Na první dva celky tabulky (Sedlec-Prčice a Jevany – 34 bodů) ztrácí Kácov čtrnáct bodů, což je téměř nedostižný náskok. Podle slov trenéra Michala Velikého to však vypadá, že tým bude muset hledět hlavně pod sebe. „Po přípravě asi nemůžeme mít reálnější cíl než zisk přibližně patnácti bodů, což by znamenalo klidný střed tabulky,“ je nohama na zemi kácovský kormidelník.

Fotbalista Čáslavi Adam Ronovský (u míče v modrobílém)
Adam Ronovský pochvalu za rozhodující gól nečekal. Tu zaslouží defenziva, řekl

Ten právě žehral na ne příliš povedenou zimní přípravu. A od toho se může všechno odvíjet. „S přípravou moc spokojen nejsem,“ přiznal kouč Veliký. „Stěží najdu pět hráčů, kteří mají alespoň osmdesát procent tréninků. Zbytek je někde na čtyřiceti nebo padesáti procentech,“ vypočítal nevalnou účast hráčů na trénincích trenér čtvrtého týmu tabulky.

A jak trenér ohodnotil přípravná utkání? „Zápasy splnily svůj účel a výsledky nebyly prvořadé,“ hodnotil herní přípravu Veliký. „Problém byl pouze v tom, že jsme nebyli jedinkrát celý kádr pohromadě,“ litoval.

Z fotbalového utkání I.A třídy Hlízov - Čáslav B (1:3)
Kamarádi proti sobě. Sázka nebyla, Linhart a Junek si navzájem přejí

Mužstvo půjde do jarních odvet spíše oslabené. Chybět budou tři hráči a ani jeden nový borec do týmu nepřišel. „Příchod není žádný. Odchody jsou Houdek (pracovně v zahraničí), Mejstřík (hostování dorost Vlašim) a Kostiuk (narukoval na Ukrajině),“ okomentoval krátce hráčské ztráty trenér Kácova Michal Veliký.


Načítám tabulku ...