„Už si ani nepamatuji, kdy ti naši machři dali v mistráku šest gólů a dneska jich mohlo být ještě víc," okomentoval jeden z fanoušků výsledek utkání těsně po závěrečném hvizdu.

Liblice měly v sobotu opravdu nabito a v každém poločase vstřelily tři branky. Také hosté se tlačili do útoku, ale ani dva přesné zásahy Bílého na zdramatizování výsledku nestačily. Červenopečecké srážely chyby v obraně, které domácí trestali.

„Od první minuty jsme se dneska do soupeře zakousli. Bylo znát, že se do sestavy vrátili hráči, kteří jsou pro naši hru důležití. V úvodní desetiminutovce jsme měli snad pět gólových příležitostí, ale bohužel, jak je naším smutným zvykem, tak bez gólového efektu. To platilo i v průběhu celého utkání, kdy hodně tutovek neskončilo v soupeřově brance. Hostující tým jsme až na dva případy do ničeho nepustili. Branky jsme inkasovali laciné a plynuly z našeho nedůrazu. Jinak ale kluci za dnešní výkon zaslouží určitě pochvalu. Myslím, že jsme byli jasně lepším týmem a naše výhra je zasloužená," zhodnotil utkání liblický trenér Petr Samek.

„S dnešním výsledkem určitě nemůžu být spokojený. Nicméně pořád je to začátek nové sezony, pro kterou stavíme tým. Dneska jsme utkání odehráli pouze v jedenácti lidech, na střídání jsem byl pouze já pro případ nějakého zranění. Některé kluky máme bohužel na marodce, někteří jsou pryč, ale věřím, že od příštího týdne se to snad už srovná a už budu mít k dispozici alespoň patnáct hráčů," začal hodnocení hrající trenér Červených Peček Pavel Pospíšil.


„První poločas nebyl z naší strany určitě špatný. Trochu nás srazila možná přísně nařízená penalta. Pár minut na to jsme udělali v obraně další chybu, což soupeř potrestal. Chyby v defenzivě jsou teď u nás až moc časté a hodně pak inkasujeme. V útoku jsme sice dokázali něco vymyslet, ale srážejí nás pak ty laciné chyby vzadu," podělil se o svůj pohled na utkání Pospíšil.

Jak šly minuty

4. Nekolný s Rozumným rozehráli na krátko roh a po narážečce prvně jmenovaný rozezněl tyč za zády Hanzla.
6. Bázlik našel centrem z pravé strany osamoceného Rozumného, který z malého vápna hlavičkoval nad červenopečeckou branku.
18. Hostující Zelenka si ve vápně podržel Rozumného víc, než sneslo měřítko rozhodčího Chrudimského, který bez váhání nařídil pokutový kop. Ten bezpečně proměnil Hrstka – 1:0.
25. Rohový kop Bázlika propadl na malé vápno k Hybnerovi, který ho se štěstím poslal patičkou za záda bezmocného Hanzla – 2:0.
28. Vše začalo nepokrytým autem Červených Peček, který se dostal až do vápna Liblic, kde si ho našel Bílý. Ten byl sice v obležení domácích obránců, ale dokázal si pokrýt míč a po rychlém uvolnění vstřelil snižující branku – 2:1.
41. Nekolný vytáhl míč až na polovinu soupeře, hosté mu dali dostatek prostoru a tak to liblický obr zkusil z dálky. A výsledek? Jeho tvrdá, snad i lehce tečovaná, střela skončila v brance hostů – 3:1.
57. Ploc ukázal přehled ve hře a krásným pasem našel do vápna nabíhajícího Bázlika. Ten se se zakončením nerozpakoval a z první poslal míč do protipohybu brankáře. Míč ve své trajektorii ještě orazítkoval tyč, ale odrazil se do hostující sítě. Krásná akce, které musel zatleskat i hostující divák – 4:1.
66. Nekolný se krásně uvolnil podél brankové čáry a poslal pas před prázdnou branku Rozumnému, ten však v zakončení selhal.
70. Batelka si udělal prostor na velkém vápně a krásnou technickou střelou na zadní tyč navýšil vedení domácích – 5:1.
73. Další skvostnou přihrávku rozdal ze středu Ploc. Tentokrát byl adresátem Pačes, který následným zakončením na přední tyč překonal Hanzla – 6:1.
74. Domácí obrana ještě nebyla po vstřelené brance zcela koncentrovaná, čehož dokázal využít Bílý, který dostal až moc prostoru a zakončením podél nohy Grůši upravil skóre svým druhým gólem v utkání – 6:2.

Liblice – Červené Pečky 6:2

Branky: 18. Hrstka z PK, 25. Hybner, 41. Nekolný, 57. Bázlik, 70. Batelka, 73. Pačes – 28. a 74. Bílý. Rozhodčí: Chrudimský. ŽK: bez karet. Diváci: 90. Poločas: 3:1.
Liblice: Grůša – Kovačka (40. F. Řípa), Batelka, Sobotka – Nekolný (69. Pačes), Bázlik (73. Rohn), Ploc, Pop – Hrstka, Hybner (34. P. Nouzák), Rozumný (70. Sochor).
Červené Pečky: Hanzl – Koubský, P. Podnecký, Zelenka, Hendrych (81. Pospíšil) – Bulíř, Josef Svoboda, T. Podnecký, Hanousek – Jaroslav Svoboda, Bílý.