Midloch) – Bláha (46. Fořt), Mejvald, Novotný, Mitrev – Apiján, Korčák.
Pečky: Cihlář – Konůpek, Modrovič, Plaček, Holub – Materna (76. L Novák), Křivský, Králík (71. Štégl), M. Novák (84. Richter), Lindner – Růžička st.

Červené Pečky – Jevany 0:3

„Čekal nás jeden z aspirantů na postup. Jako už ve spoustě předchozích zápasů jsme zaspali začátek a v patnácté minutě jsme prohrávali. Pak bylo k vidění bojovné utkání, kde hosté byli jistější na balónu a přesnější v kombinaci, ale i my jsme byli schopni se do šancí dostat. Bohužel ani Převrátil ani Hanousek nedokázali dostat míč na branku a tak opět udeřilo na druhé straně. Ve druhé půli jsme se snažili s výsledkem něco udělat, dokázali jsme soupeře přitlačit před jeho branku, ale Hanousek hlavou netrefil bránu, Rauchovo zakončení samostatného nájezdu stačil obránce vykopnout z prázdné branky a Podneckého hlavičku zachraňoval na čáře opět jeden z obránců. Když vzápětí z rychlého protiútoku daly Jevany třetí branku, bylo rozhodnuto,“ řekl trenér Červených Peček Pavel Pospíšil.

„Na zápas s posledním týmem jsme přijeli konečně s lavičkou plnou náhradníků. Od začátku utkání jsme domácí přitlačili na jejich polovinu. Bylo jen otázkou času, kdy se naši hráči trefí. První banku vstřelil v 15. minutě Krákora po přihrávce Panenky. Poté se trefil ukázkovou střelou z 25 metrů Hybner. Další šance jsme už ale neproměnili. Do druhé půle jsme vstoupili s vědomím, že se v zápase nemůže nic stát. Po našich chybách měli domácí dvě tutové šance, ale v koncovce selhali. Brankovou pojistku přidal v 63. minutě Janouch po přihrávce Sochůrka. Červené Pečky podaly v zápase bojovný výkon, ale my jsme si vítězství plně zasloužili,“ konstatoval trenér Jevan Jan Lahoda.

Branky: 15. Krákora, 27. Hybner, 63. Janouch. Poločas: 0:2.
Červené Pečky: Pospíšil – Charouzd (68. Koubský), P. Podnecký, Přiklopil, Panic – Rauch, T. Podnecký (80. Krátký), Svoboda, Bulíř – (72.Hendrych), Převrátil (46. Zdeněk), Hanousek.
Jevany: Zoul – J. Novák, Bečvařík, Birkuš, Čechák (75. Jásek) – Hybner (39. Sochůrek), Krákora (84. P. Moravec), Panenka (90. Chaloupka), T. Novák (46. Ravizza) – Janouch, Popelka.

Tuklaty – Býchory 0:3

„Do utkání proti silným Býchorům jsme nevstoupili úplně špatně, snažili jsme se bránit a z rychlých brejků udeřit. Bohužel soupeř má kvalitu, na kterou jsme nestačili. Dva nepokryté centry a jeden průnik středem a do přestávky to bylo 0:3. Tím bylo po utkání. My jsme se alespoň snažili vstřelit branku, první na jaře, ale bohužel naše neschopnost je už doopravdy k zamyšlení. Soupeř v druhém poločase polevil a my jsme chodili dva na jednoho, jeden na brankáře a stejně jsme neproměnili. I v prvním poločase jsme měli dvě vyložené šance, bohužel bez vstřelených branek se fotbal nedá hrát. Sráží nás to pak i v obraně, protože víme, že jakmile dostaneme dva góly, tak je pravděpodobnost vítězství mizivá,“ posteskl si trenér Tuklat Roman Nešpor.

„První poločas se odehrával většinou na půlce soupeře. Po zásluze jsme také vstřelili tři góly. Domácí si vytvořili jednu šanci, kterou ale zneškodnil bravurním zákrokem Kašpar. Druhá půle z naší strany už tak kvalitní nebyla. Přizpůsobili jsme se hře soupeře, který si vytvořil víc šancí, naštěstí žádnou neproměnil. Hlavně za první poločas jsme si tři body zasloužili,“ konstatoval trenér Býchor Marek Chvalovský.

Branky: 15. Chadraba, 35. Lev, 42. Teplý. Poločas: 0:3.
Tuklaty: Pazdera – Jambor, Werbynský, Vébr, Bazal – Bárta (81. Pacovský), Halgaš (62. V. Procházka ml.), Kotala, Pytloun (80. Kuneš) – Blaščok, D. Procházka.
Býchory: Kašpar – Funda, Vaňkát, Jirkovský, M. Chlumský – Vyhnánek, P. Chlumský, Teplý, A. Chvalovský – Lev, Chadraba (80. Revenda).

Krakovany – Kouřim 2:1

„V prvním poločase s dobře hrající Kouřimi jsme tahali za kratší konec. Vázla kombinace, nebyli jsme vůbec nebezpeční. Soupeř se ujal vedení po rohovém kopu, kdy jsme nepokryli hráče, který se nemýlil. Zlepšení z naší strany nastalo ve druhém poločase, kdy jsme začali být nebezpeční. Nejprve vyrovnal krásnou střelou Hačka a následně univerzál Špinka proměnil s přehledem nájezd po přihrávce Hačky. Ve snaze srovnat stav skóre hosté hru hodně otevřeli, jejich příležitosti opět bravurně zmařil Douděra a v závěru utkáni Špinka, který ho musel z důvodů zranění v 80. minutě vystřídat. V závěru jsme měli několik příležitostí z brejků do otevřené obrany, ale skórovat se nám nepodařilo,“ uvedl trenér Krakovan Vlastimil Chlád.

