Pádem Hory je dvě kola před koncem soutěžního ročníku jasné, že z I. A třídy postoupí jen vítězové skupin. Stejně jako v I. B třídě, kde se o to postaral už sešup Libiše. O patro níž naopak ve stejných soutěžích spadne nejméně pět v I. A a dvanáct týmů v I. B.

V aktuálních tabulkách by to znamenalo špatnou zprávu pro Sázavu, která po celkem už devítibodovém odečtu za nesplacené dluhy klesla v minulém týdnu na čtrnáctou příčku s 26 body, zatímco Jedomělice jich na stejné pozici mají ve druhé skupině I. A třídy o sedm více.

V nejnižší krajské třídě jsou momentálně na padáka vedle posledních dvou týmů z každé skupiny i Býchory (skupina C) a Byšice (B). Oba mají na dvanáctých místech nejhorší bilanci.

Dva středočeské kluby (Litol a Suchdol) opustily divizi také před rokem. Tehdy se na tomto počtu podepsala i reorganizace ČFL, která se vracela od dvaceti k osmnácti účastníkům. Letošní bilanci už nemůže zhoršit ani Hostouň, která se jako poslední ohrožený výhrou nad Chomutovem definitivně zachránila.

V souboji třináctého s dvanáctým si Sázava poradila s Divišovem 2:1.
Dluhy táhnou Sázavu ke dnu

Kdo už má v kraji jistý postup
Krajský přebor: Brandýs n. L.
I. B třída: Hřebeč, Kly

Sestup
I. A třída: Jesenice, Hostomice, Říčany
I. B třída: Trubín, Hředle, Dlouhá Lhota, Radim, Červené Pečky, Neveklov, Jankov

Finále Superpoháru vyhrál Kácov nad Malínem 1:0 po penaltách, 13. srpna 2014.
Kácov přes dobrý výkon vysoko prohrál. Uhlíři potěšili trenéra Novotného