Konárovice – Libodřice 2:3

„Doma jsme chtěli udržet body. Bohužel jsme během deseti minut dostali tři góly po žákovských chybách. A bylo po zápase. Děkuji klukům za snahu o vyrovnání a soupeři přeji ať mu vydrží střelecká forma," uvedl trenér Konárovic Petr Jandák.

„Začali jsme velice dobře a již v 7. minutě jsme se ujali vedení, kdy se prosadil z pokutového kopu Sova, po faulu na něho samotného. Když pak v 16. minutě zvýšil krásnou střelou Hrstka na 2:0, a to samé hned minutu na to zopakoval Heverle. Zdálo se, že to pro nás bude velice jednoduché utkání, jenže opak byl pravdou. První poločas jsme dohráli dobře. Když domácí snižovali na 1:3, tak naši hráči byli myšlenkami snad ještě v kabině. Konárovice ožily a začaly nás přehrávat. Přišla řada faulů na obou stranách a zbytečné vyloučení Škopka. Domácí nás ještě více přehrávali, z čehož vyústil pokutový kop a snížení domácích na 2:3. I přes velký tlak se nám podařilo vítězství udržet a odvézt si cenné tři body," potěšilo trenéra Libodřic Lukáše Lance.

Branky: 47. M. Černík, 78. R. Pokorný z PK - 7. Sova z PK, 16. Hrstka, 17. Heverle. ČK: 75. Škopek (L). Poločas: 0:3.
Konárovice: Svoboda – Brunclík (46. Petržela), R. Černík, Jandák – Kopecký, Sojka, Marek (72. Patočka), D. Plachý – M. Černík, Pokorný, Kahoun.
Libodřice: Kolář – Šudy, Baško, F. Šafránek, Škopek – Pohanka, Sova, Heverle (89. Svoboda), Oliva (60. Hovorka) – Hrstka, Košík (80. M. Šafránek).

Pečky – Jevany 3:0

„Chtěli jsme divákům i sami sobě ukázat, že výhra v minulém kole nebyla náhodná a to se celkem podařilo. Jevany pro mě byly před zápasem hodně neznámou a očekával jsem, že budou silným soupeřem, to se ale nevyplnilo. Soupeř přijel s pozměněným kádrem a jejich cílem bylo uhrát remízu. To se jim dlouho dařilo, ale jen proto, že jsme nebyli tak úspěšní v zakončení, jinak by byl poločas 3:0 pro nás. Věděli jsme, že první branka soupeře zlomí. To se podařilo a v závěru zápasu jsme přidali ještě další dvě. Soupeř v prvním poločase ještě celkem stíhal, ale ve druhém fyzicky i herně úplně odešel. Pro nás další důležité body a výborný začátek jarní části. Teď se budeme připravovat na lídra soutěže," řekl trenér Peček Petr Šafránek.

„K dalšímu venkovnímu zápasu jsme opět odjeli bez několika hráčů základní sestavy. V pěkném areálu Peček jsme očekávali těžký zápas. Domácí tým se do nás od začátku zakousl a tlačil se před Trázníkovu bránu. Naše obrana však hrála velmi kompaktně a pozorný Trázník vše pochytal. Sporadicky jsme podnikali protiútoky a naši největší šanci Koula neproměnil. Druhý poločas Pečky zvýšily obrátky a tlačily nás čím dál více. V 67. minutě domácí záložník za šestnáctkou vystřelil, Trázník míč neudržel a domácí útočník v poklidu zakončil. To byl zlomový okamžik zápasu. Od té chvíle bylo na hřišti jen jedno mužstvo a my se jen bránili. Hráčům, kteří se k utkání dostavili, děkuji za bojovný a disciplinovaný výkon," řekl trenér Jevan Jan Lahoda.

