Stejně jako Liblice, tak i Býchory musely v prvním kole nového ročníku skousnout těsnou prohru na domácím hřišti. Každý z týmů tedy vzhlížel k tomuto utkání s vidinou premiérového bodového zisku. Nakonec to byli hosté, kteří si díky brance Hartiga staršího připsali první vítězství.

„Býchory mají velmi dobře organizovanou obranu. Dneska bylo těžké se k nim dostávat. Přesto jsme si několik pološancí a závarů dokázali vypracovat, bohužel stejně jako minule i dnes nás srážela koncovka. V utkání jsme udělali jednu taktickou chybu, za kterou jsme zaplatili gólem. Pak už to byla marná snaha o dobývání hostující obrany. Myslím si, že utkání bylo vyrovnané a minimálně remízu jsme si zasloužili. Byl to bojovný zápas, který moc fotbalové krásy nenabídl. V situaci, kdy jsou útočníci bez formy, musíme hrát jednodušeji. Bohužel dneska se nám tam ani vyrovnávací branku dotlačit nepodařilo," zhodnotil utkání trenér Liblic Petr Samek.

„Myslím si, že dneska není moc co hodnotit. Stejně jako v minulém vzájemném utkání fotbal plakal i dnes. Byl to souboj nakopávaných míčů, kterému jsme se především ve druhém poločase přizpůsobili. Nevyhovuje nám tu malé hřiště, kde soupeř praktikuje již zmíněnou herní strategii. V úvodu se nám podařilo vstřelit branku, která nám nebyla uznána. V první půlce jsme ještě chtěli hrát, ale druhou už nejde hodnotit. Nebylo tam nic pozitivního. Na takový fotbal snad ani nejde chodit," řekl k utkání hrající trenér Býchor Lukáš Hartig starší.

„Jediným dnešním pozitivem je návrat Hartiga mladšího mezi tyče. I přes delší herní pauzu naskočil do utkání sebejistě. Dirigoval obranu, měl všechny výběhy. Myslím si, že dneska to byl z jeho strany dobrý výkon," uzavřel hodnocení Hartig.

Jak šly minuty

6. Vyhnánek dostal za obranu Liblic chytrý balón, který zatáhl do vápna a přes obránce ho naservíroval zcela osamocenému Martinu Kedrštovi před prázdnou branku. Ten ho s klidem poslal do domácí sítě. Z klidu ho ovšem vyvedl praporek asistenta rozhodčího, který signalizoval ofsajd.
22. Centr Petra Chlumského našel ve vápně opět Martina Kedršta, který nedokázal ve velmi dobré příležitosti lépe zacílit. Hanuš v liblické brance se jen ohlédl k pravé tyčce.
26. Po nepřesné zpětné přihrávce Petra Chlumského se dostali domácí do přečíslení, které jim však na půlce zarazil Hartig starší. Ten si vzpomněl na časy, kdy válel v útoku a s míčem si to namířil do vápna soupeře. Tam si chytře narazil se Zachem a svůj průnik zakončil technicky mimo dosah Hanuše – 0:1.
36. Liblice dostaly příležitost přímého volného kopu z pozice, ze které se Pačes umí trefit. Proti jeho krásné střele do šibenice vytáhl fantastický zákrok Hartig mladší, který tak uchránil Býchory před vyrovnávací brankou.
87. Na jednu z posledních standardních situací se do vápna hostů vydal i brankář domácích Hanuš mladší. Ten následný centr trefil hlavičkou pouze do míst, kde stál brankář Býchor.

Liblice - Býchory 0:1

Branka: 26. Hartig st. Rozhodčí: Hlavnička. ŽK: Šátek, 85. P. Kedršt. (oba B). Diváci: 50. Poločas: 0:1.
Liblice: Hanuš ml. – Kovačka (46. Brtník), Fott, Sobotka, P. Nouzák – Karlík, Vlk, Dušek, Pop – Pačes (67. J. Nouzák), Hrstka (70. Lanc).
Býchory: Hartig ml. – Funda, Hartig st., Teplý, Hejduk – Vyhnánek, P. Kedršt, P. Chlumský, M. Kedršt, Šátek (82. Mojžíš) – Zach.

(Jan Břečka)