„Začátek utkání byl oboustranně opatrný a čekalo se na první chybu. My šli do zápasu ve stejné sestavě jako minulý týden a také na taktice nic neměnili. Po několika neproměněných šancích jsme se ujali vedení po rohovém kopu, kdy domácí celek nedokázal odvrátit míč a po mnoha odrazech se dostal k Paclíkovi, který ho uklidil do sítě. Pak následovala ještě jedna naše velká příležitost, ale stav se bohužel neměnil. První poločas jsme byli jednoznačně lepším týmem, jen nás bohužel trápila koncovka,“ popsal první poločas trenér Kouřimi Miroslav Hrdlička.

„Druhý poločas byl z naší strany diametrálně odlišný. Domácí celek nás začal přehrávat a my kupili chybu za chybou. To se podepsalo i na vyrovnávací brance Krakovan, kdy jsme nedokázali přerušit hru. Tento okamžik byl v utkání zlomový. My přestali hrát, chyběla nám chuť, pohyb a snaha porvat se o výsledek. To nemohlo skončit jinak, než vedoucí brankou a jak se ukázalo i vítěznou brankou soupeře. Měli jsme hlavy dole, přibývalo nepřesností. Místo hry jsme se věnovali zbytečným diskuzím s rozhodčím a uchylovali se k nesmyslným zákrokům,“ popsal hlavní aspekty neúspěchu ve druhém poločase Miroslav Hrdlička.

„Měření sil celků z popředí tabulky byl ukázkovým příkladem dvou odlišných poločasů. My byli lepší v prvním poločase, ale mizernou koncovkou nechali domácí ve hře. Ti zase opanovali druhý poločas, ovšem na rozdíl od nás byli efektivnější a to rozhodlo,“ dodal hostující trenér.

Branky: 54. Hačka, 62. Špinka – 29. Paclík. Poločas: 0:1.
Krakovany: Douděra – Věříš, Jelínek, Šindelář (25. Špinka), Kutil – Hačka, Tlučhoř, Kozel, Dostál – Sixta (65. Olexa), Antoš (89. Chvojka).
Kouřim: L. Havránek – Svoboda (89. Kosmata), Tománek, Holub, Novák – Světnička, Paclík, Macháček (76. Hovorka), Ružinský – Dufek, Snížek.

Plaňany – Nučice 0:4

„Zápas velmi průměrné úrovně, kdy nás Nučice prvních dvacet minut přehrávaly. Stačil jim jednou dobře vhozený aut k úvodní brance. My jsme si vytvořili dvě stoprocentní šance, ale bez úspěchu. Ve druhé půlce jsme hráli skoro půl hodiny na polovině soupeře, ale byl to jalový tlak. A když hosté po rohu zvýšili náskok o dvě branky, my jsme již sílu na zvrat neměli. Bohužel naše reálná síla a přístup k utkání odpovídá našemu současnému postavení v tabulce,“ posteskl si trenér Plaňan Tomáš Kučera.

„Do zápasu jsme vstoupili aktivně, ale prosadili jsme se až po devatenácti minutách. Dlouhý aut do vápna si zpracoval Kubalík a propálil Hradeckého. Několikrát také zahrozil Šulc, ale jeho pokusy plaňanský gólman se štěstím vyrazil. Postupem času se domácí dostávali do hry a během první půle se ocitli dvakrát až před Tomášem Krutským. Ten obě střely reflexivně vyrazil na roh a dál nás svými zákroky držel. Druhý poločas byl soupeř lepší, ale gól jsme dokázali dát my, po rohu hlavičkoval Vlasák k levé tyči. Tato situace rozhodla zápas a domácí rezignovali. Na 0:3 zvyšoval v 80. minutě Novák krásnou střelou a účet uzavřel po rychlém protiútoku Kubalík,“ pospal duel stoper Nučic Jan Vedral.

Branky: 19. a 84. Kubalík, 70. Vlasák, 80. Novák. Poločas: 0:1.
Plaňany: Hradecký – Hanzálek (77. Nykodým), Břichnáč, Vinš, Andrašík – T. Freund, Málek (62. Jambor), Švehla, Konůpek, Beníšek – Klucska.
Nučice: T. Krutský – Šulc, Hurtík, Bradáč, Vedral – Nevšímal, P. Zápotocký (74. Jelínek), Chromý, Vlasák – Kubalík, Novák (82. Hervert).

 Tabulka

  1. Pečky⋌ 17 12 1 3  1 63:21 41
 2. Jevany ⋌ 17 11 1 2  3 59:31 37
 3. Krakovany ⋌ 17 10 3 1  3 41:20 37
 4. Býchory⋌ 17  9 2 3  3 53:23 34
 5. Velim B⋌ 16 10 1 1  4 47:25 33
 6. Kouřim⋌ 17 10 0 1  6 42:24 31
 7. Nučice⋌ 16  8 0 1  7 41:28 25
 8. Tuklaty⋌ 17  6 3 0  8 20:36 24
 9. Dobré Pole ⋌ 17  5 3 0  9 28:43 21
10. Radim⋌ 17  3 5 0  9 30:46 19
11. Libodřice ⋌ 17  3 3 3  8 31:44 18
12. Plaňany ⋌ 17  5 0 3  9 24:44 18
13. Žiželice⋌ 17  2 1 2 12 24:61 10
14. Červené Pečky⋌ 17  1 0 3 13 10:67  6