Branky: 66. Růžička st., 72. Jedlička, 85. vlastní Bečvařík. Poločas: 0:0.
Pečky: Cihlář – Konůpek, Plaček, Modrovič, Richter – Holub (55. Štégl), Novák (80. Hrdlička), Dolejš, Mužík (55. Materna) – Růžička st., Jedlička.
Jevany: Trázník – Šístek, Bečvařík, Čechák, Chaloupka – Krejčík ml. (29. Matas), Krákora, Machek, Pacourek – Koula, Moravec (65. Matuška).

Krakovany – Plaňany 8:0

„V jarní domácí premiéře jsme od začátku utkání měli hodně snahy, ale zároveň jsme hráli hodně nepřesně, kdy nás míč moc neposlouchal. I přes tuto skutečnost jsme si v prvním poločase vytvořili několik šancí. Ve 22. minutě otevřel skóre Antoš, kterému nahrál Olexa. Střelec první branky se za pár minut dostal do téměř stejné šance, jako při první brance, ale brankář hostů ho vychytal. Následně Antoš neproměnil pokutový kop, kdy brankář míč vyrazil, dorážkou nastřelil Antoš tyč. Hosté za první poločas měli jednu příležitost, kterou zlikvidoval Douděra. Druhý poločas byl z naší strany o něco fotbalovější. Po hodině hry proměnil Jelínek penaltu za sražení našeho hráče. Po této brance jsme se uklidnili a postupně skórovali po pěkných akcích. Dvakrát se prosadil Pospíšil, jednou Roman Tlučhoř, Novotný, Louda a Dostál. I přes vysoké vítězství náš výkon nebyl moc dobrý," přiznal trenér Krakovan Vlastimil Chlád.

„Bohužel nám oproti podzimu chyběli od začátku čtyři hráči základní sestavy. Dali jsme příležitost hráčům z dorostu a B mužstva. Do 60. minuty jsme statečně bránili stav 1:0 a drželi naději na dobrý výsledek. Dařilo se i rozbíjet útoky domácího mužstva, ale po dvou proměněných zbytečných pokutových kopech se naše hra rozpadla. Začali jsme vytvářet chyby a domácí nás jasně přehráli a vše jim tam napadalo, proto takový debakl. Za 60. minut můžu hráčům poděkovat, ale poslední půlhodina byla tragická. Máme teď čtyři zápasy doma, tak tohle musíme hodit za hlavu a připravit se na příští utkání," podotkl kapitán Plaňan Petr Břichnáč.

Branky: 22. Antoš, 62. Jelínek z PK, 68. R. Tlučhoř z PK, 70. a 78. Pospíšil, 79. Novotný, 84. Louda, 87. Dostál. Poločas: 1:0.
Krakovany: Douděra – Šindelář (80. Louda), R. Tlučhoř, Jelínek, Kutil – Pospíšil, Antoš, L. Tlučhoř, Olexa (78. Chvojka) – Sixta (75. Novotný), Dostál.
Plaňany: Hradecký – Grulich, Češner, Břichnáč, Postelt – Hanzálek (54. Vinš), M. Freund, Brecík, Švehla, T. Freund (71. Andrašík) – Proskočil.

Nučice – Žiželice 1:1 (PK 2:4)

„Přijel k nám kvalitní soupeř z čela tabulky, z kterého jsme měli obavy. Po vyrovnaném průběhu hry v prvním poločase, kdy měli hosté jednu vyloženou šanci, kterou zneškodnil náš brankář, jsme neproměnili penaltu. Ve druhém poločase v 50. minutě jsme chybovali v obranné činnosti, toho využili hosté ke vstřelení vedoucí branky. Hosté bránili jednobrankové vedení a naše snaha o vyrovnání přišla v 84. minutě, kdy se po trestném kopu trefil hlavou Jelínek. Ve zbytku zápasu se hosté báli o výsledek. Při penaltovém rozstřelu zachovali hosté větší klid a odvezli si druhý bod," řekl asistent Nučic Jan Hodík.

