Letos si dokonce o jeden stupínek a dva body polepšila, skončila na pátém místě. Pomyslné prvenství mohlo být čtyřnásobné, nebýt toho, že dva roky před tím hrála ve skupině D. Úctyhodný výkon, vždyť je také dlouhodobým účastníkem krajských soutěží a jak sdělil trenér David Tichý, byla to jejich dvacátá první krajská sezona.

Hodnocení minulého soutěžního ročníku je zřejmě pozitivní, že?
Já si myslím, že jsme sezonu zvládli celkem dobře. Skončili jsme na pátém místě, cíl umístit se v první polovině tabulky se nám splnil.

Jaro převážilo nad podzimem, tam se vám příliš nedařilo.
Je to tak, na podzim jsme se s formou tak trochu potýkali, měli jsme jen osmnáct bodů. Získaných pětadvacet jarních bodů je ale zase dobrým vysvědčením. Těší to o to více, že jsme zhruba od poloviny jara měli potíže se sestavou. Nejvíce nám scházel zraněný Nekolný, bylo to asi v šesti nebo sedmi zápasech, ze stejného důvodu chyběl i Macho.

Jak jste viděl skupinu, ve které jste hráli?
Jedeme už jednadvacátou krajskou sezonu, tak nějaké zkušenosti máme. Osobně si myslím, že soutěž se stále pohybuje v určitých hranicích a poslední sezony se nijak diametrálně od sebe neliší. Vždy je tam několik adeptů postupu, na opačné straně zase už na podzim je častokrát poznat, kdo bude ohrožen sestupem. Řekl bych, že nás nic nepřekvapilo, byl to takový standard.

Často je slyšet názor, že úroveň soutěže šla dolů, jak to vidíte vy?
S tím asi souhlasit budu, myslím si, že úroveň šla mírně dolů, týká se to ale fotbalu všeobecně. Zdá se mi, že dříve to bylo více vyrovnané. Dnes se oddělují mužstva s postupovými ambicemi, zbytek bývá vyrovnaný. Velice ošemetné je hovořit o slabších mužstvech, častokrát právě proti těmto takzvaně papírově slabším se hraje hůř. Alespoň právě takové zkušenosti  máme my. Dnes mladí nemají takový zájem jako dříve, těch zájmů je také více.

Z toho se dá vyčíst, že dáváte přednost silnějším soupeřům?
Přesně tak. S fotbalovějším protivníkem jsme schopni podat fotbalovější výkon. Všechny soupeře v tabulce před námi jsem dokázali porazit. Právě nejkvalitnější zápasy jsme sehráli doma se Sokolčí a venku v Libici nad Cidlinou. Naopak mužstvům z opačného konce se až příliš snadno přizpůsobujeme hrou a jsou to někdy pořádné nervy.

Ostrá ale do tohoto nezapadá.
To je pravda, s Ostrou se nám nedařilo ani doma ani venku. V Ostré jsme sehráli snad nejsmůlovatější utkání. Jednu branku jsme si dali sami, ostatní padly po našich hrubých, školáckých chybách.  Na druhé straně jsme třikrát trefili brankovou konstrukci. Podobným zápasem bylo také to v Bílém Podolí. Byli jsme sice bez klíčových hráčů, ale dvě penalty byly úplně zbytečné, v koncovce to byla z naší strany tragédie.

Jak se připravujete na nový soutěžní ročník?
Po polovině července jsme začali s tréninkem. V tomto období to je složité, hráči se střídají na dovolené, a tak příležitost dostávají hráči širšího kádru. Na druhou stranu je zase možné vyzkoušet více variant.

Co hráčský kádr, můžete něco prozradit?
Hráčů nemáme nazbyt, situace je ale všude stejná, všeobecně je hráčů nedostatek. Pro nás bude prioritou a cílem udržet mančaft tak, jak je, aby nám nikdo neodešel. Že by někdo měl zájem odejít zatím informace nejsou, ještě je ale příliš brzy, může taková situace nastat. Jinak si myslím, že kádr je dobrý i co se party týká. Pokud se ale naskytne příležitost řekněme jednoho hráče získat, určitě se o to pokusíme, byl by to takový bonus. Jiné informace zatím nemám.

Máte nějaké přání do sezony 2013/2014?
Určitě bych si přál, aby se nám vyhýbala zranění. A pokud se nám bude dařit alespoň tak, jako v uplynulém ročníku, budeme spokojeni.

MILOSLAV KAPIC