„V hezkém sobotním počasí jsme si udělali výlet do vzdálených Nučic s touhou zisku všech tří bodů. Postavení v tabulce favorizovalo náš celek, nicméně na hřišti to byl vyrovnaný boj. V prvním poločase došlo k pár situacím, ale za zmínku stojí hlavně neproměněná penalta domácích, která by utkání udala jistě jiný směr. Nučický střelec Kubalík pokutový kop zahrál nad a to nás nakoplo k menšímu tlaku, ale žádné velké šance nepřicházely.
Do druhého poločasu jsme šli s jasným cílem, a to co nejdříve vstřelit branku a zchladit tím aktivitu domácích. To se nám podařilo, když tvrdou střelou překonal domácího brankáře David Živný. Šance na přidání další branky byly bohužel nevyužity. Pro nás příznivý výsledek vydržel pouze do osudové 84. minuty, kdy se podařilo domácím po sérii několika nebezpečných standardních situacích hlavou skórovat. K další změně skóre v závěrečných minutách nedošlo. S bodem na každé straně se šlo do penaltového rozstřelu, který jsme úspěšně zvládli a odvezli si tak dva body. Celé utkání bylo velice rozkouskované a to na kráse fotbalu vůbec nepřidalo. Po fotbalové stránce s naším výkonem bohužel spokojeni být nemůžeme, proto od nás očekávám v příštím utkání lepší herní obraz," řekl asistent Žiželic Jiří Novotný.

Branky: 84. Jelínek – 50. D. Živný. Poločas: 0:0.
Nučice: T. Krutský – Šulc, Hurtík, Vedral, Kočí – Kulhavý (49. Nevšímal ml.), Jelínek, Chromý, Novák (83. Podolák) – Kubalík (69. P. Krutský ml.), Hervert.
Žiželice: Mical – Bubeník, M.Živný, Novotný, Chlupáč – Scháněl (66. Šantrůček), Lekeš, Apiján, Midloch – D. Živný, Korčák.

Zásmuky – Velký Osek 1:3

„I přes prohru v důležitém zápase dvou týmu ohrožených sestupem nejsem zklamaný. Nechybělo nasazení a bojovnost do poslední minuty. Herně jsme hosty přehrávali, bohužel jsme z tlaku vytěžili pouze jednu branku a soupeř nás trestal z rychlých brejků. Doufám, že zlepšený výkon oproti prvnímu zápasu nás nakopne a podaří se nám brzy bodovat. Nejlépe už další kolo v Libodřicích," řekl trenér Zásmuk Martin Čapek.

„Velice důležitý zápas pro obě mužstva jsme začali aktivně a vytvořili si velkou šanci. Bohužel jsme selhali v koncovce a tak z protiútoku šel soupeř do vedení. Nám se ale dvěma slepenými góly po únicích zásluhou Karbana a Koubka podařilo během minuty otočit skóre v náš prospěch. To nás nakoplo a zápas jsme až do poločasové přestávky kontrolovali. Vstup do druhé části hry byl z naší strany špatný, soupeř nás přitlačil, nastřelil i břevno, ale míč do branky naštěstí neprotlačil. Po čtvrthodině se nám podařilo vymanit z tlaku a začali jsme si vytvářet náznaky šancí. Jednu z nich využil opět Koubek, když utekl celé obraně soupeře. Závěr jsme si už pohlídali a naopak při troše štěstí mohli ještě nějakou branku přidat. Tento super důležitý zápas o záchranu jsme zvládli a odjížděli ze Zásmuk spokojeni," potěšilo trenéra Velkého Oseka Jiřího Sodomu.

Branky: 15. Chábera – 17. J. Karban, 18. a 65. Koubek. Poločas: 1:2.
Zásmuky: Staš – Roth, Benda, Kraus, Borovička – Skala(46. Vondráček), Lindner, Jonáš (70. Čapek), Vokáček (60. Svoboda) – Derka, Chábera.
Velký Osek: Kalinec – Drahovzal, L. Černý, Munzar, Špaček (88. Kubík) – Koška (67. Belza), Sixta, Lambert (80. S. Karban), M. Černý – Koubek, J. Karban.

Kouřim – Bečváry 2:2 (PK 5:4)

„Dva body ze zápasu s Bečváry jsou pro nás hodně cenné a myslím, že i zasloužené. Chtěli jsme hrát ze zabezpečené obrany, upravili jsme rozestavení i taktiku a vyplatilo se, protože prakticky celý zápas jsme hráli to, co jsme chtěli. Hosty jsme nepouštěli do kombinace ani do rychlých přechodů do útoku. Hráli do plných, museli nakopávat, a to jim úplně nevyhovovalo. Tři góly z pokutových kopů se jen tak nevidí, jinak moc vyložených gólových šancí nebylo. Ani jedna z velkého množství standardek na obou stranách nebyla využita," řekl k utkání trenér Kouřimi Martin Snížek.

„Půl hodiny jsme hráli bez vyloučeného brankáře Havránka, ale obránce Paclík ho v brance zastoupil znamenitě a v penaltovém rozstřelu nám vychytal druhý bod. Rád bych všechny kluky pochválil za nasazení, bojovnost a dodržování taktiky. Bečváry byly velmi těžký soupeř, jsou na tom fyzicky i herně opravdu výborně a z mého pohledu asi aktuálně není na okrese nikdo, kdo by jim mohl v ročníku dlouhodobě konkurovat," uznal sportovně Snížek.

„Nebyl to z naší strany příliš povedený zápas. Na menším kouřimském hřišti se domácí soustředili hlavně na obranu, nám se nedařilo se do zhuštěných řad prosadit. Ujali jsme se sice vedení, ale to jsme během minuty ztratili, když domácí proměnili pokutový kop. V 63. minutě jsme se po nedorozumění domácích opět ujali vedení a soupeř šel do deseti, když před prázdnou bránou stáhl našeho útočníka domácí brankář. Penaltu jsme proměnili a věřili, že zápas zvládneme. Ale bohužel se v 69. minutě pískala velmi přísná penalta i na nás. Snažili jsme se zápas ve zbývajícím čase rozhodnout, ale soupeř dobře bránil, kouskoval hru a my se nedokázali dostat do souvislejšího tlaku. V penaltovém rozstřelu jsme bohužel byli ti méně šťastní," posteskl si trenér Bečvár Josef Kuba.

Branky: 38. a 69. Královský (obě z PK) – 27. a 63. z PK Černý. ČK: L. Havránek (K). Poločas: 1:1.
Kouřim: L. Havránek – M. Havránek (90. Bug), Svoboda, Novák, Holub – Paclík, Macháček, Královský, Světnička (81. J. Keltner) – Snížek, Pazderec.
Bečváry: Stoupa – Uher, Holub, Slezák, V. Kšírl (J. Kšírl) – Kuba, Dědek, Horáček, Jahoda – Černý, Vanta (67. Čáslava).

Tabulka

1. Bečváry ⋌ 14 12 0 2  0 51:18 38
2. Žiželice⋌ 14  8 2 1  3 57:34 29
3. Jestřabí Lhota ⋌ 13  8 1 1  3 29:13 27
4. Jevany ⋌ 14  8 1 0  5 33:38 26
5. Krakovany ⋌ 14  6 1 2  5 42:25 22
6. Libodřice ⋌ 14  5 3 0  6 39:32 21
7. Pečky⋌ 14  6 1 0  7 37:40 20
8. Nučice⋌ 14  6 0 2  6 26:30 20
9. Kouřim⋌ 14  4 3 1  6 31:32 19
10. Konárovice ⋌ 14  5 0 0  9 27:44 15
11. Velký Osek⋌ 14  4 0 2  8 25:43 14
12. Plaňany ⋌ 13  4 0 1  8 21:40 13
13. Zásmuky ⋌ 14  1 1 1 11 25:54  6